Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
DAX, ha átmegy az emelkedő csati középvonalán 12,41K, ahol az alj 11K, a közelebb levő tető meg 13,79K, akkor merre felé mehet...?....(utolsó mohikán 0.786 fibo (12,83K)
1 hónap alatt esett 13800-ról esett 8500-ig egy kis influenza miatt, amit a politikusok és a média fújt fel. Ha az esést nézzük, ahhoz viszonyítva az emelkedés lassú is:D Szóval már rég 13800-nál kellene lenni.
A pénz korlátlanul áll rendelkezésre ehhez a színjátékhoz. Kérdés, hogy meddig marad meg a bizalom. Teljesen mindegy, hogy egy P/E 20 vagy 100. Csak a hit és a bizalom számít.
te dolgod.........nos érdemes visszanézni az értékeket évesen és 3 havin és a számok szépen beszélni fognak , főleg ha a dax mozgásával nézed ........ nálam (plusz minusz ): éves 5 (most -12) , 3 havi 10 (most - 19) , havi 15 (most -30) , és a napon belül ha 30 felett (alatt ) van az irányában semmiképpen nem nyitok illetve zárok zömmel.....a számokat annó birgertől loptam bár napon belül ő valóban a 20-t határozta meg , de gyakorlatban én inkább a 30ra áltam át
Hónaposon valóban extrém közelében van: -30, azonban 3 havin és évesen még -20 sincs, ami nem igazán extrém. Nekem azt tanították, hogy -20 & +20 között még normál tartomány. Tegnap -70 ! volt 8h-kor és láttuk, hogy 500 pont emelkedés lett. Azt is mondták nálam okosabbak, hogy -40 alatt és + 40 fölött már napon belül is érezhető a hatása, de lehet, hogy rosszul tudom.
khhmm , nos nem így van szvsz.................4 érték található a sentimenten .....a legkevébé jelentős a napon belüli aminek értéke logikusan napon belül mozog és a legkevésbé számít....a havin ,3 havin ,évesen (1 M , 3 M, J ) nőtt tegnaphoz képest a mutatott shortok száma , extrém értékeken tartózkodnak még a birger által írt értékekhez képest is ...ha ilyen értékeket mutatna pluszban ,mindenképpen nagy esést várnék (3-500pötty minimum ) , sacc mint 2018ban ....csak most éppen mínuszban vannak a számok.....és persze hozzáteném ez csak egy mutató nem a szent grál sajna dax.... szépen mozog a lentebb felrakott emelkedő ékben , van még bőven felfelé tér
Nyilván az volt a terv, hogy az EMA200 és az SMA200 fölé húzzák, ezzel lett teljes a short kivéreztetés....Én ott kúrtam el, hogy azt hittem közte fordul. Igazából shortos kakukk ezzel megvolt, főleg a mai 12240 környékével, szóval most meg lassan a longosokra kell rámenni, mert túl nyugodtan ülhetnek a vonaton...minimum 12000 alá benézés kell legyen, de igazából mélyebb reccs kellene, hogy a 10xxx longosok kiugorjanak a vonatról....ezért gondolnék egy 11450 környékét.
Ücsörög az oázisban. Persze lehet elapadt a víz. https://bit.ly/3079PCX " goapsy1 2017. 02. 21. 22:41Előzmény: #203212 thomasss#203240Ezt elmondtam akkor is: nem mindegy, milyen a marginod, meg az időtávod. Ezek nélkül lehet, hogy te csak a homokbuckán ücsörögsz, míg én az oázisban ;)) "
Euwax szerint ma már jóval kevesebb shortos van bent mint tegnap. Akár még korrekció is lehet lassan......., talán. Azonban a napos 200MA támasz lesz 12100-on, ha ma nem esik el.
óóó azok a régi szép idők, atyám!!...:))... vajh' mi lehet gopával? esetleg bevállalta a 24-órás nonstop műszakokat az amazonnál a hosszútávú shortbefektetései finanszírozására?...
re:..."2305-ön dobok egy hetedik sp shortot is." (gopa, 2017. febr. 09.)
Csak óvatosan gyermekem a nagy shortokkal , mert lesz esés ,de nem tudjuk honnan és meddíg , persze igen jegenyefák nem nőnek az égig. A hosszú short (paradoxon ) lovagjai pusztulásra itéltettek (számlaégetés). Ámen " -goapsy1- (2017. 02. 21. 22:37) Lulo is ezzel nyegtet folyamatosan:) Minden 5 pont emelkedés után orgazmusközeli állapotban irkál, hogy hogy vannak a shortjaim, meg még nem késő átállni longra. 2364-es spnél. Neked is nagyjából azt tudom mondani, mint neki: a shortjaim zömét 1400-as sp előtt nem fogom zárni. Ez akár 1-2 évig is eltarthat. Innentől fogva szerintetek hol érdekel engem, hogy 10 ponttal feljebb vagy lejjebb lesz az az ath, amiről lefordul majd? És jól látod, 2400-on mindenképp ráhigítok majd :)Sőt, ha még ezeken a szinteken leszünk, mikor jövő hónap elején megyek vissza Angliába, és ismét jön majd hetente a fizu, valszeg egy 4-5 kontit mindenképp rányitok.(Bár azokat már csak olyan 2000 körüli célárral.) Meglesz még a böjtje ennek az elmebeteg eufóriának, én pedig türelmes típus vagyok, pláne ezeken a szinteken :)Pedig valszeg nekem sokkal kevesebb türelemre lesz majd szükségem, mint aki egyszer ezen a környéken beragad. :)Mondjuk a türelmem sokkal jobban igénybe veszi, mikor ugyanazt a mondókát minden 2 pont emelkedés után újra és újra le kell darálnom valakinek... :DD "
De te honnan veszed, hogy én veszítek? most van egy 150 pont mínusz nyitott Dax shortom, ebből? És egyből intelligenciáról jössz? Túl éles a kritikád szerintem, ennyi a gondom csak. Alacsony kockázat mellett sokat nyerni? Ilyen a tőzsdén? Ugyan. Ha júniusban lesz a DAX 11500, mert miért ne lehetne, akkor mit mondunk, korrekció? Vagy a dupla W mélypontja felé tartó vonat egy pihenője? Tudjuk ezt most? Nagyon optimisták lettek a fórumok, ez nagyon nem jó jel, túl nagy volt ez a fel, mindenki arról álmodozik, ezek szerint a korona egy múló rossz álom volt és a világ újra happy lesz...nagyon nem ezt érzem, ezért nekem 12000 felett a DAX shortos már.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?