Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
NASASpaceShuttle
NASASpaceShuttle 2019. 10. 07. 10:31
Előzmény: #92359  pancserlama.
#92360
Az audi telkek mutyit egyértelműen leírta. Csoda hogy még nem olvastuk hogy újraindult a nyomozás az ügyben. 
A Rábánál hiszem hogy a nagyobb figyelem segítette a céget. Érdekes hogy megint vételi lehetőséget építenek ki az árfolyam befolyásolással...
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 07. 10:09
Előzmény: #92353  pancserlama.
#92359
Hm
Úgy tűnik ez a pasi komolyan gondolja
https://ezazordogugyvedje.wordpress.com/
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 07. 09:55
Előzmény: #92357  eredmeny
#92358
Nevemben is !
eredmeny 2019. 10. 07. 07:56
#92357
Ezúton elnézést kérek minden helyesírási hibáért minden fórumon megjelent h.szolásoat illetöen.
eredmeny 2019. 10. 07. 06:58
Előzmény: #92348  Törölt felhasználó
#92356
UI.:AZ új vezetés is hallgat ...Csak a szavazatunk, a bizalmunk kellett Ott, a számukra " kényelmetlen" de több mint jogos kérdéseket lesöpörték, egy bla-bla mellébeszéléssel elintézték!, holott -- egy piaci cég esetén pláne tözsdei esetében ez kérdések nélkül is jogos lenne/ lett volna.Ilyen volt pl.: A fejlesztések jogi, termelési stb. hátterét kutató-- reális kisrészvényesi hozzáállást tükrözö kérdés is.Pintér biztató szavai már akkor sem a valós( ágot) tükrözték-- hiába közvetlen esetleg a kisrv esekkel.A cég müködése -- még Magyar viszonyok közt is-- égbekiáltóan ellentmondásos-- a bizalmunk kell, a szabazatunk kell, miközben jogos kérdésekre nem kapunk választ, van ahol már évtizedek óta...telek.stb.
eredmeny 2019. 10. 07. 06:41
Előzmény: #92348  Törölt felhasználó
#92355
Amúgy a cég mély hallgatása-- a fejlesztések stb. ellenére-- nem tetszik, mint általában a RÁBA s ( anti-) kommunikáció.Szóval sportnyelven szólva: A gyözelmet ( nyereséget, kiszámítható tartós st. töke növekedést! -- ) nem kell( ene) magyarázni.De ITT tartósan nem erröl van szó!!!Persze AZ MNV mint nagytulajdonos -- gondossága,stb. -- sem látszik, ez kérem nem kapitalizmus , nem piacgazdaság , stb.És a folyamatok régóta ilyenek!Hol ITT a nemzeti vagyon?!?!?!,A kiszámítható növekedés, AZ alkalmas vezetés, stb.
eredmeny 2019. 10. 07. 06:26
Előzmény: #92348  Törölt felhasználó
#92354
Üdv Minden RÁBA snak!Sajnos nem annyira mulatságos történetek és a RÁBA árfolyam szintje, illetve a részvény alulárazottsága miatt : Ök b.sz.n.k, mi RÁBA sz.nk cím bár vulgáris jól kifejezi a cég illetve vezetésének alkalmatlanságát, a mai Magyar közállapotokat!A kocsma népe feszült arccal-- de annál elszántabban figyeli a történések lényegét / hátterét ( v. lehetséges hátterét)Utolag mindenki okos( abb)!Öveket bekapcsolni!Kezeket a paplan fölé!Most légy okos Domonkos!...sorolta Mama ijedt zavarában.Ja és Láma: A RÁBA jó!- visszatérö szlogenjét ideje lenne másra cserélni!
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 06. 14:40
Előzmény: #92352  Törölt felhasználó
#92353
Ez nem új
Rendszerváltás óta csak &@€&@ ják egymást ))
Persze így igaz
Ez nagy gáz
Törölt felhasználó 2019. 10. 06. 13:58
Előzmény: #92351  Törölt felhasználó
#92352
Borkairól már szexvideo is van, amit most nem tennék ide, de gáz, nagyon nagy gáz.
Törölt felhasználó 2019. 10. 06. 13:21
Előzmény: #92348  Törölt felhasználó
#92351
Köszönöm a válaszodat.
Számomra ez azt jelenti, hogy nincs mit tenni várni kell, illetve erre vagyok (vagyunk) kényszerítve.
Talán egy-két hét múlva okosabbak leszünk és végre történik valami érdemi elmozdulás reményeim szerint a kisrészvényesek szempontjából pozitív irányba.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 06. 12:19
Előzmény: #92348  Törölt felhasználó
#92350
Tudunk valamit az akvizíció előző tulajdonosi körről ?
Fel van már értékelve a vásárolt cég ?
Tulajdonosok közt van polgármesteri érdekeltség .....?
2 éve Miért zuhan a Rába árfolyam ?
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 06. 11:06
Előzmény: #92348  Törölt felhasználó
#92349
Tudod ez már alapból gáz 
 “De kit tudhatja ezt Borkain, Pintéreken (Sziveken, Rózsán, Fónagyon, stb.  esetleg Orbánon) kívül valójában?”
Piaci szereplőként nézve, ez már nagyon gáz.
Sérül a transzparencia sérül a bizalom
Sérül a tulajdon !
Törölt felhasználó 2019. 10. 06. 10:59
Előzmény: #92346  Törölt felhasználó
#92348

Nem lehet hasonló mutyi, mivel a Rába nem adta el fillérekért a telket senkinek. (Csak fenyegetik és óriási kockázatban tartják a kisrészvényeseket és az adófizetőket a problémás saját tőke értékeléssel. Lásd még: sukoró...) Azt persze meg lehet kérdezni erre, hogy "még?", de a választásig hátra levő időben nem valószínű hogy elkövetnék ezt a hibát, ha már eddig nem tették.
Ha igaznak bizonyulnak a vádak (lesz-e bármilyen bizonyítás bárhol?!), akkor egyértelműen új helyzet alakul ki a telek hasznosíthatósága tekintetében, hiszen akkor utólag érthetővé válna sok minden azzal, hogy több tízmilliárdos volumenű ügyletet a vádak szerinti "minőségű" emberek nem hagytak volna megvalósulni jelentős haszon reménye és érdekeltség nélkül. Márpedig ha jól emlékszem pont Borkai volt, aki eladatta a város Rába csomagját, és ha szintén jól emlékszem akkor kb. az után, hogy az izraeli befektetők projektje elkezdett bedőlni. Lehet hogy látta az elapadó pénzcsapot? Lehet, hogy Pintérék nem voltak hajlandók belemenni minden igényükbe? Ki tudja.. De ez legalább elméleti szinten magyarázná (ha a vádak igazak), hogy miért volt azóta szisztematikusan kikerülve a kínálkozó Városrét minden oda illő projekt esetén, korábbi Rábás és önkormányzati szándéknyilatkozatok ellenére. Hangsúlyozom: ha igazak lennének a blogban leírtak. És ez esetben ha nem marad meg a pozíciójában ez a csoport, akkor talán újra beindul a vérkeringés a területen piaci alapon, és az MNV-nek sem kellene annyira hímestojásokon sétálni ez ügyben. Legalább is én remélném Pintérék és az MNV helyében.
Ha hamisak a Borkai elleni vádak, akkor viszont valami más suskus van a Rábánál, és kimondottan nehéz idők elé néz mindenki a környéken, mert akkor azért már bíróságon kell megválaszolniuk minden kérdést, és van pár kínos..
A fidesz szempontjából érdekesebb a Rábás kontextusban, hogy ez egy vesztes-vesztes szituáció. Mert vagy az derül ki, hogy Borkai volt egy súlyosan erkölcstelen polgármester, vagy az, hogy az MNV teremt szándékosan kárveszélyt a kisrészvényesek, és az adófizetők vagyonára nézve. Esetleg mindkettő.
Ha lehet választani, akkor én inkább szeretném hinni, hogy a blognak van igaza, és van esély rá, hogy az MNV pozitív irányba változtasson. De kit tudhatja ezt Borkain, Pintéreken (Sziveken, Rózsán, Fónagyon, stb.  esetleg Orbánon) kívül valójában?
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 06. 10:08
Előzmény: #92346  Törölt felhasználó
#92347
A telek drámaian alulértékelt !
Lehet hogy a következő videóban értelmet nyer a “becslés” ?!
Milyen a viszony a kapcsolat a polmester és a menedzsment között ?
Törölt felhasználó 2019. 10. 06. 09:54
Előzmény: #92345  pancserlama.
#92346
Amennyiben hasonló mutyi van a telekkel, mint az előzőekben megismert történetekben, akkor kérdezném, hogy mi s sztori lényege és kik lehetnek a szereplői?
Van valakinek elképzelése, mert nekem nem áll össze a kép?
És milyen változásokat hozhatna egy esetleges polgármester váltás??
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 06. 07:16
Előzmény: #92341  Törölt felhasználó
#92345
Futószalagon jönnek a videók ?
Még hogy jéghegy ?! ))
Ennyi nyeszlet szerszámot !
1702
Vasárnap reggeli téma indító kérdések :
Oszlásnak indult a hatalom ?
Alkalmatlanság ?
Választási harc? 
Betelt a pohár ?
Szembe ment a gazdával ?
Audi bosszúja ?
Szakmai:
BUX mit reagál ?
Rába (!) mit reagál ?
Ezek a városrétet is el @&€ák ?
Ezért nincs városrétre szakmai hozzáállás ?
Fix 
A csipet csapat kilövési listára került.
ui.:
Józsi a kidobó privát kérdése:
Az ügyvéd nagyon kínlódik, miért erőlködik ?
A szőke számát nem tudja valaki ?
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 06. 06:16
Előzmény: #92343  befektetobefekteto
#92344
https://borkaizsolt.hu/
Nézzük a jó oldalát is 
A pasinak van másik, mondhatni tisztességesebb oldala is.
“Család
“Vannak szép sikerek az életemben. Semmi sincs azonban, amire olyan büszke lennék, mint a családom.“
Én gyanakvó vagyok
Fix nem az asszony van a foton ?
befektetobefekteto 2019. 10. 05. 21:46
#92343
itt sajnos a mi fenekunkbe is lyutott egy kis NER....
v regimodian a mi fa...unkkal verik a csalant....
ez kollegak nagyon durva, de ahogy elhangzott, csak a jeghegy csucsa...
o amator volt, s lebukott...
a politika ilyen....ez megy, nagyban, nagy penzzel, okosabban leplezve...
a raba meg nyuglodik....alloviz az egesz koceraj....
masok meg felszivtak huszezresbol az elmult evek potencialis arfolyanemelkedeset(is)
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 05. 19:27
Előzmény: #92340  sokmani
#92342
Telek fixre ott van ,láttam
Törölt felhasználó 2019. 10. 05. 19:17
Előzmény: #92334  NASASpaceShuttle
#92341
És valahogyan úgy érzem, hogy ez csak a "jéghegy" csúcsa.