Esetünkben tényleg az lenne az előny, hogy 1. Eleve van 20-35kV csatlakozás, tehát semennyi új KÖF kábelezés nem kell. 2. Eleve van KÖF/KIF trafóállomás, tehát az sem kell, legfeljebb trafócsere, de az sem biztos. 3. Gondolom a telek kerítve van, tehát az sem kell új, van személyzet tehát felügyelet is van, pár kamerával az őrzés védelem megoldható. A 250 millHUF / 500kW árat zöldmezősen mondtam, ha fentiek kijönnek akkor ez alatt van, lehet akár 200mFt. Ha nincs KÁT engedélyünk, akkor venni kell, brókerkednek vele ügyvédi körök. 5000db 500kW-s KÁT van a piacon, ennek egy része spekulatív, soha nem akar építeni semmit, csak eladni jó pénzért. A KÁT melett kell még az áramszolgáltató csatalakozási engedélye, ami esetünkben azért lenne biztosra vehető, mert a termelés jelentős része helyben elfogyna, nem menne ki a hálózatba. A rendelkezésre álló területeket ellenőrizhetitek a fölhivatal online-ban...:-)
Nekem illetve apámnak van 3 hektár föld BAZ megye Taktaharkány,ki van adva de bármikor kikérhetem,nem sok aranykoronás ez is jó,gondolkodtam én is de ugye 150Mft kb a gond ott van hogy ha hitelt veszel fel a népszerű Mfb-s kamattámogatottat attól függ mennyit el lehet bukni a KÁT időszak 1/3 át is ez nagyon sok mert ha nincs garancia az átvételre és véletlen pont nem veszi át ahová be vagy kötve Émász stb, 60-70Mft bevételtől is eleshetsz megtérülési idő így az égbe szállhat.Minél több önerő kell legalább a fele 75Mft na ezzel sem a kicsiket támogatják mivel nekem sincs 75 millám csak plusszban úgy erre
Lázár most jelentette be, hogy 3000 ilyen fél megawattos erőmű létesítésének támogatásáról döntöttek tegnap. Egy ilyen napelempark 1 hektár földterületet igényel.
PANNERGY