Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Az osztalék fenntartja 8800 ft közelébe, utána sem biztos,hogy teljesen leesik, vagy hamar visszaszedheti.- Azért itt óriási az alulértékeltség,és a SRV, napi 160 milló ft-os az év végéig kitarthat.-
Tegnap este új rendeleteket jelentett be a kormány a Magyar Közlönyben. Az extraprofitadók rendszerébe is belenyúl a kormány, ahogy azt már előzetesen jelezték is. A Portfolio gyűjtéséből kiderül, hogy a bankoknál az extraprofitadó alapja jövőre is a 2022-es adózás előtti eredmény lehet, azonban több csökkentő, illetve növelő tétel változtathatja meg az adóalap mértékét. A gyógyszergyártók extra adóterhe is változik, megfeleződhetnek az adókulcsok, de a sávos rendszer változatlanul megmarad.
-VG- Kedden a 8450 forintos ellenállást áttörő Richter emelkedése mentette
meg a BUX indexet, de szerdán is a gyógyszergyártó csillapította a
negatív korrekciót. A részvény 22,26 milliárdos forgalommal, 1,51
százalékot emelkedve, 8725 forinton zárta a napot, miután a gyógyszerpapír a kereskedés utolsó perceiben kiugró forgalommal újabb ellenállást küzdött le 8720 forintnál. A záráskor tapasztalt óriási forgalom az MSCI feltörekvő piaci index június elsején életbe lépő átsúlyozásával magyarázható, amit a benchmarkot követő alapok az utolsó percekben lekereskedtek.
Játékelmélet, nem ismerik minden piaci szereplő szándékait. Az srv csak egy ezek közül. Meg ugye ezer okból lehet eladni. Mert muszáj, mert másba akarja áttenni...
Én azt nem értem,hogyha az eladók is tudják a 40 milliárd srv-t,miért adják oda ennyiért.Ha feljebb teszik ott is kénytelenek megvenni.Nekem vmi nem kerek.
Óriási záró forgalom, mert havi zárás van! De...ekkora forgalom? Hírtelen ennyi eladó honnan jött:? A záróár az napi max, holnap mehetünk a rés tetejéig.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.