1378

Regisztráció: 2017-10-22 00:01:11

Hozzászólások száma: 2 716

Utolsó hozzászólás: 2021-10-24 14:09


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-04-06 07:30-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
finomabban

utolsó 20 hozzászólás

Vezet a Fidesz 2. Összefogás 3. Mi Hazánk vasárnap, 14:09

bakker, te mikor repültél utoljára?
Amikor 3 éve a betonon egy hangárban kellett 40 percet 35 fokban állnunk, se víz, se wc, se semmi, miközben a repülőre beszállásra vártunk és utána gyalog kellett kimenni a messzi kifutón lévő géphez az azért európa szégyene szerintem. Másik alkalommal ugyanitt úgy esett az eső, hogy egy idő után a várakozó utasok alá elkezdett befolyni a víz. Ha még az épületben kerestél mosdót konténerklotyóba lehetett kimenni. Tájékoztatás és tájékozódási lehetőség nulla, a reptér semmilyen ilyen szolgáltatást nem nyújt a táblákon kívül. Sorolhatnám. Az őrületesen növekvő forgalom és bevétel mellett a fejlesztés szerintem jelentősen lemaradt.  Ha ez neked a príma működés akkor barátom komoly gond van.
Vezet a Fidesz 2. Összefogás 3. Mi Hazánk vasárnap, 13:59
Ezt mondjuk ami a cikkben van bármelyik baloldali portálról is linkelhette volna. Mit is mondtak? Név szerint fel tudnák sorolni ki van ott az összefogás rendezvényén. Ez azért siralmas. Viszont a szép cím ellenére szerintem a kétfarkú kutyapárt fog bejutni a parlamentbe.
NEW OPUS GLOBAL vasárnap, 13:55
Próbáljunk meg realisták lenni mint az opus befektetésünkkel kapcsolatban.  A fidesz bázisa elsősorban a vidék. Az ellenzék fő bázisa a főváros! Ha megnézted az ellenzéki előválasztás elméleti adatait, (én néztem) akkor láthattad, hogy három-négy megyében szavaztak összesen annyian, mint bp. egy választókörzetében. Magyarán az ellenzéki összefogás szavazóit minek kellene budapestről-budapestre buszokkal szervezetten utaztatni? Nekik csak ki kellette volna sétálni a rendezvényre.
NEW OPUS GLOBAL vasárnap, 11:42
Nem az utcán kell sokan lenni. Értem én, de az előválasztási sátrak előtt többen álltak mint most a rendezvényen. Ott is árgus szemekkel lehetett nézni a sorban állókat azt mégis voltak. Ellenben, hogy ezek után a jobboldalinak alig nevezhető portálokon azt olvasom, hogy arra célozgatnak, ezt a lézengő pár embert látva, hogy egyáltalán nem biztos, hogy annyi ember szavazott az előválasztáson, mint amennyit mondtak. Vagy simán elismerik, hogy voltak vagy ezren náluk a rendezvényen és az éppen nem vetíti előre a kormányváltás lehetőségét. Ráadásul MZP-re rengetegen szavaztak elméletileg on-line vagyis még arra is lusták voltak, hogy elmenjenek egy sátorhoz szavazni. Ez az interneten szavazgató réteg nem fog a választásokkor sem megmozdulni. El kellene menni a szavazófülkéig. Á, messze van.
Appeninn real szerda, 20:28

http://tokaj.hu/hirek/palyazati-felhivas-hotel-kelep-ertekesitesere/
2018 óta próbálták eladni. Valószínű mostanra olyan alacsony lett az ár, hogy volt értelme megvenni.
NEW OPUS GLOBAL szerda, 13:04
Olvasom kirobbanó formában a magyar tőzsde. Bezzeg ez esik.
NEW OPUS GLOBAL szerda, 08:41

Ez a portfóliótisztítás tetszik:) Emlékszem amikor anno októberben a Médiworksot mint stratégia ágazata az opusnak mutatták be, azt november elején az egészet eladták. Aztán eladtuk a 4iG részvényeket, mert szar, bár igaz azóta szerintem vagy háromszorozott. Ismeretlen áron megváltunk az appeninn részvényektől.
Eladtuk a cig-et, ami majd az osztalékából fizet ide 5 évig, bár szerintem pont 5 évig nem fog osztalékot fizetni. Eladtuk az euro-generált, mert csak 50% részesedés volt benne, most meg csak 50% részesedésű cégeket veszünk. Eladtuk a Kpria magyaroszágot, ami atomerőművi belső munkákra lett volna képes. Vettünk egy erőművet, amit aztán gyorsan el is adtunk, haszna, értelme nulla volt. Most, hogy célozgattak rá, hogy a HH szállodákat vehet akár külföldön is, eladtuk a két osztrák szállodát. Ide került apporttal 100%-ban egy Kall, ami mint kiderült még nincs kész, két újabb nagyberuházás kell bele és mivel állami támogatással készül, ha jól emlékszem 13%-t már le is nyúltak belőle, állami tulajdon lett. Ide készült az apportokkor a V-híd zrt., ami az apportálás végére elveszett, illetve dehogy veszett, visszavonták a beolvadás kérelmét csak elfelejtettek róla szólni. Volt itt szó nemzetközi tőzsdére lépéstől kezdve mindenről. A legjobb viszont ugye a fúzió volt, amivel mindenki jól fog járni. Most egy opus részvény kevesebbet ér, mint anno egy konzum. Az opushoz hozzáadták a konzumot, aztán valahogy a két összeg nem összeadódott, hanem véletlenül az opus árából levonták a konzumét. Szép lassan egy jól prosperáló konzum egészében eltűnt az opusban nyomtalanul. Stb. stb.
Szóval egy mondatban összefoglalva.  A jeti nem vegzálhatná a vendégeket, hanem már meg is b*szta őket.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 15. 13:17

Ismét a röhej kategória aljára kerültünk. Jött egy fél Titász és nem hogy nem nőtt, hanem csökkent a célár.
Höhöhö.
Ez már egyszerűen kabaré.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 15. 07:41

Egy fontos dolgot ne felejtsünk el. A sok 50%-os részesedést. Tigáz, titász, r-kord, MM. Ezek a cégek szép hasznot tudnának hozni, de ugye építőnél még mindig van ÉCS illetve csak 50% a részesedésünk. De tegyük fel a kérdést, bár de-vel nem kezdünk mondatot. Hova lesz a pénz?
Van egy 50%-ban birtokolt cégünk mondjuk a mészáros Holding. Az ebben lévő MM nek lesz mondjuk 10 milliárd nyeresége. Ez jó pénz. Amennyiben az MM-ben lévő nyereség befut a Mészáros holdingba, akkor ott döntenek a pénz sorsáról. Amennyiben kifizetik a nyereséget a tulajoknak akkor mészáros lőrinc rögtön kap 5 milliárdot, nekünk, az opusnak szintén jut 5 milliárd. A cégek nyereségéből fizetik ki még az opus globál nyrt vezetőségét illetve alkalmazottait, mivel önmagában az a cég amit mi birtoklunk részvény formájában nem termel hasznot. (legfeljebb pénzügyi műveleteket végez). Van mondjuk akkor kicsit kevesebb mint 5 milliárdunk. Mi lesz a pénzzel? Egyrészt fizeti belőle a cég a bődületes hiteleket amit az opus vett fel a cégvásárlásokhoz. Aztán a cég dönt a pénz kihelyezéséről egyes cégekhez, mint kölcsön, pl. a Wamslernek, a Kallnak stb. beruházásokhoz. Tehát az egyik oldalt befutó nyereséget elkölti a veszteséges (wamsler) illetve a még szinte közel nullán termelő cégek beruházásaihoz. Ne felejtsük el, hogy Kall ideérkezésekor az értékének a megállapításakor sok éves nyereségét is beszámolták előre az apport árba, aminek következtében rengeteg részvényt kapott ML. Ráadásul azt kommunikálták, hogy a viresol és a kall két teljesen kész gyár, aztán mind a mai napig építik őket, mert az akkor meglévő alapgyárak nem képesek nyereséget termelni. Azért megnézném hány milliárd nyereséget terveztek évente ezekhez a gyárakhoz ami nincs meg és ezért mennyi részvényt kapott ML.
Röviden. Mivel ML a fő termelő cégekből rögtön elviszi az 50% nyereséget, a másik 50%-ból fizeti a cég a vízfejet, a hiteleket, a kevésbé prosperáló részek beruházásait stb. és így a nyereséget sikerül minimálisra leküzdeni. Szerintem így nehéz lesz előrelépni.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 08. 19:55
Nekem van 55k. Akkor kettőnknek van még 120k. Lehet mi leszünk az utolsó "kisbefektetők" itt.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 06. 19:48
Rémálmomban az jutott eszembe, hogy nyugaton a gáz ára 300% kal ugrott meg az előző évhez képest. Ehhez képest azért főnök azt mondta nálunk nem lesz gázáremelés. Lehet Tigáz is nonprofit cég lesz hamarosan?
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 05. 13:45

Egyre inkább úgy néz ki megyünk vissza 230-as szintekre. A jelentés nem győzött meg senkit arról, hogy itt valami csoda készül. Vettek egy fél Tigázt egy fél Titászt. Közben cégeket adtak el, elméletileg készpénz van dögivel, az éccsel leírt pénz az a cégnél megvan,  2x volt kötvénykibocsátás aztán mégis bődületes hitelt vesznek fel a végén a vásárláshoz.
Itt valami az átlagosnál is jobban kezd bűzleni.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 03. 10:23
Hát látom az egyesek szerint csuda jó jelentés után száguldott a héten a részvény. Nézzetek már néha a számok mögé. Az üzemi eredmény egy ekkora holdinghoz képest semmi. 2.7 milliárd.  A nyereség meg pénzügyi müveletekből 9.5 milliárd.  Közben meg a Titász megvételére 50 milliárdos hitelfelvétel. Az eladósodás mértéke a nyereségességhez képest meredeken nő.  Ez sajnos még mindig igen gyenge jelentés  ahhoz képest, hogy a Tigáz is itt van már.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 09. 28. 19:54
Hihetetlen, hogy megint esett. Ez lassan egy rémálom.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 09. 21. 13:49

Gondoltam megnézem tegnapi esés után, hogy áll a tőzsde. Látom szinte minden zöld, keresem az opust hát az persze nem az. Ráadásul itt vagyunk a féléves jelentés előtt. Ha jó lenne a jelentés már veszegetnék.
Vagyis a jelentés megint nem lesz megnyugtató. Jobban mondva már az sem volt megnyugtató, hogy a Titász vételnél, ahol azt ígérték anno, hogy saját pénzből és kötvényből veszik, berántottak egy 50 milliárdos hitelt a vételhez.
Itt a csoda is kevés lassan az emelkedéshez.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 09. 15. 08:08
A tőzsde rejtelmei. Egyesek azért sztárolhatják itt a 4iG-t mert  ők már adják és kell akinek el tudják adni. Ez a szerencsétlen 4iG meg akkora cég, hogy minden munkáját alvállalkozókkal kell csináltatnia. Két számítógépes programozásban dolgozó ismerősöm van. Az egyik a Vodafonnak dolgozik a másik Philpsnek. Most mindketten a 4iG projektekbe dolgoznak be. Mert a 4iG nek érdekes semmilyen kapacitása nincs erre. Ezek a cégek meg nem fillérekért dolgoznak be.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 09. 11. 22:51
Hurrá!! Ma nem estünk!
NEW OPUS GLOBAL 2021. 09. 10. 21:12
Csendben jegyzem meg a Digit még meg sem vette. A telenor montenegrora egy nem kötelező érvényű előzetes ajánlat van. Vagyis bejelentette, azt hogy a még meg sem vett cégeket majd apportálja. Emellett ha jól emlékszem belengette, hogy cégvezetők majd jegyezhetnek egy rahedli részvényt. Én most kezdenék inkább ott óvatosra váltani, nehogy egy konzum-opus bulit hozzon ott is össze.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 09. 10. 13:19
Eszembe jutott a könyv címe: Nyugaton a helyzet változatlan. Igaz épp akkor lőtték fejbe a főszereplőt, de ez ugye nem számít. Azt hiszem itt sajnos mi nem számítunk semmit.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 09. 09. 19:27
A végén a BUX emelkedésbe fordult. Természetesen az opus jó szokásához híven esett. Nem is tudom mi a fenének tartom még ezt az 50k darabot. Magam sem tudom mire várok.

friss hírek További hírek