Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Nem olvastam félre: liabilities kötelezettségek nem egyenlő adóssággal. Én adósságról beszéltem és azon belül a rövidlejáratúról és a hosszú távúról (linkeden long term debt).
Nem az össz adósság a legnagyobb probléma hanem a rövid távú! Bár látom az utolsó negyedévben valamiért feleződött a fizetési kötelezettség, de így is utolsó három negyedévben ki kellett fizetni 3 milliardot, Vagyis a teljes adósság negyedét/otodet.( Current Portion of Long Term Debt)
LMT-nél én ezt látom: current assets 19,57 current liabilities: 14,888. . A kettő aránya: 19,57/14,888=1,31, ami szerintem nem annyira rossz. Igaz Graham 1,5 fölöttit javasol, ahhoz képest lehetne magasabb is.
Én elnöki ciklusoktól függetlenül szeretném őket tartani. Bízom benne, hogy a piaci átlagnál a következő 20 évben is jobban hoznak majd - de erre semmi garancia nincs. Bővítési lehetőséget szinte mindegyiknek hagytam, de a Raytheon és a Boeing esetében a bővítést szerintem 30%-kal lejjebb kezdeném egyáltalán mérlegelni.
A hadiipar szépen eseget. A korábban vásárolt RTX (félig hadiipar) mellé vettem egy HII indulópakkot, majd bővítem plusz a GD-t is nézegetem. Mit gondoltok? Tudom, itt van pár olvtársnak hadiipari kitettsége. Általában: mi ez a brutál esés? Demokrata győzelmet vizionálnak és félnek attól, hogy az eü-be megy a pénz? De közép-hosszútávon nem lehet nem fegyverkezni szerintem.
WBA árfolyama benézett 35 alá. Induló osztalékhozam 5% felett. https://www.screencast.com/t/eNSbKyzCoQ 2022 januári lejáratban 35-ös PUT kiírás, 7.0 prémiumért.
Value Investing