Ne légy naív, mert könnyen átverhetnek, főleg a tőzsdén! A BDPST tulajdonolta az Appennin 20%-át. Az, hogy a nyereség és a veszteség hogyan oszlik meg egy cégcsoporton belül az csak a papírozáson múlik. Nem mondok cégneveket (de nagy cégek!, még Te is ismernéd), de vettem részt olyan informatikai fejlesztésekben, ahol egy céget veszteségessé kellett tenni, hogy felvegye az állami pénzeket a másikat meg nyereségessé, hogy kivegyék a pénzt. Persze ugyanaz a pár ember volt mögötte!
ja két cégről van szó. ez kb olyan mint amikor kiderült,hogy megy valaki azt hangoztatta itt napokig(lehet csak egy),hogy viszi a vagyont,kiapportálja:)
Ekkora marhaságot rég nem olvastam ezen a fórumon. Ha egy tegnap kezdett tőzsdés írna ilyet akkor is azt tanácsolnám neki, hagyja abba most a tőzsdézést. Ez olyan mintha Csányinál az OTP nem fizetne most osztalékot, de Csányi a saját mezőgazdasági cégeiből venne ki osztalékot és azt mondanád Csányi ellopta az opt részvényesek pénzét. Ekkora sötétség ritkán jelenik meg itt.
Nem akarnám védeni Tiborcz Istvánt, egyrészt nem hiszem, hogy rászorul a védelmemre, másrészt nem az én feladatom, de azt ugye tudod, hogy 2 itt különböző cégről van szó. Az egyik az Appeninn amiből nem lett osztalékkifizetés a másik a BDPST RT. Egy tőzsdei cégben képződött nyereséggel több minden lehet csinálni (pl fejleszteni, tartalékolni későbbi rosszabb időkre, saját rv-t vásárolni, egy másik céget, ingatlant vásárolni stb) és nem mindig az osztalékban történő kifizetés teremti a legnagyobb részvényesi értéket. Az IT feladata az, hogy a felsorolt lehetőségek közzül azt válassza ami a részvényesek számára a legtöbb értéket teremti. Az Appeninn szerintem jelenleg a növekedés fázisában van, jelenleg egy válság kezdetén/közepén vagyunk, én nem is örülnék ha itt osztalékot fizetnének, vagy saját rv-t vásárolnának, a legjobb az lenne ha jó áron vásárolnának ingatlanokat! Ha valaki egyébként olcsón tud jót venni az pont Jellinek Úr, tehát az hogy a Tiborcz részvényeket ő vette meg 2 szempontból is hasznos: egyrészt kicsit függetlenedünk a politikától, másrészt az egyik legelismertebb inagatlanos "mogul" lett a részvényesi társunk:)
Nekem picit olyannak tűnik, mint amikor a főnők azt mondja, hogy a cég rosszul teljesített ezért nem fizetjük ki a megigért bónuszt az alkalmazottaknak, másnap a vezetőség meg megszavazza a bónuszkifizetést de már csak saját magának. Persze megteheti, de nem egy szimpatikus húzás.
Concord elemzés: Management did not propose dividend from last year’s profit. However theoretically, the company could pay ca. 10 - 12 HUF per share on a sustainable way, based on the cash flow generation capacity of the asset in 2019, in our view. A lényeg, hogy részvényenként 10-12huf osztalékot fizethetett volna az App. ezt nyúlta le most az a paraszt Tiborcz gyerek.
(UP)PENINN