Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
MOL-t kéne jó áron venni, 2500 körül már tetszene de inkább alatta, jelenleg 2750. Szép diverzifikált portfolió, kávézó, szupermarket kutak, finomító, vegyipar stb.
A MOL-t kéne venni, 700 EPS mellett megéri P/E, P/BV és ROE alapon, jó lenne ha esne pár 100-t szívesen vennék, végülis nem kell devizát váltani és a BÉT-en 20 sávos ajánlati könyv van, maradok kizárólag a hazai tőzsdénél, lehet közgyűlésre járni és látom ahogy működik a cég.
Lemehet 45-ig, jóval alá is. Ezt a kockázatot a value investor sem ússza meg, csak a cég mögöttes értéke sokszor nem sérül, és az előbb-utóbb emelkedésre készteti az árfolyamot.
PG, KO-nál vélhetően a nagyon stabil működést jutalmazzák ezzel a folyamatos felülértékeltséggel. Facebooknál meg a többi faangnál , ha eljön a növekedés lassulása, azt kíméletlenül beárazzák. A 22-es p/e ugyan jobb, mint a Tesla 300-as p/e-je, de szerintem így is rohadt magas :)
2020 Márciusában gondoltam a Diageo-ra, hogy ha esetleg 100 alá menne, akkor vennék belőle. Azóta nagyot emelkedett az ára, így kikerült a látókörömből.
Az a röhej, hogy a Faszbuk PEje már alacsonyabb, mint a PG, KO-é. Ismerős a Diageonál dolgozik,mondta, tegnap sokat esett, kéne venni, megnézem 34es PE, az EPS árbevétel kb 5 éve ugyanannyi, az árfolyam dupla. Egy italgyártó cég. WTF?
A részvényt illetően én csak az árazást nézem, és nem időzítek. Időzítést az arányoknál végzek, minél alacsonyabb az index értéke, annál magasabb a részvénysúly.
Biztos hogy nem, mert ő az évek alatt folyamatosan vásárolta, én meg most vennék egy picikét belőle. Igazad van, hogy nem kimondottan olcsó, és jó is hogy felhívod a figyelmet rá, nehogy valaki az itt elhangzottak alapján hozzon befektetői döntést.
Value Investing