Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Begin
Begin 2019. 10. 16. 09:26
#92480
Sziasztok !
Több éve olvaslak benneteket és mint győri lakos különösen érdekel a városrét sorsa.
Pénzügyi ismereteim hozzátok képest elég felszínesek éppen ezért gondoltam hogy
jobb ha maradok csak olvasó üzemmódban.
Mivel azonban a téma az "önkoris" választások óta elég átpolitizált ezért ehhez már
bátrabban szólnék.
1. Borkai Zsoltot valóban meglehet buktatni önfeloszlatással ami után új választást kell kiírni.
Csakhogy ezen maga Borkai Zsolt is indulhat. Higgyétek el Borkai maradt annyira népszerű ember Győrben (most is csak 1300-al kapott kevesebb szavazatot mint 2014-ben)
hogy elvenne annyi szavazatot az új fideszes jelölttől hogy Győrben végül nevető harmadikként egy "gyurcsányos" ember lenne a befutó.
2 Kara Ákos egyéniben nyert parlamenti helyet. Amennyiben azt otthagyná akkor a helyére időközi választást kellene kiírni. Elég szűk a fidesz 2/3-os többsége ahhoz hogy most kockáztathasson.
Ezzel már egyszer megégtek Veszprémben amikor Navracsics helyét (uniós biztos lett) nem tudták betölteni.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 16. 09:12
Előzmény: #92478  Törölt felhasználó
#92479

Nem szívesen gondolnék bele,hogy van e párhuzam az Audi telek és a Rába telek gazdasági elképzelése közt .
Az viszont érthetetlen hogy Audis 17 hektár szántó realizált 6-7 mrd !
Míg Rába belvárosi telek 40 h és becsült 6 mrd !
Hogy is van ez ?
Adjon valaki magyarázatot erre nekem.
Ica (ö a csapos)
Törölt felhasználó 2019. 10. 16. 08:48
Előzmény: #92476  pancserlama.
#92478
Ez eszembe sem jutott, mert szerintem túl gyávák is és eszköztelenek egy ilyen akcióra. Még ha elemi érdekük is lett volna, és egyébként én Rába tulajdonosként pont ezt várnám el, de nem csak 7-8 év után, hanem lényegében azonnal, amikor az MNV helyzetbe került!!
Amire én gondoltam az a következő:
Borkai Zsoltról (még?) nem bizonyított, hogy valóban korrupt lenne-e, de az már egészen biztos hogy egy becstelen áruló. Miután szétverte a fidesz esélyeit jópár nagyvárosban, kivéreztette a talán még esélyes budapesti párttársait, és csinált egy jó nagy káder etetési problémát fidesz számára, most röhögve fogja magát, és bejelenti, hogy jó, akkor mostantól ő független, mindenkinek sok sikert. Ha én lennék a fidesz gazdálkodásáért felelős, vagy valamelyik helyette bukott polgármester, akkor bizony erősen verném az asztal Orbánnál, hogy ez most így hogy? Borkai fizesse ki maga az általa okozott kárért a számlát, vagy fusson neki újra önállóan. Mondjon le, induljon el függetlenként (adott esetben egy másik fidesz polgármester jelölttel szemben), és ha nyer, akkor okoskodhat. Mi van ha Orbán elindítaná pl. Kara Ákost, akivel meg tud egyezni a központ költségeinek a megtérítéséről?! Biztos, hogy minden győri fideszes olyan hülye lenne, hogy Borkait választja akkor is? Biztos, hogy a következő polgármester is a markát tartaná, hogy a városrét beépülhessen? Szerintem nem.
És hogy jön mindez ide?
Úgy, hogy 8 évet vártunk az MNV Zrt.-re, hogy megoldja ezt a nem túl bonyolult problémát. Nem sikerült. Ugyanakkor a befektetésem lényegében tönkretették ezalatt. Lehet, hogy ebben az MNV-nek a törvénytelenül olcsó 815-ös bekerülési árra tekintettel még megfelel, vagy akár szép is. Lehet, hogy várhatnék, és udvariaskodhatnék hozzád társulva még pár évet, hogy legyen egy kerek 10 éves évfordulója a hülyeségemnek, de nem fogok. Ez volt az utolsó határidő, amit én meghúztam. Nagyon sokszor elmondtuk, hogy hol vannak a deficites mozzanatok a Rábánál, és mit lehetne tenni ezek ellen. Nem 100%, hogy teljesen kompenzálják a Borkairól elhíresült modell hatásait (lásd még Lázár féle "szívességbank"), de az véget ért, hogy fölényes lekezeléssel tettek mindenre nagy ívben, és némi dohogással tűröm. Most azonnal el kell dönteniük, hogy a befektetőivel van a Rába, az MNV Zrt., Orábn Viktor, vagy az ellenségeink, akik a Borkai félék kezére akarják átjátszani az vagyonunkat. Ha velünk vannak, akkor most azonnal változnia kell a számviteli politikának. Ha velünk vannak, akkor a városrét értékvesztését meg kell állítani, és vissza kell fordítani, jelentsen is az bármit, bárkire nézve. 2007-ben ez a telek 10 milliárd volt. Hogy a francba lehetne most 6?! Ki a felelős ezért, mit tettek, hogy nem így legyen?! Ezzel el kell számolniuk, vagy radikálisan meg kell változnia a helyzetnek, és foglalkozniuk kell a tőzsdei árazás problémáival.
Nem érdekel, hogy mit halandzsáznak a piacokról, az óriáskalapácsról, meg az acél és energia árakról. Jól látszik évtizedes távon, hogy a Rába menedzsment nem képes egyszerre növelni az árbevételt, és tartani a jövedelmezőséget. A végtelen mennyiségben visszaforgatott nyereségből nincs jelentős fejlődés az alaptevékenységben, nő a selejt, zsugorodik a munkavállalói létszám, hal ki a cég. Pintérék kétes akvizícióval próbálják tömködni a lyukat, és imádkozva vágják a centit a nyugdíjig, hogy elfuthassanak a múltjuk elől. Majd marad egy pár szépen kiglancolt üres csarnok utánuk, és új gép, amit az audi röhögve kibérel fillérekért az MNV-től.. Tényleg ez Orbánék célja? Oda tud állni Rózsa Zsolt Orbán Viktor elé ezzel? Ők tudják. De ha valaha jön egy ellenzéki kormány, akkor garantálom, hogy ők "Sukoró" felkiáltással jópár MNV vezetőt fognak bűnvádi eljárás elé állítani.
Most az utolsó szó jogán léphetnek még egyet a táblán. Ha az nem lesz jó, akkor végigmegyünk a jogi úton. Sajnos ebben ennyi volt. Szomorú dolog ez, de a józan ész nem enged ennél többet.
eredmeny 2019. 10. 16. 08:00
Előzmény: #92474  atikasz
#92477
1702 és a Te véleményed olvasva csak azt szeretném ha MINDEN külső és belső akadály elhárulhatna pl. az ingatlan valós értékű szerepeltetése és hasznosítása kérdésében.A Rekard vétellel kapcsolatosan sem " ártana" ha a cég időközben adatokat közölne!!!Ingatlan ügyben-- elég sokáig vártunk/ várunk -- úgy hogy a polgármester Úr bukása -- a RÁBA kisrészényeseinek kifejezett érdeke.Egyébként atikasz véleménye nekem is -- mint logikus és szép elsimitása-- a botrány után az ügynek eszembe ötlött.Hajrá RÁBA kisrészvényesek!
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 16. 07:02
Előzmény: #92473  Törölt felhasználó
#92476
Úgy érted akár a Városrét hasznosítása, beruházásai (300 Mrd ) mögött lévő gazdasági szereplők érdekköre szorgalmazta, robbantotta ki a Borkai botrányt ?
Legalább is érdekük volt ?
Törölt felhasználó 2019. 10. 15. 22:14
Előzmény: #92474  atikasz
#92475
Az a rábán már nem fog segíteni.
atikasz 2019. 10. 15. 22:06
Előzmény: #92473  Törölt felhasználó
#92474

szerintem megbukott csak kicsit több időt kapott új állás után nézni mint a többi vesztes polgi.
Borkainak ezek után már a k...ák sem fekszenek le,rövid pórázon fogják tartani Viktorék.
tavasszal meg megint urnához járulhatnak a győriek.
Törölt felhasználó 2019. 10. 15. 21:21
Előzmény: #92472  pancserlama.
#92473

Van egy másik nézőpont, ami sokkal egyszerűbb.
Pár napja még volt egy halvány esély, hogy Borkai megbukik, és akkor elhárul az akadály az ingatlan hasznosítás elindulása előtt. Az igazgatóság tett is egy tétova lépést.
Ez az esély kívülről nézve mostanra nulla közelébe csökkent. Innentől a Rábának végérvényesen nyilatkoznia kell, hogy továbbra is lopásgyanús helyzetet akarnak fenntartani, vagy jön egy radikális változás a valós értékelés terén, ami kedvező a részvényeseknek. Ha nem mondanak semmit, akkor az azt jelenti, hogy megint lefekszenek Borkaiéknak, és ez esetben nincs tovább közös utunk, nincs további alkudozás, jön a bíróság.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 15. 18:15
Előzmény: #92469  csuloktata
#92472
A téma bonyolultabb,tőbblépcsős, telkek  az utak, közművek 
Szerintem a város és Rába elég régóta szembe áll a témában.
De
Nem ismert a híd körüli terület, közművek ,utak sorsa !
Beszélünk fesz 40 h területről, de ez bonyolultabb, itt konkrétan egy komplett városrész a tét .
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 15. 12:52
Előzmény: #92469  csuloktata
#92471

A híd folyamatban van !
csuloktata 2019. 10. 15. 12:43
Előzmény: #92469  csuloktata
#92470
bírod= beírod
csuloktata 2019. 10. 15. 12:43
Előzmény: #92468  pancserlama.
#92469
Ha naponta 12- szer bírod, attól még nem fognak gyorsabban történni a dolgok. Nem hiszem, hogy most pont egy ingatlan sztoriba kezdene, mely önmagában folyamatos támadási felültet adna.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 15. 12:08
Előzmény: #92467  eredmeny
#92468

Nem hiszem,hogy volna további forgatókönyv.
Valszeg ellaposodik a téma, jönnek majd elfedő Győri történetek.
Híd, városrét, AUDI kapacitásbővítés
Szóval pozitív hírek.
Esetleg mint 120 éves Rába
Simán benne van a pakliban a Rába mint egyik pozitív történet.
eredmeny 2019. 10. 15. 11:51
Előzmény: #92463  Törölt felhasználó
#92467
Ha Borkai végleges eltávolítása cél-- márpedig az eddigiek ezt mutatják, akkor mindenképp igazad van.A történtek azt mutatják hogy Borkai polgármesterként csak a győrieknek kell, ( még)!Elképzelhető szerintem -- e botrányos választási szivárogtatás után-- valamiféle kevésbé botrányos, ámde történésekben gazdag folytatás.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 15. 11:21
#92466

https://index.hu/belfold/2019/10/15/borkai_zsolt_gyor_polgarmester_rendkivuli_tajekoztato_szexvideo/
Eredményesen sikeresen építsük a várost !
Hát nézzük , mit kezd a városréttel, a híddal ?
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 15. 10:55
Előzmény: #92464  pancserlama.
#92465
Mivel témában  fotókkal videóval illusztrált nemzetközi visszhang is van.
Ica önérzete, a jobb sorsra érdemes magyar lányok okán, a  korcsma véleménye :
Látva a lányokat, megkérdőjelezhető a polgármester ízlése !
(Így Torgyán után szabadon :  mondjon le ! ) 
Továbbá a korcsma is elhatárolódik a történtektől.
Ica (Ö a csapos)
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 15. 10:09
Előzmény: #92463  Törölt felhasználó
#92464

"Szerintem"
Borkai leakart mondani,de nem engedték,nem engedhették !
Győr visszavonhatatlanul elveszett volna.
Borkai báb lesz, addig míg ki nem lőhető
Szerintem rövidesen nyakára küldenek valakit, egy pártkatonát egy kormánybiztost aki felügyeli a pasit.
A tűzoltás, presztízs miatt a pénz pedig kell.
Hidat építeni, utakat .... közösségi kunyhókat
Győr majd benyeli a videókat a FIDESZ nek
Apolgármester pedig egy rossz emlék marad.
Ehhez pedig kel, a városrét.
AUDI t is ki kell fényezni, le kell a port mosni a kocsiról....stb
Törölt felhasználó 2019. 10. 15. 09:55
Előzmény: #92460  pancserlama.
#92463

Rossz nyomon jársz. Ez hatalmi kérdés. Orbán a főnök, vagy Borkai? Szerinted ezt Borkai megnyerheti? :) Még Simicska sem merte/tudta pedig neki pár nagyságrenddel erősebb lapjai lehettek.
Dobták a pasit. Elvágták a köldökzsinórt, magára maradt. Gondolod, hogy a helyi képviselők hozzá fognak húzni, vagy a fidesz központhoz, ha (bocs, miután) kiszáll az első adónyomozó..
Amíg Borkai nem tűnik el, addig Győrbe nem megy állami pénz. Egy peták se. Majd utána.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 15. 09:44
Előzmény: #92460  pancserlama.
#92462
Ezt tévesen írtam
A FIDESZ-t választók morális színvonala alacsonyabb mint a FIDESZ morális integritása ?
Törölt felhasználó 2019. 10. 15. 09:42
Előzmény: #92459  lukskypoker
#92461
:))