Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
A Nike macera már évek óta ismert. Dolgoznak a turnaround-on, ezért is fog csökkenni egy darabig a nettó EPS várakozások szerint. Hosszabb távon viszont már növekedést várnak az elemzők. Kockázatok persze vannak.
Én $25 körül vennék belőle egy kicsit, azt is rövid távú felpattanásra. A Nike-kal kapcsolatos negatívum miatt simán lehet belőle value trap is. Figyelni kell nagyon a pozíció méretezésre.
200 korul en vennek belole, ha nem a BABA-ban allna az erre szant penzem. Nem value szerintem, de egy eros technologiai ceg, jo kilatasokkal es most olcso. A chartja is jo, szerintem 1-2 het mulva emelkedni fog nagyot. De azert ne forum bejegyzesek alapjan donts.
Még egy kérdésem lenne: Facebook: pomperj sokat emlegette, eddig nem nagyon foglalkoztam vele, de tegnap megnéztem. Ez ezen a ponton "value investing"-nek számít?
Value Investing