Szia semmi köze hozzà,de a hireknek se,de általába Januárban megindul,utána lassan visszacsorog,Mint Most összel,de majd meglátjuk-sok sikert és TÜRELMET.
Mégis mi a búbánatból lenne ez "szemmel látható"??? Még nyoma nincs a lapok leosztásának, az egy pályázati támogatás visszavonása pedig nekem sokkal inkább Budapestnek szánt negatív politikai üzenetnek tűnik, mint sem a Pannergynek. Gőzünk nincs mi van a háttérben, vagy hogy mi lesz esetleg helyette. Eddig pont azért ment itt a sírás-rívás, hogy milyen lassú minden és nem történik semmi a geotermia támogatásban, most meg "szemmel látható, hogy nem a Pannergyvel képzelik el". Döntsük már el hogy miért sírunk!
Max annyi gebasz van, hogy a kormányzat szemmel láthatóan nem a Pannergyvel képzeli el a geotermikus iparág felfuttatását. De növekedés nélkül is majd dupláját éri a cég. Most azért csörög, mert van 2-3 kiszalló, akik ezt be is írták ide.
Sziasztok!!! Friss pannergys vagyok ! Kérlek, segítsetek !! December-január szokott lenni a legjobb időszak az árazásban !! Láttuk most is esélyt, hogy kimozdul a 1.200 körüli szintről vagy valami gebasz van ? A 1.6 milliárdos elbukott állami pénz óta csorog. Vagy van más is?
Mélyreható vitákban tőzsdematematikai szinten valószínűleg alulmaradok veled szemben. De basszam meg az anyám meg stb. megjegyzésekkel - amit Te is olvashattál itt pár kommenteléssel lejjebb -, mi a véleményed?
Ez részben jogos, nyilván ha megkapod forintban kiutalva a rád eső összeget, ugyanúgy vehetsz belőle Pannergyt, és ugyanúgy nő a részesedésed a cégben. Ha befektetőként nézzük, kvázi hátrány, hogy az osztalékként kapott pénzt szabadon elkölthetnéd, ha osztalékként megkapnád, előny, hogy az srv miatt likvidebb a részvény (és itt reagálok a másik megjegyzésedre), kicsit ki tudja simítani a nagyobb kilengéseket. Én ritkán ugrálok ki-be részvényekbe, nekem teljesen jó, ha a cég folyamatosan veszi magát, és nem nekem kell ezzel törődni.
A részvény ára 5 évvel ezelőtt kb. 650 Ft volt (2018.12.14, és 2018.12.17. átlaga), most 1195. Az 83,85%-kal van magasabban, az évesítve 13%-os hozamnak felel meg. Hogy ebből az srv mennyit hozott pontosan, nem lehet kimutatni, de hozzátett az emelkedéshez.
2019 óta van folyamatos sajátrészvény-vásárlási program. A vita anno
arról szólt, hogy új beruházás legyen, vagy a profitot inkább juttassák
vissza a részvényeseknek. A növekedést a jelenlegi nem támogató
szabályozás miatt többen elleneztük (magas kockázat, alacsony lehetséges
megtérülés mellett nem buli). A részvényesi juttatás formája lehet
osztalék, de az is, hogy visszavásárolja a cég a részvényeit. Nyilván,
amíg áron alul forognak a cég részvényei, utóbbi a hosszútávú
befektetőknek nagyobb értéket teremt. Hosszabb távon bőven kijön annak a
hatása (lásd Telekom, ahol több más ok mellett az előző évek srv
vásárlásai is segítették az idei remek teljesítményt).
A saját részvényvásárlás később jött képbe. Akkor még növekedés verzusz osztalékon folyt a fórumon az eszmecsere. Én növekedés, Te osztalék párti voltál!
2 éve sem preferáltam az osztalékot. Akkor is az volt a javaslatom, hogy fair value alatt saját részvény legyen. Azzal a kiegészítéssel, hogy ha nem tudja felhasználni a keretet, akkor a maradvány kerüljön kifizetésre osztalékként.
2 éve is az akkori fair értéke alatt volt a tőzsdei ára a részvénynek! Signal2 pedig az osztalékot preferálta a növekedéssel szemben. Tehát a következtetésed nem győz meg.
PANNERGY