Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Részben zuhanást várok, részben élek a lehetőségekkel. A részvénysúlyt igazítom úgy, hogy esés esetén legyen elég tőke vásárolgatni; emelkedés esetén ne maradjak ki belőle; oldalazásban pedig osztalék- és árfolyamnyereséget érhessek el.
hogy látjátok a mostani helyzetet? érdemes egy nagyobb zuhanást kivárni, vagy vannak már jó lehetőségek? én a pénzügyi szektort nézegetem, ahol lassan több éves mélypontok vannak.
Nem néztem utána, az erős diverzifikáció miatt. :) De a screenerrel az egyik feltételként azt állítottam be, hogy valamennyi csökkenésen legyen túl, úgy tűnik, ezt elég jól teljesítette. :)
A Kronos jó lehet, első ránézésre nekem tetszenek a mutatói. Azt esetleg tudod, hogy mitől zúgott le 28 $-ról 12-re idén? A Northrop annyira nem tetszik, 5 év alatt majdnem megduplázta az adósságát, a saját tőke meg csökkent, nem jó az irány. Persze ha szimpla tradeként nézzük, akkor jó lehet. :)
Köszi szépen! Azóta, hogy eladtam, tovább emelkedett, és most már 37 fölött tanyázik. Elég lett volna tényleg csak a felét eladni, és nem az egészet. Tavaly Augusztusban 38 körül tetőzött, majd azt követően 26 alá zúgott. Igen, szerintem is magas a debt/EBITDA arány, Bige László szerint ez 2-nél ne legyen több, különben komoly problémákkal nézhet szembe a cég egy romló piaci környezetben. Persze ő termelő vállalatról beszélt. 30 $ alatt majd újra megnézem, és lehet veszek majd belőle, addig meg nézek mást.
Igen, valószínűleg lesz ez még lejjebb is, látván a feléledt eufóriát. Az osztalékfedetettsége (FFO/div) most nem több, mint 1.1, ami elég karcsú. NAREIT becslése szerinti FFO-val számolva év végén a már kellemesebb 1.3 körül lesz.Ha nem lesz újabb operátor-truble, ez megvalósul és akkor tudják tartani az osztalékmértéket. Másrészről a debt/EBITDA 5.5 körül van, ami termelő vállalatnál már knock out kritérium lenne, 19 szereplős ágazatában viszont a középmezőnyben helyezkedik el.Azt is érdemes figyelembe venni, hogy nem légüres térben mozog. VNQ-t benchmark-ként használva látható az óvatosságra valóban okot adó kirobbanó felülteljesítés az utolsó 4 hónap folyamán. http://tos.mx/MkpHx1
WSM tegnapi earnings után AM-ben -15%-t csinált, ami PE 12,8 a sokéves minimum körül tanyázik. Hozzá tartozik, hogy a konszenzus (ami szerintem nem releváns mutató) minimális alulmúlása mellett az EPS és revenue is növekvő trendjében és YoY alapon is. Ezért aztán én következő negyedéves jelentésig WSM-t jónak látom innen.
Value Investing