srv-t is beleszámolhatod, mert azt is valakitől meg kellett venni. Ettől még összességében kicsi a forgalom.
Törölt felhasználó2020. 03. 16. 16:01
Relatív kis forgalommal esett! :))) Attól függ mihez képest nézzük. 250 millió február 17 óta. Akkor számoljunk. Az kb. 12,5 millió naponta amiből ha levonjuk a napi 8000 db srv-t az 7 millió ft napi átlag forgalom. Előtte volt a forgalom 1-2-3 millió Ft naponta. Akkor ez pont 2-3x forgalommal esik.
Igen, ez szerintem fontos tényező. Ma mindössze 8 milla forgalommal estünk 14%-ot, az esés indulása óta pedig (nem számoltam pontosan) kb. max. 200-250 milla értékben dobták csak el a részvényeket. Vagyis relatíve kis forgalommal esett ennyit, a tulajok nagy rész nem igazán pánikolt.
Otp egyébként a kezdeti spontán srv-t duplázta már múlt hét végén is, majd vezető és Csányi alapja is elkezdte venni, különben már 6-8.000 lenne, nagyon sokat számít, hogy áll hozzá a vezetőség.
De hogy írjak pozitívat is, ha a cég lép, minimum egy 12k srv, szerintem nem esnénk tovább, sőt valószínű lassan megindulnánk felfelé, nincs sok eladó a könyvben, szépen kiállnának.
Azért nem mindegy, hogy valami 24-26%-ot esik, vagy 39%-ot, valóban kéz a kézben, de más a mérték azért. Profil alapján menekülő papír lehetne, ebben teljesen igazad van elméletileg. Gyakorlatilag szerintem 2 ok: - árjegyző most 3. napja kiállt, Alteot és Masterplastot pedig pl ma is tartja - srv: ez egy rossz üzenet a vezetőségtől, hogy nem avatkoznak be, látszik hogy engedik esni (460-ért már filléres vétel lenne, 950-ért is vették volna...) Annyira elveszett a bizalom, hogy srv-n kívül kb csak az veszi, aki pár forinttal feljebb dobta :(
Rendkívül pici egyébként a forgalom. Tényleg semmibe nem került volna gyakorlatilag a megtámasztás. Az is tény, hogy az srv is minél alacsonyabb áron értékes.
Kis összehasonlítás, 02.21-es árakhoz képest (vírus para 02.24-től durvult be), aktuális árfolyam: Panny - 39% Opus -47%, MOL -40%, OTP - 35%, Alteo - 26%, Masterplast -25% Gspark -24%. Erre mondják, hogy elválik a....
A korábban sokat emlegetett Graphi és ledobott ma 15%-ot, pedig az ingatlant se érinti annyira, múlt héten még ellenálló volt. Most már azt árazza a piac, hogy több éves világválság. Pl olasz gazdaság magával rántja az EU-t, stb. Itt mindegy, melyik papír.. Panny menthetné magát, srv keret megvan hozzá, de beleszarnak a vezetők...
es ilyenre van valakinek ötlete, hogy vilagvege elött meg 2 megalloval mondjuk eletbe lepne egy rezsimoratorium, az minket hogy erintene? A MiHönek pl nem fizetnek. Nekik attol függetlenül kell nekünk ugye? (marmint hogy tudnak-e vagy nem az megint mas kerdes...de hogy nem mi vagyunk a lakossag kiszolgaloi, mi csak ertekesitünk a szolgaltatonak, ugye?)
Valahol mégsem érthető. Miért ugyanúgy adnak egy olyan részvényt, akit nagyon érint ez a vírusos para (pl. légitársaságok, olajcégek, fuvarozók), mint akit gyakorlatilag nem érint (pl. telekom szektor, Pannergy), és aki még esetleg profitálhat is belőle (pl gyógyszeripar, streaming szolgáltatók, stb.)
PANNERGY