kobeka

Regisztráció: 2008-12-30 22:01

Hozzászólások száma: 67

Utolsó hozzászólás: 2009-11-25 08:42


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Milliárdos sikerdíjakat vesznek fel a vízművek francia tulajdonosai 2009. 11. 25. 08:42
#10
Jó reggelt.

Ritkán írok a fórumba, de szeretném ha a "rend" szó, mint fogalom alatt mindenki ugyanazt értené. A pécsi vízellátásban nyugalmat, biztonságos egészséges vízellátást kellene jelentenie. Én Pécsett élek és kijelenthetem ez mióta a polgármester "visszavette" a "városnak" a Pécsi Vízművet azóta ez nincs.

1/ A dolgozók fizetése bizonytalan, járulékok nincsenek ki fizetve.
2/ A vízmű eszközeit az "ellátást" átvevő cég nem használhatja. Pl. a gépjárművek leállnak mert nem vihetik műszaki vizsgára.
3/ A pécsi polgár nem tudja kinek kell fizetni a vízdíjat.
4/ A Vízmű átvétele nem egy egyezség alapján jött létre, hanem erővel történt.
5/ A külföld reagálása negatív.
6/ A megoldás komoly anyagi terhet fog jelenteni a városnak.

Egyébként azt, hogy a Vízmű egy része külföldi tulajdonba került a helyiek többsége helytelenítette. Ezt a helyzetet pont a jelenlegi polgármester előző "uralkodása" alatt jött létre.
Ez az egész bűzlik a politikától. Az új vezetőség szeretne nagyot meríteni, a fazékból a saját embereit prédához juttatni. A vízellátás, hogyan alakul azt jelenleg nem lehet tudni. Ezt én nem nevezem "rendnek."

Remélem Budapesten a "rend" nem ezt jelenti.
További szép napot.
OTP részvényesek ide! 2009. 11. 02. 16:04
már 5170
OTP részvényesek ide! 2009. 10. 26. 14:50
5695
OTP részvényesek ide! 2009. 10. 26. 14:47
5690
A Jobbik adóprogramja: valódi progresszív adózást és adónyomozói hatóságot 2009. 10. 17. 17:53
Ha Ausztriába kívánsz terjeszkedni, akkor nem az itthoni hivatalokat kell kérdezned. Az Osztrák követségen, ill a helyi kamarákat, kell kérdezni, vagy a honlapjukat elolvasni. Szvsz. jobban jársz, ha önálló magyar vállakózásodtól független céget alapítasz.

Egyébként én is megerősíthetem, hogy az ottani vásárokat nem zaklatják a hivatalok. Nem kötelező minden piti dologért "vállalkozó igazolványt" váltani. Érdekes, hogy a gazdák "Őstermelői igazolvány" nélkül árulják a terményeiket tejet, sajtot, mézet stb. Saját főzetű pálinkát árulnak. Elektromos eszközök kaphatóak a piacokon. Kereskedelmi szakismeret nélkül árusítanak. Nyugtát nem adnak. Nálunk mindig az Unióra hivatkozva tiltják az ilyesmit.

Magyarországon az adminisztrációs teher is duplája az ottaninak. Nem kell kupeckedni például a telefon használaton, cégautóval az Adóhatósággal.
OTP részvényesek ide! 2009. 10. 13. 14:28
ugrál le fel 5470 körül

5475 -nél 45 000db
OTP részvényesek ide! 2009. 10. 13. 14:16
5480
Itt a Fidesz nagy terve! - Megment minket? 2009. 10. 05. 10:56
Úgy látom, hogy személyeskedésbe csapott át a téma, abban nem kívánok részt venni.

Talán érdekesebb lenne, ha az ország gazdasági megmentése lenne a téma.

Egy friss infó Pécsről. (média még nem foglalkozik vele) A Pécsi Vízművet a polgármester (Páva Zsolt Fidesz) utasítására: ma egy őrző-védő társaság által nem engedi be a régi menedzsmentet. A tulajdonos társ (francia érdekeltség) előtte nem kívánta eladni a tulajdon részét. "Véletlenül" az új vezető egy "Fideszes" vezette (friss alapítású) cég veszi át..

Tehát most "megmentenek" bennünket. ? Esetleg újra indulnak a "fideszközeli" cégek ?
Talán ez "tisztogatás" ?

Anno nagyon lepusztult cég volt az a Vízmű. A város eladott a franciáknak 49%-ot. A céget karcsúsították, nyereséges lett. Több más Vízmű is tulajdonába került. Jó fizetéseket ad, zsíros vezetői állásokkal. Ennek ára a nagyon drága vízdíj.

"Megmentés" az, ha a tulajdonos társ egyedül akar tulajdonolni, akkor erővel elveheti a társától azt? Kíváncsi vagyok majd a jogi és egyéb magyarázkodásra.
Itt a Fidesz nagy terve! - Megment minket? 2009. 10. 01. 01:35
#37
Én értem, hogy arra gondolsz kevesen termelnek a magyar gazdaságban. Ez így van. De a GDP az a bizonyos "hazai bruttó termék " mutató számításában mindenki számít aki dolgozik, (legyen az akár pl. iparban, mezőgazdaságban, szolgáltatásban, egészségügyben, ) mert adózik. Az arányokon biztos, hogy változtatni kellene. Remélem ez a gazdasági válság kikényszeríti. Az államigazgatásban dolgozók aránytalanul sokan vannak. Dolgoznak ők, mert feladatot kapnak. Az nagy probléma, hogy nemzeti haszon nem keletkezik belőle. Ez pazarlás az erőforrásokkal. A politikusokra haragszom, mert egymás után hozták létre ezeket a hivatalokat.

A társadalommal nincsen a politikai elit beszélő viszonyban. Mi csak szavazógép részei vagyunk.

Az emberek nem értik a változások szükségességét. Pl. a MÁV esete sem egyszerű. Biztosan van veszteséges vonal, de azt ki számította ki? hogyan? És a kamion forgalom áthaladása az országnak mibe kerül? Utak mennek tönkre, környezet szennyezés, stb. Mehetne az összes vasúton. De a kicsinyes szakszervezeti vezetők is fontoskodnak, féltik a zsíros pozíciójukat.

A mezőgazdaságban tevékenykedők is 20-30 milliós gépekkel mennek utat lezárni. Mikor? Hát télen, mert akkor nincs munka a földeken, és néha be kell indítani. A közösből is ki lehet csikarni valamennyit. Persze ok van, mert túl termelt valamit, és vegye meg az állam. Nem tudom mi történne egy kisiparossal, ha kitolná a gépét és elállná vele az utat és követelné vegyék át tőle ami a nyakán maradt. Megoldás lenne a közösségi gondolkodás. Burgenlandban nem akarták átvenni normális áron az almát. Az ottani paraszt mit csinált? Összeállt a többivel és csinált egy szörp üzemet. Azt bevitte egy saját értékesítő helyre. Ott nincs külföldi árú. Nálunk, tüntetés, háborgás... és elő ugrik egy politikus aki azt bizonygatja a jelen kormány dilettáns, rosszindulatú, ( mondjon le !) de bezzeg majd ha ő lesz kormányon...

De itt vannak a bankok. Anno volt az OTP, szakadt kis fiókokkal. Most is van, és több más bank is, csillog-villog az egész. Kaptak sok potya pénzt. Ez volt a konszolidáció. Most szembe mennek akár a kormánnyal is. Pedig az IMF pénz komoly része náluk landolt. Évek óta komoly többlet profitot tud bezsebelni ez a szektor Mo.-on. Érdekes, hogy a svájci frank kamata lement, nálunk meg a hitel kamata fel.

A politikusokat ki pénzeli? A kampány célra fordítható összegeket több milliárddal túl lépik. Honnan van a pénz? A pártok a könyvelést sűrűn elvesztik. Próbálná ezt egy vállalkozás.

Na meguntam. Ez egy gumicsont a portfoliótól. Rághatjuk, de értelmetlen.
Itt a Fidesz nagy terve! - Megment minket? 2009. 09. 30. 16:45
#23
Bocs, de nem voltam a gépnél.Teljes mértékben egyetértek veled. Én is látom ezeket a problémákat. 20 évig voltam a magán szektorban. Most rokkant vagyok, és ismerkedem a barikád ezen oldalával is. Könyvet tudnék a sérelmeimről írni amit az politikusok a döntéseikkel elkövetnek az emberek ellen.

Megoldást kérdezed? Minden ember tud valamit, amit sürgősen meg kell oldani. Az államra mutogatnak , hogy azt finanszírozza. A politikusok a szavazatokért bármit összehazudnak.

Egy politikusnak mozog a szája tudom, hogy hazudik. Így vagyok ezzel az egykulcsos gazdasági csoda gyógyszerrel. Majd, ha független közgazdászok adnak ilyen nyilatkozatot akkor elhiszem, ezt megoldásként. Azaz mondanak ilyesmit, de..... és jön egy hosszú felsorolás. Szaksajtó foglalkozik vele.

Sok apró megoldás lehetne, de a politikusok miért csak handabandáznak róla azt nem tudom. Pedig csak körül kell nézni a nagy világban mi működik jól, és lemásolni.

Ha vállalkozó vagy akkor tudod jól, hogy elhangzik egy üres ígéret az adminisztráció csökkentéséről. Jó lenne ha nem a szükségtelen dokumentumokat több példányban kellene gyártani éjjel-nappal. Ez a kicsinyes vérlázító hozzáállást amit a telefon, az út nyilvántartás, reprezentáció, elszámolásával történik felháborít. És mekkora hivatali személyzet üldözi a vállalkozókat. biztos te is ismersz ilyesmit.

A probléma morális. Minden legyen de az pénzbe ne kerüljön ill. plussz adóba. Az ország pazarló koldusként viselkedik. Ha nincs elég gyermek, akkor tüntetünk , hogy ne zárjanak be óvodát , iskolát. Vagy ha a kórház nem kap elég pénzt éhség sztrájkkal fenyegetőzik a több milliós jövedelemmel rendelkező vezetője. Vagy pl. a nyolcvanas évek végén képzett szakmunkástanulók felét képezzük kétszer annyi iskolában. Jó része képtelen a választott szakmát elsajátítani. Több mint 50%- a gyerek felsőfokú végzettséget szerez. Ezek fele persze külföldön kacag, az olcsó diplomának. Persze előtte tüntetett a tandíj miatt.

Én orvosi kezelésekre, vizsgálatokra járok . Az orvosok 80% elérhetetlen telefonon, időpontot nem ad, csak külön pénzért vadásszák a privát beteget. A kórház parkolóját őrzik, nehogy beteg beállhasson. Persze lehetne ügyfél (beteg) centrikus a kórház, de privatizálni kellene. De ez nem tetszik az Orbánnak, Mikolának (persze amikor ő volt a miniszter) ezért ez rossz.

De tudja-e valaki miért veszteséges a tömegközlekedés? Mert politikus hűbéresek irányítják. A taxis vállalkozónak megéri 1 járművel, 1 utassal, 1 út "2000" Ft-ért, akkor miért nem éri meg 1 busznak 100 utassal 300Ft/fő-ért ugyanaz az út? Persze a taxis nem tart el vezérigazgatót, felügyelőbizottságot.

Úgy gondolom van megoldás. De én nem politikusoktól várom. Talán a gazdasági kényszer hatására.

Itt a Fidesz nagy terve! - Megment minket? 2009. 09. 30. 12:41
#21
Meggondolt válasz:

Elég öreg vagyok ahhoz, hogy tudjam, amit átéltem, és megtapasztaltam és nem felejtettem el. Én felnőtt fejjel éltem a Kádár-rendszerben, MDF, Horn, Orbán, Medgyesi, Gyurcsány, most Bajnai kormány.

IÍgérgetések, "hazugság kampányok" ellenzékben és kormányon. Egy mondott egyszer igazat Öszödön és majdnem meglincselték érte. Jól emlékszem a Fideszre Országimázs, Millenáris, Ezüsthajó, Simicska, Torgyán ... stb ügyek. vagy a korrupciós ügyekben egyetlen parlamenti bizottság sem indulhatott, mert a Fidesz leszavazta...biztos találsz infót a neten, ha akarsz

Ergo: nem tetszett nekem sem ez a 8 év, de ebből nem következik , hogy veszek az Orbántól "használt autót". Ebben a topikban idáig senki nem "pártvitaként" szólt Varga M. véleményéhez. Remélem nem érted félre. Kívánom, hogy a választások után, ne csalódj.
Itt a Fidesz nagy terve! - Megment minket? 2009. 09. 30. 12:08
#9
Aki kicsit figyeli a gazdasági folyamatokat, az tudja, hogy az 1 kulcsos adórendszer nem csodaszer a gazdaság bajaira.

Varga M. tudja jól, hogy az "osztogató érme" másik oldalára az van Írva, hogy "fosztogató" Magyarul, ha valahova ad pénzt, valahonnan el kell venni.

Az erős lobbi kikényszeríti a jussát a költségvetésből (lásd, az egészségügyieket ma)

Tehát Mo.-n a helyzet változatlan. A következő kormány ugyanazt fogja csinálni, mint az előző.
A saját hűbéreseit zsíros állásokba ülteti. Adókat fog emelni, és újakat kitalálni. És természetesen az előző kormány tehet minden rosszról.
SYNERGON 2009. 09. 30. 11:47
utolsó kötés 808 Ft.

Hol van a támasz szerinted?
OTP részvényesek ide! 2009. 09. 29. 16:37
5302 záró
OTP részvényesek ide! 2009. 09. 29. 16:28
Ez hol látható?
SYNERGON 2009. 09. 29. 09:16
nyító 830Ft 451db
829 Ft 350 db
828 Ft 199 db
JÓSDA topik 2009. 09. 28. 08:46
Azt próbálom megfejteni, hogy miért van az hogy pl. az OTP ralli idején egyik-másik toporog egy helyben. Később, van egy jó napja majdnem kiakad akkorát megy fel.
JÓSDA topik 2009. 09. 27. 20:23
Érdekelne, hogy mit gondoltok a többi rv. is elindul-e le vagy, esetleg fel.
Telecom, Synergon, Rába, Orco, Econet, TVK.....stb.
OTP részvényesek ide! 2009. 09. 24. 21:41
Tudom, és jó ha figyelünk a speki "közmondásokra" is. Ez is a tőzsde pszichológiájához hozzá tartozik.
OTP részvényesek ide! 2009. 09. 24. 21:27
tehát bizonytalanság.....

friss hírek További hírek