Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Hogy lehet egy szemét részvény értékes? Úgy, hogy jó cégekről van szó, amelyek hulladék-feldolgozással foglalkoznak: Republic Services és Waste Management: osztalékhozamuk nem kiemelkedő, és a hosszútávú árfolyam+osztalék is 8-9% körüli. Cserébe a tevékenységi körük stabilnak mondható.
Az ft.com portfóliókezelőjébe más részvények is felvehetők, de olyan eszközök is, amelyek részleteit mi adjuk meg. Tools menüpont - portfolio. https://markets.ft.com/data
Mivel ezt a programot a Dripinvestinges csapat fejleszti, gondolom az ő tábázatuk alapján működik amit havonta frissítenek és csak usa papirok vannak benne. Én csak ebből a táblázatból válogatok. Ez az első szűrőm. Ezért nekem eddig tökéletesen működik.
Na ami nekem rögtön feltűnt és emiatt nekem egyelőre használhatatlan, hogy sem kanadai cégeket nem lehet felvenni, sem más egyéb külföldi cégek ADR tickereit.
Value Investing