Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Egyáltalán nem elvetemült elképzelés. Mondjuk a 35 szerintem még elég messze van, ahhoz nagyon durván és rövid időn belül kellene csökkenteni az adósságát, és újra visszaállni osztalékfizetésre. De a 20 bármikor benne lehet szerintem.
Azt teljesen elvetemült elképzelésnek tartjátok, hogy 35 körülre felkapaszkodjon belátható időn belül? Én is veszem-adom a TEVA-t, de lassacskán ráülnék a kezemre főleg, hogy nemrég jóárasítva vettem.
Összeraktam egy statisztikát, hogy az elmúlt 6 évben milyen
termékek fordultak meg a portfóliómban. 2016-ban kezdtem az ETF-ek mellett
részvényekkel is foglalkozni, így a statisztikában csak ezen termékek lezárt
pozícióinak eredménye szerepel. A 6 év alatt 129 termék került a célkeresztbe.
Ebből 106 profitot termelt, 23 veszteséget, 1.9-es payoff mellett. A 10 legtöbb
profitot termelő termék: XLK, XIV, OMI, LB, MDP, EMN, BEN, SKT, HP, SPG. A realizált nyereség felét ezek hozták össze. Már csak HP-ben és SKT-ben van nyitott pozim
ezek közül, de azok is zárás alatt (covered call). 2021-ben csak 2 új termék
került a statisztikába, O és CANN.
engem meglepett, adóoptimalizálás miatt zártam a maradék TEVA pozit, és nem vettem vissza egyből, hanem kivártam vele. ez volt a szerencsém. ahogy olvasom a cikkeket, elég bizonytalan a szitu, nem jogerős az ítélet, és az esetleges kártérítés összegét sem tudni.
😂😂😂😂Köszi Géza!Legalább megtudtuk a keresztnevedet. Mondjuk a legtöbben 2022-ről beszélnek, de annyi hülyeséget összehordanak az emberek. A kocsmában arról vitatkoztunk, hogy 2020 vagy 2021 lesz. Simán lehet, hogy igazad van a 2018-al. Múltkor is valamelyik részvény árfolyamát jól megtippelted. Örülök, hogy a nektek is mindenről a tőzsde jut eszetekbe, mert oothon csak a balettről van szó.
Sziasztok, Szerettem volna egy pillanatra megállni a nagy évvégi rohanásban és mindannyiótoknak Boldog Új évet és persze jó egészséget kívánni. Manapság az emberek nem fordítanak elég időt vagy személyes gondolatot barátaikra vagy szeretteikre, csak bemásolnak valami véletlenszerű üzenetet, és továbbküldik. Mindazok után, amin idén együtt végigmentünk, szeretném megköszönni a barátságotokat, és eredményes 2018-at kívánni nektek. Ti vagytok a legjobb jazz-balett csoport, amit az ember csak kívánhat. BÚÉK! Géza ;)
Nekem egy 10% indexkorrekció is elég lenne, hogy vegyek még pl. Goldmant, de az utóbbi időben nem jött össze ilyesmi. Van bőven tartalékom a zűrösebb időkre.
Value Investing