1378

Regisztráció: 2017-10-22 00:01:11

Hozzászólások száma: 1 957

Utolsó hozzászólás: 2020-02-27 15:31


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-04-06 07:30-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
finomabban

utolsó 20 hozzászólás

NEW OPUS GLOBAL ma, 15:31
Csányi nem csak hallgatólagosan, hanem nyiltan is befolyásolta az otp árfolyamát. A 6000 szint után kezdődött. Jött a megállapítás, hogy indikátorok alapján korrekció jön, esnie kell, ha x árfolyam elesik akkor irány lefelé. Amikor elérte az x árfolyamot hirtelen egy több százezer darabos vétellel megfordították. Másnap írja portfólió, hogy Csányi szingapuri alapja 200 ezer otp részvényt vett. Emelkedés közben elért egy szintet, amikor azt mondták extra erős ellenállás jön, nehezen fogja áttörni, egy pár százezres tétel úgy vitte át, mint a pinty. Itt a hír már csak az volt, hogy egy szingapúri alap vett bele. Ezt vagy 4x megcsinálták harmadiknál már portfólió sem írt semmit. Ha ez nem piacbefolyásolás akkor mi az?
CoronaVirus szerda, 15:00

Higalom és nyugavér!
Észak-olaszban azért van annyi fertőzött, mert mindenkit beszürnek aki kicsit is köhög, van rá kapacitás, jól működő egészségügyi rendszer stb. Délen lehetnek már betegek akiknél már van tünet, köhög stb, de mivel ott nem tesztelnek agyba-főbe, nincs annyi fertőzött. Mivel a góc északon volt és a gond az, hogy a normál influenzánál min. 2x gyorsabban fertőz és relatív rövid is (pár nap) lehet a lappangási idő, hirtelen sok fertőzöttet találnak. Ráadásul azért van sok fertőzött észak olaszban, mert egy kórházban nézték el az első beteget és nem jöttek rá, hogy coronavirusos beteg!
Ez a beteg megfertőzött egy csomó orvost, ápolót, nővért, akik egymás között továbbadták, majd más betegeket is megfertőztek. Ráadásul a kórház személyzete hazajárt azelőtt mielőtt kiderült a fertőzés és szépen szétszórták a betegséget. Ezért terjed északon látványosan a betegség.
Ez a virus nem szereti a meleget. Szobahőmérsékleten is simán beszárad és elpusztul rövid idő alatt, a környezetben pár napig a nedves és hűvös környezetben tud megmaradni, mint minden coronavirus.
Ezért nyáron nagy melegben, szárazságban nem tud túlélni.
Védekezés egyszerű. Ne menj nagy tömegbe, akivel társalogsz tarts tőle távolságot (80-100cm), mossál kezet szappannal rendszeresen, (ez a virus érzékeny a zsíroldószerekre) használhatsz bármilyen alkoholos kézfertőtlenítőt pillanatok alatt megöli stb.
Globalis SzOpus Nyrt. szerda, 08:51

57 regisztrált fertőzött van az usa-ban.
Chicagótól seattle-ig és a legtöbb kalifornia állam déli részén.
Csak érdekes mód ott nem megy a pánikoltatás még.
NEW OPUS GLOBAL szerda, 08:25

Hát sok marhaságot lehet itt olvasni manapság.
Ősszel jön ide a Titász. Nem hiszem, hogy csődbe menne, rendszeres az évenkénti 5 milliárd körüli nyeresége, ráadásul az ő területén épül a bmw gyár, annak lesz egy fél városnyi áramfogyasztása.
Valószínű (inkább biztos, csak le kell játszani a hivatalos és látszat köröket), hogy jön idén ide az e-on kereskedelmi kft. céges ügyfeleket ellátó része (magán fogyasztók nem!), annak is rendszeresen 4 milliárd körül volt a nyeresége, tuti csődbe megy.
A hunguestnek legfeljebb a coronavirus pánik miatt kisebb lesz a nyeresége, de lesz.
A kötvénykibocsátás egy részét hiteltörlesztésre költötték, kevesebb kiadás lesz ezen a részen.
A veszteséges mátrait eladták.
A folyamatok most mutatnak igazán jó irányba. A részvény árfolyama még eshet, de ha valakiknek leesik a tantusz, hogy jó lesz ez a cég akkor az árfolyam is fenn lesz pillanatok alatt.
Én tegnap is vettem ha nagyon esne ma is vennék. Aki olvassa a fórumot az tudhatja, jó ideje szidom a vezetést az itt történtek miatt, de most látszik végre egy pozitív jövőkép.
Egyedi véleményem, hogy ide most már csak tényleg türelem kell.
Globalis SzOpus Nyrt. kedd, 15:39

Én most megint vettem.
245-246-on.
Ennél tuti feljebb leszünk egy év múlva.
Globalis SzOpus Nyrt. kedd, 13:07

Én 500 feletti átlaggal vagyok az átváltott konzum részvényeim miatt, szóval azért anyázok itt rendszeresen.
Viszont a cég a mostani árnál biztos többet ér és a jövőben érkező cégekkel még többet fog, ezért én most elkezdtem veszegetni.
NEW OPUS GLOBAL hétfő, 08:53

A magánnyugdíjról azokat kérdezd akik szerencsésen 2010 előtt abban a formában nyugdíjba mentek. Teljesen ki voltak akadva,
Az általam személyesen ismert hölgy a következőket mondta.
1. A kötelező magánynyugdíjpénztár mellett ha nyugdíjba mész, az állam kisebb nyugdíjat fizet neked, mert a befizetéseid egy része nem hozzá került. Mondjuk ha 100 Ft lenne a nyugdíjad akkor 80 ft-t.
2. Te bemész a magánnyugdíjoshoz és azt mondod neki kéred a pénzt és mivel jól szeretnél élni kéred hogy havi 40Ft adjanak neked. Azt mondják semmi akadálya 4 évig kapsz (NÉGY ÉVIG!!) kapsz tőlük akkor nyugdíjt.
A hölgy majdnem hanyatt esett, ott jött rá, hogy a magánnyugdíjpénztár nem fizet élete végéig! csak a befizetett és számlán lévő összegig.
3. Mondta akkor csak annyit kér, hogy annyi legyen nyugdíja akkor, mintha állami nyugdijat kapna, mondták jó, akkor 7 évig kap pénzt.
4. A hölgy azt mondta, nem baj, legalább ha véletlenül meghal akkor öröklik a nyugdíját ennyire jó volt ez a dolog.
5. Ez nem igaz! A nyugdíj csak akkor öröklődik ha meghalsz mielőtt 1 Ft-is felvettél volna belőle. Ha 1 nyugdíjat is felvettél és következő hónapban halsz meg a pénzed elment, nem örökölheti senki,
6. A hölgy ezek után egy összegben felvette az egészet.
7. Konklúzió:
a, hiába kapod a kötelező magánnyugdíjból a pénzt, az csak egy ideig tart és egyszer csak az állami marad, ami pedig kevesebb lesz mint eredetileg lenne. Magyarán a sok nyugdíjas ott ordítana, hogy éhen hal, met alacsony a nyugdíj
b, Na akkor lett volna csak igazi nyugdíj válság, mert minden ember egy összegben felvette volna a nyugdíj pénzt amit elvert volna és utána az államon követelte volna, hogy segítsen neki.
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 02. 19. 08:40
Kéretik ezt a kettős állampolgárságos dolgot nálunk is bevezetni a parlamentben. Szerintem feleződne a képviselők száma, de nem lenne baj, más érdekét nem tudnák képviselni.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 02. 19. 08:39
A telekom fórumban van aki Orbánt szidja, mert szerinte miatta nem fizet rendesen a cég osztalékot. Meghalok a röhögéstől.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 02. 18. 13:26

Hát igen. Van egy két közgazdász aki nyugodtan visszaadhatná a diplomáját.
Én egy olyannal találkoztam nemrég aki a veseelégtelenséget összetévesztette a vérmérgezéssel és nem lehetett neki megmagyarázni, hogy a kettő teljesen más.
Nálunk már bárkiből lehet közgazdász sajnos.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 02. 18. 08:38
Abban a dunaújvárosi választókörzetben egyetlen egyszer tudott nyerni a fidesz. ( össz volt eddig nyolc választás). Amikor nyert, akkor is sok pártból volt induló és soha nem kapott több szavazatot ott, mint 35%. Most a kilencediken (időközi) megint nem nyert. Ha Te ezen akarsz pánikolni szíved rajta. Ez kb. olyan mintha a xiii kerületben lenne új parlamenti választás, amit eddig mindig az mszp nyert toronymagasan, azt sírnánk, hogy nem nyert fidesz.
(UP)PENINN 2020. 02. 14. 22:01

Mondjuk egyéb bevételnek 123 millát ír tavalyra, egyéb ráfordításnak 121 millát, anyagjellegű ráfordítás 5,2 milla.
(UP)PENINN 2020. 02. 14. 21:49

Mondjuk a kft 3 milla veszteséget termelt tavaly.
(UP)PENINN 2020. 02. 14. 21:37

Hát a kft.-ben 1 tag van jelezve: az EUB-RESZ Tanácsadó és Szolgáltató Zrt.
(UP)PENINN 2020. 02. 14. 20:59
Nem nyert, túl nagy.
(UP)PENINN 2020. 02. 14. 20:48
A Pauler utca 11 szám alatti épületet Pauler Irodaháznak hívják. Szerintem arról van szó.
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 02. 13. 15:55

A kosár évtizedek óta nem változott. Ismerek egy a hölgyet aki statisztikai hivatalban dolgozik, neki mondtam egyszer, hogy a fenébe jön ki az infláció mondjuk 5%-ra ha a kakaó ára 30-al ment fel, a tea 15-tel, a camambert sajt 40-el a villany 7-tel stb.
Erre egy egyszerű válasz van.
A kakaó, tea, kávé stb, a drágább sajtok, felvágottak nagy része mind ugynevezett luxus kategória, ezt nem vizsgálják. (nem csak a hülye fideszes nem, de a hülye mszp-s sem). Tök mindegy mekkora bennük az emelkedés nem számít.
A kenyérből a legegyszerűbb fehér kenyerét nézik, magoskenyér, vadászkenyér, stb. nem számít.
A husok is kategorizálva vannak.
Nézik a lakossági közműveket, villany, víz, gáz stb. de azok ugye most nem emelkednek, nem növelik az inflációt, nézik a benzintől a legegyszerűbb mosóporig a dolgokat, de itt is ugye wc illatosítótól a rúzsig rengeteg minden luxusnak minősül.
Mivel informatikai társadalomban élünk, néznek egyes mobiltelefonokat, egyes tv-ket és mit az isten, annyira gyors a fejlődés az informatikában, hogy év/év alapon ezek ára esik ezért az inflációt is csökkenti.
Egy csomó minden pl. az kedvenc állattartástól a kedvenc állat állatorvosi ellátásáig luxus ezért azt sem vizsgálják.
A "valódi" infláció és a mindenképpen megélhetéshez szükséges termék és szolgáltatások inflációja között és és föld a különbség, a hivatal pedig csak a másodikat nézi.
Bocs offért.
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 02. 13. 13:03
Ráadásul, pedig ha a tavalyi félévest nézted, abban már benne vannak a 2018 december (vagyis apport) után elnyert munkák is, amiket meg egyáltalán nem terhel majd écs.
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 02. 13. 13:02

Értem. csakhogy a 101 milliárd jövőbeni szerződésállomány a teljes összeget mutatja. Ezeknek a munkáknak nagy része már teljesült és  kifizetésre került.
Pl. Ha 2017-ben nyertek egy munkát ami 100Ft értékű és annak végleges zárása 2020-ban esedékes, akkor a 100Ft nem 2020-ban jelentkezik egyben bevételként. Ennek oka, hogy részletfizetések vannak pl. 2017-ben már megkaptak belőle 25 Ft-ot, azt écs-ként már nem írják le!, 2018-ban megkaptak részkifizetésként újabb 25 ft, ezt ismét nem terheli écs már. Amit a 100 ft- értékű szerződésből 2019-ben és 2020-ban végeznek el, azt a részt fogja terhelni écs.
Ennek következtében elég nehéz megmondani mennyi a valódi écs.
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 02. 13. 08:32
Bocsi, ez a 101 milliárd honnan van?
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek