1378

Regisztráció: 2017-10-22 00:01:11

Hozzászólások száma: 2 360

Utolsó hozzászólás: 2020-10-21 12:47


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-04-06 07:30-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
finomabban

utolsó 20 hozzászólás

NEW OPUS GLOBAL szerda, 12:47
Látom valakinél elszakadt a cérna. Nem kell szidni, valószínű bukóban és dühében vágta ki a francba vagy nem bírt tovább várni, mert pénzre volt szüksége. Ez ahogy megy az idő előre, a részvény ár meg lefele várható volt. Ekkora forgalomnál, illetve forgalom nélküliségnél csak leöntéssel tud megszabadulni ennyi részvénytől. Ha nem mozdulunk itt ősszel felfelé szerintem egyre több ilyet fogunk látni sajnos.
NEW OPUS GLOBAL kedd, 12:28
Én már az időpontra se emlékszem mikor volt olyan, hogy ránéztem az árfolyamra és nem piros volt éppen akkor.
NEW OPUS GLOBAL kedd, 08:29
No ha ez 430 lesz idén azt rögtön aláírom. Majd 100% száguldás lenne. Lehet tudja, hogy felvásároljuk a Teslát.
NEW OPUS GLOBAL hétfő, 08:33
Tegnap beszélgettem egy ismerőssel. A lánya egy vidéki szálloda igazgatója. Azt mondta, a szálló mostanra utolérte magát, annyi foglalás volt, hogy a tavaszi két hónap leállást árbevételben behozták mostanra. Vagyis most ugyanúgy állnak, mint tavaly ilyenkor és az előfoglalásokból azt feltételezik ( ha nem lesz lezárás), hogy idei év bevétele verheti a tavalyit. Ezt hallva nagyon remélem, hogy Hunguest is szép eredményt hoz majd.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 10. 12. 08:42
Egy dolog még eszembe jutott. A választás napján kérdezgettek embereket, hogyan választottak.  Többen mondták azt, hogy a két rossz közül a kevésbé rosszat választották.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 10. 12. 07:52
Nem lettél népszerű a baloldali érzelmű fórumozók között.:)
Appeninn real 2020. 10. 10. 08:27

Ez azért érdekes amit kiemeltél. Ugyanis a MOL-ra azt mondani, hogy semmilyen politikai kötődése nincs, mostanra nagy marhaság. Teljesen lekötelezett az Orbán kormánynak. 1. Ha OV nem állítja meg az oroszok felvásárlási kísérletét és nem vásárolja vissza a MOL részvényeket tőlük, akkor most valószínűleg Szergejnek vagy Vlagyimirnak hívják a MOL vezetőjét. 2. Ha a horvát ügyészséggel szemben a MOL-INA ügyben a magyar kormányzat nem támogatja teljes mellszélességgel Hernádit akkor már régen előzetesben ülne Horvátországban. 3. Az Interpol körözése ellenére sem tettek semmit ellene, akkor sem tartóztatták le, akkor is melléálltak. 4. A MOL Igazgatóságában benne ül Járai Zsigmond aki igencsak fideszes elkötelezettségű és aki egyben az OPUS Igazgatóságában is tag. 5, MOL igazgatósági tag Dr. Martonyi János ha jól tudom ő többször volt fideszes külügyminiszter. 6. MOL igazgatósági tag Parragh László aki az Exim bankban is benn van jó viszonyt ápol a fidesszel. Lehetne folytatni, de minek.
Hogy lehet akkor azt mondani, hogy a konzorciumban szereplő cégek semmilyen formában nem rendelkeznek politikai kapcsolódással? amikor a legnagyobb a MOL igen?
Appeninn real 2020. 10. 09. 12:29
A budapesti repteres cikkben szerepel, hogy Jellinek is az ajánlattevők között lehet.  App nem szállhatna be?
NEW OPUS GLOBAL 2020. 10. 09. 08:35
Nekem a konzum részvények átváltása és mennyisége  miatt 500 feletti az átlagom. Mivel ezekkel a részvényekkel elértem a 6 számjegyű opus részvény mennyiséget az elengedés ilyenkor igencsak nehéz, mivel ekkora forgalomnál ami van én lennék az aki az eladással folyamatos áresést generálnék. Ha két-hárman így gondolnánk egyszerre nagyobb részvény mennyiséggel akkor megnéznék a 100 körüli árfolyamot is szerintem. A Te beírásodból derül ki, hogy nem kell itt semmilyen összeesküvés elméletről beszélni a lejtmenettel kapcsolatban. Mivel érdeklődő, vevő nincs, a kisbüfik pedig adják így esik az árfolyam. Ha jól emlékszem Te is azt írtad, hogy jó 5 számjegyű részvényed van. Ha ezt mostanság eladtad ekkora forgalom mellett, akkor Te okoztad a napokban meglévő esést. Ennyi. Valószínű ez megy jó 500 óta, az "elengedők" adják akkor is ha nincs kereslet és erre esünk és csodák csodája megy az anyázás, hogy esünk. Ráérek. Ha egyszer lemenetben 230-180 között vett részvényeimmel később 670-es átlag kiszállással jól kerestem igen rövid távon, akkor most kibírom hogy ez hosszabb idő míg lesz belőle valami.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 10. 08. 13:37

Látom épp most készül mindenki harakirit elkövetni, amikor végre van remény a fordulatra. Tisztázzuk az árfolyam minősíthetetlen. De.
1. A jelentés nem lett rossz. Teljesen közérthető és a legtöbb fontos információt tartalmazza. Le van írva a hátralévő écs mennyiségétől a megrendelés állományig sok minden, aki akar egész jól tud ebből tájékozódni. Nincsenek benne futurisztikus ígértek teljesen két lábbal állnak a talajon.Ez már önmagában egy komoly fordulat, sokat javult a tájékoztatás és szerintem ez az első igazi valós képet bemutató jelentés.
2. Várhatóan a III. negyedév sem lesz rossz. Még szeptemberben is dübörgött a vidéki turizmus, a wamsler ilyenkor szokott pozitívat hozni stb. stb.
3. A cég tele van készpénzzel a cég és részvényeladások következtében (itt nem az előfinanszírozás miatt a számlákon lévő pénzre gondolok.), ez vásárlást vetíthet előre vagyis megszűnik a részvénygyár. ( A titász esetleges vételénél is hitel nélküli vásárlásról beszéltek.)
4. A most lezajlott cégcsere is jó irányba mutat, a nehézgépkölcsönzésből jövő részesedés jól jöhet. (Amikor anno megalakult ez a cég, csúnyákat írtam, hogy az opus nincs benne, de mostanra benne lett.)
5. Jön a Titász nem jön a titász. Valószinüsítem, hogy jön.  Mégpedig azért, mert a bmw gyár csúszásán kívül nem sok minden mutat arra, hogy ott ne jöjjön a várt bevétel. Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok mellett ne felejtsük el, hogy pl. az ellátási területbe tartozik Hajdúszoboszló, ahol aztán van áramfogyasztás a fürdő és szállodák miatt. Ráadásul a szabolcs-szatmári térséget kiemelten akarják fejleszteni, ivel az egyik legelmaradottabb régiónk, szóval ha jön a Titász és nem lesz rögtön bmw gyár attól még nem kellene rögtön falnak menni.
6. Ráadásul a cégértékét valóban növelni fogja a Titász  (korábban 100 milliárd körülire taksálták újságírók értékét, lehet covid miatt most csak 80.)
Szóval ha eddig kibírtátok ne most igyatok pont mérget.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 10. 07. 19:53

Most szembesültem a cégcserével. Ez nem is rossz. A BuBe-nél kelleni fog egy-pár nehézgép és mivel a kínaik is "építik" elméletileg a vasutat ők nem nagyon fognak ide gépeket hozni, viszont kölcsönözhetnek.
Talán nem lesz rossz ez a csere.
Appeninn real 2020. 10. 07. 19:44
Hoppá. Történt valami? Egy ideje nem figyeltem ide, látom megindultunk. Lehet mégsem kell évekig a szekrényben tartani a részvényeket?
NEW OPUS GLOBAL 2020. 10. 05. 12:32
Bődületes a forgalom, azt hiszem nekem mára ennyi elég is volt.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 10. 05. 08:33
Hétvégén elemezgettem egy kicsit. Ennek a vacaknak elméletileg a 3. negyedéves jelentése sem lehet rossz, hisz még szeptemberben is dübörgött a belföldi turizmus a jó idő miatt. Emellett a gazdaság is beindult, kallnak viresolnak növekednie kell, wamsler szezonálisan ilyenkor nem minuszos, építőiparban écs ellenére lesz pénz. Ha bejelentik a Titász megvételét és valóban az ígéretnek megfelelően saját pénzből kifizetik (nem hitelből!) akkor pozitív esetben idén zárhatunk 300 körül. Ráadásul a közkéz növekedés miatt elméletileg egyes alapoknak több részvényt kéne venniük, de ez szerintem kérdéses. Ha ez nem így lesz akkor megyünk az 1xx tartományba.
Appeninn real 2020. 10. 02. 19:37
Ez azért röhejes. Tegnap jön meg az új vezetőség, még nem is beszéltek velük, valószínű mindent a terveikről még el sem mondtak, de a Scope már ideges. Bezzeg az Opusnál nem zavarja őket semmi.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 10. 01. 15:59
Pont jó hogy szóba hoztad megint. Mivel már párszor ez szóba jött és nem rémlett nekem, hogy bármilyen elemzés, szakértés lett volna ezért utána kerestem a lementett cuccaim között. A 611-es árat nem előzte meg semmilyen átvilágítás, elemzés stb. hanem egyszerűen az apportok bejelentésekor lévő részvény árfolyamot nézték. Magyarán amikor 2018 elején bejelentették, hogy jönni fognak ez február 14 volt és előző napi záróárfolyamot vették alapul a 611 forintot a részvények árának meghatározásához.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 09. 30. 23:29

Én elolvastam- Ritka nagy marhaság.
Kb. azt írja, hogy ha egy vállalkozást indítasz és az első pár évben nem hoz máris extra profitot akkor jobb ha máshova teszed a pénzed. Ekkora rövidlátással soha senki semmilyen vállalkozásba nem kezdene bele.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 09. 30. 23:19

No végre!!! Évek óta anyázom a céget, hogy nem lehet kiigazodni a jelentésen. Első alkalom, hogy teljesen közérthető, mi miért történik és a cégek hogyan állnak! Ebből a szempontból számomra ez egy óriási plusz.
Pontosan leírva mennyi van még hátra az écs-ből, mennyi a megrendelés állomány egyes cégeknél stb. stb.
Emellett az eredményt sem tartom rossznak.
Most azt látom ha így folytatják apránként lesz ebből valami.
A Titásznál a tárgyalásoknál meg az opus van nyeregben, mert az e-onnak időre el kell adnia, sokat nem tökölhet már.
Én pozitívnak látom most a helyzetet, legalább esni már nem fogunk.
De! Azért arra kíváncsi lennék, hogy mikor jutunk el egy 500 feletti részvényár kategóriába.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 09. 30. 15:56
No gyerekek az ott1-ben is jött egy jó nagy minusz. Hogy a mi tökre nem lehet egyszerű számviteli trükkel eltüntették az egész első féléves bevételt. Lehet nálunk is ez lesz.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 09. 30. 08:33
Kösz

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek