Ha a vásárolt részvény bevonásra kerül, akkor az árfolyamtól függetlenül emelkedik a papír értéke. Ha lesz osztalék, nem mindegy, hogy 21M, vagy 20M db-szám...
Elvben az srv-programban vett részvények külön lesznek jegyezve, de az lenne az üdvözítő, ha ennyivel csökkenne a kibocsátott részvények száma, ez által emelkedne a részvényesi érték. (de ezt Tigus többször leírta itt, – nálam 1000-szer jobban, pontosan érthetően fogalmazva – tudni illik, hogy egy cég hogyan tudja a nyereségét a részvényeseknek juttatni... baszki így sikerült ez a szöveg, csak megértitek)
Ha én srv-t vennék, akkor a keddi vásárlásaim után szerdán kiállnék, hogy visszaeshessen az árfolyam, így csütörtökön ismét alacsonyabban vehetnék.... Továbbá, aki venni akart az srv-hír miatt, az megtehette hétfőn, kedden, most jöhet egy kis pihi.
Ha kb. 510 fölé megy, akkor és ott is marad az árfolyam ebben az évben, függetlenül attól, hogy mennyit költöttek, akkor tovább nem veszik a papírt, nincs tovább srv.
Pl. ha júniusban netán (remélem) eléri az ~500 ft-t a részvény és addig költöttek rá 24M-t és az év végéig az 500-as árfolyam marad, akkor az évi srv vásárlás összege 24M marad. nem kell a teljes keretet elkölteni.
Havi 20 M-t költenek egy éven keresztül (ezért ütemezett) és a fennmaradó 60-at meg akkor, amikor jónak látják. A közgyűlésen elhangzott elég sok szám és variáció és érvek pro-kontra. Azért 20M, mert ez az összeg egy hónap alatt egy aránylag kis forgalmú papírnál, mint a Pannergy is, elkölthető úgy, hogy nagyobb, irreális emelkedést nem okoz, mert az is elhangzott itt a fórumon valamelyikőtöktől (szerintem nagyon helyesen), hogy a cég vezetése nyilván olcsóbban szeretne részvényt vásárolni ebből a keretből.
Törölt felhasználó2016. 05. 04. 11:20
Előzmény:
törölt hozzászólás
Az értelmezésben Hegyesi kollégával teljes mértékben egyet értek.
Ebből én arra következtetek, hogy egy évig itt nincs lehetőség emelkedni, nem érdeke a cégnek sem hiszen akkor drágán tud csak venni. Marad a dagonya itt 400 vagy még sokkal alatta legalább egy évig!
PANNERGY