+ az srv közleményben az van, h 900-ig vennék, most 612, eléggé megérné a cégnek. Nem is kéne új srv közlemény, azt írták csak, h megcélozzák a 8ezret, max keretbe belefér, és 900 alatt vagyunk eléggé.
Úgy, hogy a rendszeres srv vétel, amit írtál, az egy forma arra, hogy a részvényeseknek jusson valami a nyereségből, ugyanolyan, mint az osztalék, ilyen szempontból, ahogy ezt Signal is sokszor emlegette. A nyereséget ki mire költi. A nyereséget erre költik, az OTP meg osztalékfizetésre (igaz, nem sokra, 1-2%). De amikor esik, akkor az OTP spontán srv-zik. De szerintem érted, a rendszeres srv az osztalékkal egy kategória, én meg a spontán srv-ről beszéltem, ami csak adott napokon lenne váratlanul (ráadásul az srv keret felét se fogják elkölteni, tehát bele is férne, ahogy Norbert írta).
Legyen igazad de szerintem nem így lesz. Egekben volt minden most egy nagy méretű esés jön és ebben ez a koronavírus mizéria segít. Nem mondom azt, hogy recesszió jön de most adott minden egy nagyobb méretű korrwkcióhoz és szerintem ezt meg is csinálják.
Ilyen árfolyam mellett még 400MFt-ot sem költenek el srv-re. Így szerintem még lesz srv emelés, főleg ha 600Ft alá is benézünk. Így akinek van még szabad pénze annak már itt érdemes vásárolni.
Olaszoknál 1750 új fertőzött volt 9-én, tegnap már csak 950, szépen csökken, a karantén megoldja. 1-2 hét karantén Európának, aztán újraindulhat az élet mindenhol, és visszamegyünk 700ra.
Az OTP fizet osztalékot is, ha már így hasonlítgatjuk, nálunk meg osztalék helyett van ez az srv, azzal lenne teljes a kép. Másrészt az alacsony árfolyam miatt kezdték el venni magukat spontán, itt meg lehetne emelni az alacsony árfolyam miatt az srv-n. Pl a Te számításod szerint most 3 napig emelhették volna 8-ról 15ezerre a napi adagot. Tegnapi szórásban meg is kapták volna komolyabb árfolyamemelkedés nélkül is pl...
Az ugye megvan, hogy kb. 14x több OTP részvény van bevezetve, mint Panny. Azaz ha arányaiban nézed, akkor az itt napi kb. 7e db lenne. Ettől most többet vesznek, ráadásul nem csak 3.napja, és minden nap, így nem igazán érthető a felvetésed.
PANNERGY