Itt ahogy olvasgatom a forumot, azért remélem nem érjök el az OTI fórum szintjét.
Attól függ ki milyen időtávban gondolkodik. Az tuti rövidtávon kisebb a tér felfele, sőt a papír, fundásan jó, mégis ha beesik USA ez is esni fog.
Szerintem a nagyobb papírokban az alapkezelőknek már nincs akkora tér, emiatt a kicsiket huzzák, de lassan már elfogy mindne kicsi papír is (Raba, FHB,...)
Az biztos résen kell lenni, mert kis papír révén ha a nagyok beöntik, a kicsik nem tudnak akkora vételi erőt produkálni, hogy megfogják, mint esetleg pl Oti esetén ahol a forgalom is nagyobb.
Szóval mindnekinek jó kereskedést, és +-os számlát, akár már poziban van , akár még nincs
Szerintem maradj a fundás elemzéseknél,abban tényleg nagy vagy,rengeteg bölcs és éles meglátásoddal sokat segítesz a kevésbé tájékozottaknak.
De ez a felbeszélős móka neked nem áll jól, valahogy kicsit mindig feszengek, ha pont tőled olvasok ilyen 5k körüli beszállási pontokról..Nem kell ez, e nélkül is tudjuk, hogy jó papírban ülsz, jókor vettél, szép mennyiséget és tudod is ,miért csinálod.
Szerintem nem szükséges mindannyiszor beírnom --mert aki rendszeresen olvassa a fórumot,tudja -- hogy eladtam a papírjaim 2/3-át, a maradék 2000 db-ommal pedig megvárom az 5 számjegyet....Akarok is még venni, akár a mostaninál is magasabb áron, HA a hangulat olyan lesz,ami nálam beszállót jelent.
A felbeszéljük hurráoptimizmus viszont egyre jobban távoltart --kizárólag pszicológiai alapon -- most a papírtól....
Eszem ágában sincs megbántani senkit, természetesen téged sen kedves "prfecó"!
Tudom Én hogy mit írsz, hiszen osztom a véleményed, meg azt is, hogy nagy pénzeket könnyebb "short" pozicióban szerezni. De ez most egy emelkedő csatorna, amiben a papír van, a nemzetkközi helyzet még nem ad pánikra okot - remélhetőleg nem is lesz - most a papír a "long" idejét éli.... Lehet, lesznek pár száz forintos visszatesztek, de azért ugrálni szerintem nem érdemes.....
Miért nem írjátok meg inkább, hogy nincsen pozitok, de vásárolni szeretnétek, a jelenlegi áron meg drágáljátok
(a drágaságot....:))))) Addig vaciláltok itt az árfolyammal, meg a diagrammokkal, elemzésekkel, meg ide-oda várjátok az árfolyamot, hogy a következő beszálló szint 5K felett lesz. Mert azért ez a forgatókönyv is fennáll, a teljesség kedvéért......
Kivánok Mindenkinek minél gyorsabban 5xxx árszinteket , de ne legyünk telhetetlenek.
Bukásaim nagyobb részét mindig longba ülve értem el , pedig rémesen nagyot lehet keresni egy-egy szép pánikolos napon,heteken. . Lásd 10650 OTP 1650-ig drága Csányi bátyó által vezetett intézmenye tekintettel. Pedig a cég ugyanolyan jó vagy szar kinek ,mi szimpatikus.
Mindegy merre , csak mozogjunk.
RFV -nek is nagy a jövője , de minden héten nem tud uj Gyergyószentmiklóst, Érd projektet felvállalni..
Annál inkább veszélyes a dolog. Ha pénteken bejelentik, hogy nincs egyelőre mit bejelenteni, akkor az megint elindíthat egy nagyobb realizálási hullámot. Ha a papír a 4250-et nem töri addig, akkor az még tehet rá egy lapáttal.
Nekem volt bajom vele. Pontosabban nem volt bajom vele, csak megállapítottam, hogy se ma, se tegnap nem volt nagy forgalom. (Pénteken, amikor a realizálások mentek, akkor 120 millió köröl volt.) Szerintem nem az egy évvel ezelőttihez kell már hasonlítani a forgalmat.
Szerintem olyan nagy bejelentés nem várható, max az hogy havonta pontosan melyik napon lesz ez a management info közlés.
Ha projekt lenne azt már bejelentették volna
Törölt felhasználó2009. 09. 29. 14:25
Valakinek baja volt reggel a forgalommal...
Azért a 20 misi nem olyan rossz ettől a papírtól. Főleg, ha összehasonlítjuk az egy évvel elötti forgalmakkal... Ezt pedig viszonylag rendszeresen hozza a papír a kibocsátás óta! Irány a BUX index!
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....