Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Na,én a nagy short hívő,ma másodszor nyertem longgal.. Most az előbb,meg reggel. Shortot nem is nyitottam,hanem kivártam a mélypontokat mindkét esetben.Sokféleképpen lehet itt gondolkodni,de abban igazuk van a régieknek,hogy csak az számít,mit tudsz kiszedni belőle a számládra.. Mindkét long 100 pont felettire sikerült ma,napon belül..Holott litániákat tudok írni az esés létjogosultságáról..
ezek a hirtelen erős flugrások (100-150 pont) nekem most inkább short riasztásnak tűnnek inkább, mint fordulatnak.....tartom, hogy lesz 10 napon belül 21xxx....
LOW 22595.17:). m5-ön itt volt egy kalapács 9:45-kor, erre alapoztam. Tehát egy enyhe lefittyenés 22605 alá, majd a csökkenő tetők alól kitörés. aztán vagy bejön, vagy nem: ha nem, akkor 22580 zárja. ha bejön, irány 22700 újra.
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart itt tökéletesen látható, 4h-n hogy meddig jött. amire én azt írtam, hogy "HA ERŐBŐL átviszi a 22720-at.", AKKOR.... Számtalanszor beigazolódott már, hogy pont ezek azok a szintek, amiknél TP-znem kellene, és nem várni a csodát. Mert longos itt ad el, shortos meg itt nyit. 22500-22520 > TP 22720, (725-ig jött fel) Shortot nem nyitottam volna rá, mert az trendirányú a nap eleji mozgást figyelembe véve (ha tényleg GAP töltés jön, rámég)
Tegnap NASI SHort 20070 > 19920 zárta volna ~ 150 USD Ma DAX LONG 22500-520, 22650 zárta volna: 130-150 EUR. Én heti 100 EUR/USD nyerőt szeretnék elérni, nincsenek túlzó vágyaim. Tehát ez a 2 két pozi,2 nap alatt bőven hozta volna a heti elvárásaimat, talán le is szarnám már a hétre, mert ez bőven 200-250 EUR/USD. Néha jobb a mozi, mint erőltetni, hogy NA tippmix. Trump-nak feláll, és kilő a DAX, a stoppok miatt. Bármelyik pillanatban benne van, hogy ez az eszement barom, kiáll ország világ elé, hogy vámok OVER, nem lesz, ne aggódjatok. Akkor DAX +2% aznap, USA-val együtt. Na ezért kell a stop, akárki akármit mond, hogy ne égjen rám long-short egyaránt.
Én valami mást csináltam. Azt találtam ki, hogy nyitok rá még egy nagy shortot a NatGas és Dax shortjaim profitjából. Kistoppolt kétszer is. Nézem mi a baj, aztán naposan a 20 EMA fölé raktam a stoppot (kb idáig ment fel), és azóta megvan (persze ott is fölé is szúrhat még akkor is ha folytatja az esést, de ennél a pozinál mindenképp stoppot használok).
Majd kereskedek, de nem certivel. Erste Trader-t hamarosan aktiváltatom. Nektek IS próbálok segíteni, hogy lássátok a fától az erdőt. A logikát, hogy HA Jó pozitok van, akkor nem érdemes le-tpzni hanem IGEN is, követni kell, még akkor is ha visszaborul rátok, és "kevesebbet" realizáltok, mint lehetne. 22725-ig jött fel. 22500-22520-ról longolva: STOP 22650 (így állna a pozim) biztos 130-150 EUR nyerő. Egy valami különbözteti meg a gyertyákat, egyiket a másiktól, a típusa. m5:22725 > 22703 inverz kalapács m5-ön. Ilyen jellegű nem volt 22500-22725 között, fordulós JEL. De addig csak jel, amíg nagyobb TF-en nem üt alacsonyabb aljat, legalább m15ön. Az a baj,h 22637 az utolsó m15 kapaszkodó, idáig simán eshetne, ez esetben repül a 22650 stop. A kitörési pont 22670, ezt kell megtartani, ha nem tartják: 22650 game over. Ha megtartják: nekimegy újra 22700nak.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?