Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Kedves Helga, nagyon meglepne, ha a Richter árfolyamát ezen a fórumon bárki is le tudná beszélni. Egy beszálló vagy kiszálló szinte sosincs a tökéletes időpontban.
Csak az a gond, h miután kiszállnak a részvényből Idejönnek trollkodni, mert rájönnek, h túl korán volt a kiszálló! Megpróbálják lebeszélni az árfolyamot, mintha ez sikerülne nekik! Tisztelet a kivételnek
Én aztán buy and hold voltam elég sokáig. Mit mondjak, átéltem közben egy szép hosszú hullámvasutat. Ha csak minden 3. hullámot lovagolom meg bármivel (vagy netán mindössze évente egy hullámot), már akkor sokkal jobban járok. Egyedi részvényeknél felhagytam a buy and hold-dal.
Én csak ezért realizálok a célom elérésekor, mert a fundás kockázat hatalmas. Ezek az éjféli bejelentgetések a kormánytól... bármikor odaszrhtnak a küszöbre. A tavalyi karácsony előtti időszakot nem felejtem el nekik...
Saját magamból kiindulva a buy and hold ellen nem annyira a likviditás igénye, hanem a kormányzati politika miatti kiszámíthatóság szól. Lehet én, mint állampolgár is pénzéhes vagyok, de az uralkodó osztály még sokkal pénzéhesebb. A biztonság kedvéért a BÉT részvényeim kb. 1/3-át nem őrizgetem, hanem 4-5 százalékos hasznokat elteszem, forgatom (tudom, jutalékkal etetem a bankokat). Így kisebb a tavalyi karácsonyi különadóhoz hasonló meglepetés kockázata. Meg a külső tényezőké, mint pl. az amerikai és svájci bankcsődök miatti para.
A másik gondolatom ugyanehez A magyarok ki vannak éhezve a pénzre, ha van 100ft nyerő rögtön realizálnak. Ezért sem tud menni olyan egyszerűen az árfolyam Ellentétben egy amerikai, v egy nyugati részvénypiaccal Magán vélemény
jaja. most utána görgettem gyors, 40mrd a keret 12 hónap alatt. VG.hu-t idézve 2023.04.04-ről: "A részvényenként 390 forintos osztalékjavaslat mellett újabb részvényesi juttatásról döntött a Richter igazgatósága, amely összesen legfeljebb 40 milliárd forint értékű sajátrészvény-visszavásárlási (SRV) programot tervez a következő 12 hónap során." Szóval akkor a 10%-val van meg, ha most haladta meg a 4mrdFt-ot.
nem tom, nem követem! A véleményem azért volt, mivel kiadta a közleményt, hogy mennyi az oszti a srv-re vetítve is! Gondolom most leállt a vétellel, minek számolta volna ki a közleményben, ha holnap változna! Osztalék után, már más a helyzet....
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.