Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Ez a Nasdaq elméletem. https://kephost.net/p/MTY5MDQ3OA.png Ez az, amiben csdobos nem hisz, a bollingerekben. "MACD" vételi jel van, kék alulról metszi a pirosat. RSI: kijött a leszorítás alól. Tom 21250 körüli visszaborulást vár, ez nem más, mint a napos bollinger közép visszatesztje. (a bollingereket figyelembe véve), 1-2 nap és emelkedik, 21300 körül simán lehet. Az első széles karikában egy hosszú, több napon át tartó "boliközép " feletti lebegés látható. Közelítve, emelkedővé tették mind a közepet, mind a tetőt. (piros és zöld vonallal jelölve) Az első karikában után a közepet tesztelte vissza, és észak. A második jóval mélyebbről indult, a visszateszt is mélyebbre sikeredett, az átszelte a boliközepet is, az alján csattant. De ott megfogták, ott volt a beszállási pont. Zöld - emelkedő bollingert kell varázsolni 1-2 héten belül, akkor van esély a további longra. Még nem dőlt el, még nem emelkedő a bollinger. Long irányba jó állni most, de én ajánlanám a stopot. Több a long jel, mint a short, de Bonti a megmondhatója "kaszinó". DAX GAP-el nyitott, +104 pont.
Nasdaq-ot érdemes megnézni. https://www.investing.com/indices/nq-100-futures-chart Most jön az igazán kritikus szint 21880. Az előző csúcs, több korábbi talp-tető szintje. Van egy elméletem csinált már hasonlót, rajzolok..
Nagyon kívánom, hogy összejöjjön a long siker. Hogy végre elhidd, te is, ahogy csdobos is elhiszi, a longgal is lehet nyerni. Ismét azt sajnálom, hogy sem te, sem csdobos, NEM fogadtatok a DAX-ra. 20150 körül írtam, ha jön egy "PICI" USA örömködés, DAX a világba megy. 20150> 21200. Dow Jones elindult, -5-6%-os esés után, mit is vártunk? "Azt kereskedd, amit látsz", ne azt amit nem. Ezt írják a többiek. Mit látsz? Ettől függetlenül "tom122" mondataira nem árt odafigyelni. "long irányban vannak jelek". "nem igazán hiszek a longban". "tom122" mondataira odafigyelve, "STOP használata kötelező". 1 FED mondat, 1 Trump megbicsaklás, és oda a long jel, EZÉRT kell a STOP.
Igen fölé ment órás szintnek az éjszaka NQ, annyira azért nem volt meglepő, mivel 21600-21820 kb igy vannak 8-12 órás ellenállás szintek, 21600 meg már Trump beiktatása napján elesett.Hetesen meg előző héten született egy long gyertya,így azért ez is lehetőséget ad a hetes long folytatására.Ettől függetlenül nem igazán hiszek a longban hosszabb távon, de tény, hogy TA alapon jelenleg long irányba vannak jelek és nem short irányba.
NQ elvileg 21320 at visszatesztelheti, rövid távon ezt bele tudom látni, mint lehetőséget, hosszabb távon ,elsősorban Trump miatt nem tartom valószínűnek, hogy 2 hónapon belül fölé menjen 21820 nak.TA alapon, igy hogy 21600 fölé került, persze mint következő szint támadhatja 21820 -as napos ellenállást, és persze át is vihetné, de erre kevés esélyt látok,mint írtam, elsősorban Trump miatt.21680 körüli órás szint is megakazhatja már.
Megpróbálkozok egy zárás előtti -200 pontos vételi megbízással Nasiban,hátha éjjel lenyomják annyira,hogy bekössön,mint ahogy az tegnap megtörtént.. Máshogy nem lehet már visszaszállni erre a long hajóra...
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart m5-ön jött egy Kalapács, aminek az alja 21550-nél van. Izomból neki kellene menni a 21620-nak, és 21700 felett zárni, ezt valamelyik nap írtam.
HA én 1x jövök az én hülye logikámmal kereskedni, csak stoppolni fogok, és néha tpzni. 1x kell kifogni egy jó irányt, és csak tartani tartani (mindegy merre). 1-1.5 hónap múlva lesz ennek az ideje, addig no pozi, kb.
https://kephost.net/p/MTY4OTY3NA.png Kivárás van. Fordítani kell a bollingert. 21620. a szaggatott vonal mutatja, mi fogta meg. Jó pár gyertya alja-teteje. A dojis zárás 21550. valószínűleg "a nagyok" a 21620-at figyelik. Piros test nyitója. Míg a doji 21550nél van (~nyitó-záró).
Nem akarok szembemenni az árral. Ne az legyen, hogy nem merek longba állni ennyi emelkedés utan. Bár most, hogy forditottam, szerintem ezek a rohadekok is iranyt valtanak.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?