pierp

Regisztráció: 2009-02-10 15:51

Hozzászólások száma: 227

Utolsó hozzászólás: 2015-01-15 20:24


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 1
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Bréking: elengedte a frankot Svájc! 2015. 01. 15. 20:24
#48
Világos! A példa is állja helyét :-)
ESTMÉDIA.HU 2011. 07. 18. 13:15
:)
Már megint kitömtél pár hiszékenyt, most meg elmeséled nekik, hogy másképp is cseledhettek volna.

Tavaly úgy nézett ki,hogy 200-ig nem dobálod el :)
Újra kamatot emelt az MNB! 2010. 12. 20. 18:34
#60
Miért, Te ott végeztél?
Újra kamatot emelt az MNB! 2010. 12. 20. 17:55
#58
Lehet igazad van, de akkor ez egy politikai topik, és a szűklátókörüség az akkor még nagyobb is!

Más, vagyis a témához illő:

Ha valaki jobban ránézne,hogy milyen reakciót vált ki egy kamatemelés a gazdaságból, és feltéve,hogy rálát a dologra, akkor észreveheti 1. azt,hogy Simor vagy tudja mit csinál, de mellébeszél, vagy nem tudja mit csinál, és mindegy mit mond, 2. egy ilyen helyzetben a kamatemelés segíti az inflációt emelkedni. Hogy a tankönyvekben nem ez van írva, arról bárki megbizonyosodhat, de a vállalkozó, aki most fog hitelt fölvenni valamelyik helyi banktól, már magasabb felárral kell visszafizesse. Ettől vagy az ő profitmarzsa lesz kisebb, feltételezve,hogy ér el rajta profitot, vagy árat emel, hogy maradjon a korábban kalkulált marzs. Erről persze nem írnak a tankönyvek , csak arról, hogy a jegybank így tudja elejét venni az infláció emelkedésének. Arról sajnos megint nem ír , hogy nem ilyenkor kell inflációt kordában tartani kamatemelés sorozattal, de Simornak biztos olyan szép diplomája lehet, ha én azzal a hátsómat kitörölném, szebben virítana tőle mint a nap az égen.
Na de ha azt hiszik a közgazdász professzorok, hogy ettől nyugodnak meg a befektetők, hát legyen. Üzenem neki, hogy nyugodtak , és bátran shortolják a forintot amíg Simor űl a székében és ezt csinálja. Én sem vagyok máskép a dologgal. Én csak azt a csórót sajnálom , aki a megnövekedett vállalkozói hitelek miatt rosszabb helyzetbe kerül mint eddig is volt, mikor a pénztárcáját elő kell vegye.

On.
Lehet politizálni tovább, ahhoz nem kell ész.
Spade eltünése több mint aggasztó. 2010. 12. 20. 17:01
Bebaszna ,ha egy fórumban minden felmerülő név, nick, bármilyen ismertetőjel alapján itt mindenki vigyázzba állna és máris széjjelkeresné a google keresőjében, hogy ki és mi lehet vajon az az illető a név, nick, stb alapján, csak azért ,mert nehogy valami egy a millióhoz esélyen alapuló véletlen folytán , összetéveszthető vagy ne összetévesztehtő legyen egy másik személlyel. Ugyanmár. De, ha már így bevallotta, hogy egy régmúlt tréfa az még a valóságot is tükrözi, hát jót nevettem :))

Mondjuk engem ezekután sem érdekel ki az a Spáda Tibor, azt meg tudjuk,hogy mikor jön a póstás nyugdíjjal. Bár többször jönne, amint ahogy teszi.

Jó pereskedést!
Orbán Viktor: világszabadalom lesz a magyar egykulcsos adórendszer 2010. 10. 01. 17:45
#14
Valóban ennyit mondtál :)

De ez kevés. Mert áfát nem csak 25-ről 20-ra lehet csökkenteni, hanem például 15-re,10-re, vagy még kevesebbre. Ezt nem mondtad. Esetleg egy jelképes 5-re, hogy egy vállalkozás ne érezze, hogy kétszer adózik ugyanazon termék, szolgáltatás után.
Orbán Viktor: világszabadalom lesz a magyar egykulcsos adórendszer 2010. 10. 01. 17:33
#12
Jól van na, értem én is miről beszélsz. A béna áfacsökkentésnek valóban kevés értelme van.
Orbán Viktor: világszabadalom lesz a magyar egykulcsos adórendszer 2010. 10. 01. 17:04
#5
Azért, ha értenél a kereskedelemhez, gondolom tudhatnád, hogy teherkönnyítés, ha úgy tetszik kereskedelmi marzs szélesedés esetén , a versenytársak közül elég csak néhány szereplőnek a régi marzzsal beérni, és árat csökkent. A többi máris kénytelen alkalmazkodni utánuk. Mondjuk ebből nem lesz kánaán.
Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2010. 09. 19. 22:40
Kedves János!

Olvasva ezeket tőled, elgondolkodtatszz, hogy én csinálnám-e , ha rólam volna szó. Szerintem tárgytalan. De ez nem is rólam szól. Annál inkább rólad. A kérdés ami megfogalmazódik bennem, csupaszon, nemes egyszerüséggel csak ennyi lenni hozzád. Van neked erre szükséged?? Én nem hiszem, hogy azok a kötvények érnek ennyit, akkor sem ,ha többet fognak érni lejáratukkor mint jelenleg, és akkor sem, ha semmit se fognak érni.

Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2010. 09. 15. 13:48
Civin kiparáztatta a papírokat rendesen. Bevették a f@szt sokan és rendesen, már megint.
Lelkisegély 2010. 07. 23. 20:21
Őszinte részvétem a családjának, és mindenkinek, ki kicsit is közel állt hozzá!

Sokunk nevében mondhatom, hogy mindanyiónknak hiányozni fogsz. Ezentúl hiába várjuk és várjuk, hogy mégis felbukkansz, hogy Téged olvashassunk, barátaid, szimpatizánsaid,és ellenségeid... DLPH, nyugodjál békében.
Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2010. 06. 08. 21:20
Kedves Pénznyelő!

Néha igen, baromira figyelmetlenül olvasok, vagy egyáltalán nem olvasok, mert már azt gondolom, hogy egy nick semmi újdonsággal nem örvendeztet meg.

Igen, voltak dolgok amikben nem értettem veled egyet, azokat nagyjából most is tartom, mivel én hiszékenyebb vagyok a csodák iránt mint esetleg Te....pedig hidd el, nagyon szeretnék abszolut realistának lenni. Ezzel most nem kiiróniázlak.

Azt is elhiheted, ha a most vitatott árfolyamprognózisodat is olvasom, vagy elképzelhetőnek tartottam volna, vagy nem. Árfolyam dolgával nem is volna probléma, inkább csak az, hogy nem olvastam , és most tényleg vicces kell legyek, bocs na :)

Bár nem pedzegettem itt, elképzelhetőnek véltem korábban, hogy a nagy részvényhígítás miatt az árfolyam legyűri magáról azt a felárat amivel rendelkezik, de ez oly régen volt, hogy akkor még Civin úr volt a főnök, és még messze szó sem volt a jelenkori bonyodalmakról. Az árfolyam miatt , ami mára alaposan 10 forint alá esve, igazából nem vagyok meglepődve, viszont borúsabbnak gondolom az okokat mint a már említett feláras kiárazódást. Igen, a Civin úr által vázolt dolgok, amikben persze fonaláttvesztett vagyok javarészt , semmi okom sem lenne további derülátásra. De mivel én nem hiszek Civin úrban, ezért várom, hogy a meglepetés napja is beköszönjön ránk egyszer. Én már láttam ezt a céget csődközeli helyzetben, és prosperálva is. Igazából egyiket sem kellett volna elhinnem anno, hát most majd kiderül. Mindezekután ez az én játszmám, és az én döntésem, az én érveléseimmel. Senkinek sem ajánlom, hogy hasonlókép gondolkozzon mint én.

Üdv.
Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2010. 06. 08. 16:17
Bocs, én nem olvasok mindent, és nem emlékszem mindenre amit olvastam. De amire emlékszem, arra emlékszem. Én csak arra emlékeztem, hogy 10-en, 11-en már te is belevennél. Na de ezek szerint azóta már változott a véleményed, és már 10 alá várod valamióta. Fáziskéséssel én is így vagyok, voltam vele. De, ha mégis kiakadtál, akkor majd lenyugszol.

Azt meg végkép nem tudom, hogy viccnek, vagy komolyságnak örvendenél jobban :)
Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2010. 06. 08. 15:59
Te Pénznyelő, menj már igyál egy hideg sört.

Azt mondtam, hogy igen is , nem is. Ha a nem is -re reagáltattalak, akkor ott van az igen is, és ülj le! :)

"Na ezt ne mondjad. Hányszor kaptam azért, hogy csak negatívat írok állandóan? Folyamatosan. Sokszor sértegetéstől, személyeskedéstől sem mentesen. "

Pénznyelő, a Te dolgod, hogy a Te beírásaidra miket kapsz másoktól. Én most mit szóljak hozzá? Én úgy gondoltam, hát úgy is írtam: az én fantáziám az én dolgom.
Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2010. 06. 08. 15:33
Kedves Pénznyelő!

"Hát ez azért lényeges különbség. Te a szövegedet arra alkalmaztad érvként, hogy talán érdemes tartani."

Válaszom erre igen is, nem is. De ez most részletkérdés. Ugyanis a különbséget amiről írsz ,ott látom, hogy a helyzetet nem képzeltem ennyire rossznak (árfolyamalakulás szempontjából) annak idején. Ebben tévedtem,

A fantáziát továbbra is látom benne, de mint korábban is írtam itt, nem ajánlom vételre a Humet részvényeit. Véleményem és gyanum szerint,mostmár csődbeárazás-gyanus a helyzet a jelenlegi árfolyambeárazást illetően, és azt figyelve. 13-nál Ingcapa is ezt mondta.

Fantáziát továbbra is látok benne, annak ellenére, hogy talán még Te sem írtad meg korábban a helyzetet ennyire negatívan, amennyire a helyzet most mégis idekerült. Vagy csak nem emlékszem , hogy olvastam róla.

Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2010. 06. 08. 14:40
"Meglátásom szerint ez egy három szereplős játszma, és legalább két tétje van.

Szereplők: Jelenlegi vezetés, Civin(kör?), és a spekulánsok. Utóbbiak két részre oszthatók , jelenlegi büfikre, meg , aki még nem büfi. Előbbiek játszanak most.

Tétek: A vállalat és vagyona fölötti ellenőrzés, egyszóval a nyereg, és az ehhez szükséges eszközök, mint akár döntő tényezőjü eszköz, a részvények. A jogi eszközökkel most nem számolok.

A játszma már bonylúltabb: két huszár egy nyeregben, és még a büfik is vágtázni akarnak a lovon. Amíg a két huszár harcol egymással, a büfik reménykednek egy győztesben , és az a remény a Civin. Ettől függetlenűl, a büfik csusznak le fele a ló hátáról. Amikor az egyik huszár gyengélkedni kezd - és ez szerintem megint a Civin , akkor a büfik le tizedelik egymást.

Civin mellett az szól , statisztikai értelemben, hogy sok vádpontja van, amelyekből egy-egy további huzavonára lehetőséget ad. Ami tény, hogy ez a huzavona, nem egy rövidke huzavona. Sok büfi nem fog a papír mellett el öregedni. Valahol, ez a túl hígított rv darabszám átka is, hogy ilyen játszma mehet benne."

Ez valamikor február elején hangzott el. A helyzet azóta annyiban változott, hogy a 15 forintos vételi oldal 8 forintra soványodott.
Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2010. 06. 08. 10:13
A humet sztory végére mindenki kíváncsi. Ezért is spekulálunk itt mindannyian.
GRATULÁLOK A FIDESZ SZAVAZÓKNAK! 2010. 06. 04. 14:07
#50
lesz ott még a tiéd is. na basszátok itt egymást akkor
GRATULÁLOK A FIDESZ SZAVAZÓKNAK! 2010. 06. 04. 14:02
#45
Több a szar a palacsintában, így akartam
GRATULÁLOK A FIDESZ SZAVAZÓKNAK! 2010. 06. 04. 14:01
#42
csendeske, pénznyelő a szószerinti párhuzam érdekel benneteket ? Több a palacsintában bazmeg, ez a párhuzam. Süketeltek itt fideszről, meg mszp-ről. A szarról eresszetek el egy jó mondatot, nem a fideszről meg az mszp-ről!!!!

friss hírek További hírek