sylard

Regisztráció: 2017-11-10 09:17:17

Hozzászólások száma: 1 187

Utolsó hozzászólás: 2019-10-17 12:34


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Akko Invest csütörtök, 12:34
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20191017/hivatalos-megvan-a-brexit-megallapodas-404217
Bár a választási minipánik nem sokat rontott a rv helyzetén, úgy tűnik még egy potenciális gond is megoldódhat:)
Akko Invest csütörtök, 10:58
Eszméletlen inkorrekt a kolléga (kolléganő) stílusa. Abszolút kiforgatja a kommentelők hozzászólását, kiragadva és más szövegkörnyezetbe helyezve egy-egy félmondatukat. Azzal nem lenne bajom, ha rv árfolyam esésre számítana, vagy azt gondolná ez egy lufi sztori, de így inkább megpróbálok nem reagálni a hozzászólásaira, mert az a csúfság érne hogy ha leírnám amit gondolok és úgy ahogy gondolom akkor kitiltanának:)
Akko Invest csütörtök, 10:22
A split hír bejelentésének nem sok újdonságtartalma volt. Tudtuk, hogy lesz azt is, hogy 64X-es. Egy szempontból fontos legalábbis számomra. Az IT amióta megválasztották végig azt csinálta amit kommunikált. Amit ígértek mindig bekövetkezett. Nem voltak vakítások, nincs össze-vissza beszéd és ez ma nagyon ritka a BÉT-en a bluchipek és 1-2 konzervatív rv (Zwack ÁNY, GSPARK) kivételével. 
Senkit nem akarok megbántani az esetleges befektetéseiről rosszat írni de hirtelen eszembe jutott egy pár ígéret egyéb cégek igazgató tanácsaitól: "nem veszünk több céget" "a fúziórval mindenki jól jár", "árfolyamemelkedésben bízunk" a "lock-up-ot elfelejtettük" " ez lesz az ML birodalom számítástechnikai vezérhajója", " a .... kft részt fog venni a vasútépítésben" "bankot és mobilcéget veszünk" "csodavíz alapú bitcoint fogunk kibocsátani" "egyesülünk a 4ig-vel" stb, stb. 
Nyilván én is örülnék ha már előrébb tartanánk igazság szerint nyárra vártuk a nagy story-t de egy biztos, itt még hazugságot, vagy feleőtlen igérgetést  nem olvastam a cég közleméyneiben.... 
Akko Invest csütörtök, 10:13
Sztem nem jó a feltett kérdés. A moderáció - ha van (sztem van egyébként) - nem azon múlik "megéri"vagy "nem éri meg". Ha anno a 42K-ról durva öntésekkel nem nyomták volna vissza 18K-ra akkor most a 180 napos jóval magasabb lenne (én egyébként azt gondolom az az időszak legalább 1-2 hónap csúszást okozott, akkor olyan nagy volt a vételi kedv, hogy már tényleg drága lett volna moderálni és valszeg tudták a MNB-s tájékoztató miatt egyébként is csúszni fog a sztori). Valószínűleg van egy megállapodás az apportáló céggel, hogy az milyen 180 napos áron fog megvalósulni/lenne ideális :). Másrészt ha én lennék a modi, (vagy egyszerűen csak nevezzük komoly kisbüfinek :) ) akkor valszeg tudnék ezeken az öntéseken is keresni. Egyrészt a beker ára nem annyi mint a miénk, másrészt amikor volt egy erősebb árlenyomás akkor az utána kialakult "minipánikban" olcsóbben vissza lehetett vásárolgatni. Egyébként sztem Ádámosi Úr és csapata ha tényleg megtörténik az apport akkor nem az árfolyamnyereség lesz az amin a legtöbb pénzt fogja keresni:) Egyébként ha van árfolyam moderáció az a legtöbb nap nem kerül olyan sokba egyszerűen be kell tenni egy izmosabb pakkot az eladói oldalra ami elveszi a felrántást tervező kisbüfik kedvét. 
Akko Invest csütörtök, 08:50
Sztem igen...
Akko Invest szerda, 16:20
Nekem mondjuk nem hiányzott:). Elvoltam Brackmag nélkül is nem okoznak álmatlan éjszakákat az eltűnései. Sőt...
Akko Invest kedd, 12:18
Nagyon lassan telt el, volt egy pár hullámvasutazás is benne:). Olyan mint egy Tarr Béla film, alig bírom már kivárni, hogy végre megismerhessem a főszereplőt :).
Erősödő EHEP 2019. 10. 08. 22:05
Sokakkal ellentetben nekem tetszik ami törtenik. Egy dologtol feltem, hogy a mesterterv csak addig volt kesz vegyük meg a 140k rv-t, utána majd lesz valami. De most úgy látom van terv a jövőre is. Nyilván én is vártam, hogy jegyezhessek rv-t mondjuk 50-500Ft-on (ezert is csoportosítottam a rv pakkomat 1 szamlara), de szart sem er ha van egy csomo rv-em egy olyan Nyrt-ben ami a töketlenkedés miatt csődbe készül. Most azt gondolom, hogy egy rafkos csapat akar valami nagy sztorit létrehozni.
Akko Invest 2019. 10. 08. 12:59
elég türelmes gyerek lehet:))))
Akko Invest 2019. 10. 08. 12:50
Nem tudom de ha eladott 170-et 28200-on akko most is tudna adni 280-at.
Akko Invest 2019. 10. 07. 15:14
Rosszul látod:)
Nem kaptam meg így átálltam 27.800-ra...hátha:)
Akko Invest 2019. 10. 07. 14:48
Sztem én soha egy szóval nem mondtam azt, hogy nem eshet le. Egy papír hogy az örök klasszikus Kaszahegyet idézzem 2 irányba mehet. Tehát elismerem, hogy abban igazad volt mehet egy papír lefelé is és valóban most lejjeb vagyunk a 30k-nál. Egyszerűen máskép látjuk a rv-t a legnagyobb különbség köztünk az időtáv sztem. Én longba várom, mondjuk egy fél éven belül, te kihasználod a hullámokat. Amit nem szeretek a kommentjeidben az-az hogy amikor venni szeretnél, akkor világvége hangulatot jósolsz ilyen szomorka jelekkel, mintha ez téged nagyon bántana:). De természetesen megértem azt hogy különbözőek vagyunk, más a kereskedési stratégiánk  és mindenkinek szíve joga azt írni amit akar. 
Akko Invest 2019. 10. 07. 14:25
Ismered a Big Bang Theory-t? Ez egy sorozat amiben van egy Sheldon nevű fizikus aki sosem érti és ismeri fel a szarkazmust. Az előző hozzászólásomban volt egy kevés, de lehet nem jött át:))
Akko Invest 2019. 10. 07. 14:13
Sztem nem. Én hittem a jóslataidban és ezért beálltam 27400-ra, hátha kapnék akciósan, ez nem pakkcsere lesz én nem akarok senkivel-semmit cserélgetni:))
Akko Invest 2019. 10. 07. 06:43
Így igaz a rv-ek névértéke emelkedett 1600FT-ra.
Akko Invest 2019. 10. 06. 21:23
Persze csak ennek semmi ertelme most nem lenne sztem. A Plotinust azert vettek meg anno mert kellett nekik egy ures NyRT amibe bekoltozhet egy apportalando ceg. A tőkeemeles re az apport miatt van szukseg. Egyebkent nem kellenne toket emelni. A cegben van kp sztem tobb is mint kell nincs adosag ez itt nem az EST Media :)
Akko Invest 2019. 10. 05. 23:39
Itt nem IPO lesz. Az IPO ( initial public offering) azt jelenti amikor egy RT elsődlegesen bocsát ki részvényeket és úgy jön a tőzsdére (pl a Waberesrs, vagy az Über). Itt tőleemeléssel és apporttal fog érkezni a cég ( mint pl az opus konzum, auto wallis) De egyébként igen az már csak a split után lesz. A split konkrét időpontja valszeg a jövő héten kiderül akár 2 héten belül meg is történhet. Az apport a kötelező vételi ajánlattal egyutt minimum 2 hónap sztem. De az hogy milyen/melyik cég jön hamarabb is nyilvánossá válhat.
Akko Invest 2019. 10. 05. 14:47
Azért mert ha bekerül egy értékes cég ami nyereséget fog termelni, fejlődni fog akkor nőni fog az értéke, ha SZIT lesz akkor elkezd osztalékot fizetni. És ezek még csak a fundás érveim....
Akko Invest 2019. 10. 05. 13:46
Tekintettel arra, hogy a kibocsátási ár ismert (180 vagy 360 napos attól függően melyik a magasabb), a mennyiség csak attól függ mekkora érték fog érkezni. Ha nagyobb értékű cég jön akkor több ha kisebb akkor kevesebb, nekünk majdnem mindegy (nyilván annak én is jobban örülnék ha valami igazán nagy cég és jó cég jönne.).
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 05. 08:56
Jelentős mértékű saját rv vásárlás sztem rövid távon nem várható. Akkor szoktak a cégek ezzel élni ha nagy mennyiségű kp-n ülnek és nincs olyan befektetés lehetőség (elsősorban akvizició=cégvásárlás) amivel részvényesi értéket lehet teremteni. Sztem a Titász megvásárlása pont egy ilyen lehetőség (azt gondolom róla komoly értéket fog képviselni). Totál értelmetlen lenne most saját rv-t nagy mennyiségben vásárolni közben meg kötvénykibocsájtással növelni az adóságot. Tudom, hogy lesz kötvénykibocsájtás de reményeim szerint abból újabb akviziíciókat fognak eszközölni. Egy felelős cégvezetésnek nem a rv ár az elsődleges, főleg ha az a cég még most van a "kialakulás stádiumában". Azért nem fognak megvenni pár M rv-t hogy a fórumon mindenki istenítse Lölőt, sztem helyesen teszik. MAx akkor tudom elképzelni a saját rv vásárlást ha közkezet akarnak növelni (készpénzre van szükség) és úgy gondolják jobb magasabbról indítani. Szóval ha elkezdenek saját rv-t vásárolni az sztem nem feltétlen jó jel. Ez a cég a növekedés fázisában van akiinek van rv-e annak ki kell ülni ezt az időszakot. Nem lesz itt semmilyen 1000-es buli idén de attól még (ha van ideje az embernek) jó helyen van a pénzetek valószínűleg. Ha üzenni akarnának a kis rv-nek akkor max azt tudnák tenni hogy a management bevásárol egy-egy nagyobb pakkot olyan 1-2M rv-re gondoltam. Az jó üzenet lenne, de valszeg úgy gondolják lesz m,ég lehetőségük gyüjtögetni. Nincs opus rv-em jelenleg (volt de 500 felett eladtam kis veszteséggel, összeségében közzel 0-s volt az Opus storym) de erősen gondolkodok, hogy vegyek longra de hosszúra akár évekre.
Ja még efy dolog sokan hivatkoznak arra, hogy a kgy megszavazta a saját rv vásárlást. Ez gyakorlatilag szinte minden cég megszavazza (még a bohóc cégek is) de az Alteon kívűl én nem sok céget látok most a BÉT-en aki él vele, és ahogy fentebb leírta nem is mindig annyira jó hír, ha megtörténik.
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek