sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Miért menne vissza 1600-ra? Jól átlettünk b.szva, vagy legalábbis én nagyon nem erre számítottam. Elköltötték, meg elköltik az srv-re szánt pénzt úgy, hogy egy nagybefektetőt kivásárolnak. Szerintem 1 évig itt fog döglödni 1500Ft körül a részvény.
A Társaság közgyűlése felhatalmazza a Társaság igazgatótanácsát saját részvények megszerzésére olyan feltételek mellett, amellyel (a fenti tőkeleszállítást is figyelembe véve) lehetővé válik a részvények tulajdonjogának Társaság általi megszerzése a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: "Ptk.") 3:222. §-a szerinti saját részvényként; ▪ A Társaság közbenső mérleget fogad el, amely alapján a Társaság igazgatótanácsának észszerű értékelése szerint a Társaság rendelkezésére áll a vételár kifizetésére fordítható fedezet a Ptk. 3:222. § (4) bekezdésének megfelelően. A Társaság a részvények megvásárlásáról tájékoztatni fogja a tisztelt befektetőket az értékpapíroknak a Társaság értékpapírszámláján történő jóváírását követően. PannErgy Nyrt
Részemről ilyen áron teljesen rendben van, hogy az MVM-től vették meg a részvényeket, közép- illetve hosszú távú befektetőknek ez jó hír. Rövid távon nyilván a piaci vásárlás felhajtotta volna az árat, de ez a részvény eddig sem igazán spekulációra volt alkalmas. Viszont ami azt illeti, én még egy hírt várnék mára: miskolci kút üzembehelyezéséről a tájékoztatást. Jelentésben az volt, hogy 2025. első negyedév a hivatalos üzembehelyezés, szóval ma kellene valamit nyilatkozni (vagy legkésőbb holnap).
Ha OTC-n került volna sor a részvéycserére, akkor szerintem az a tőzsdei árra semmilyen hatással nem lett volna. Nem igazán világos számomra, hogy ezt miért a tőzsdén kellett intézni. És ezt az akciót még ősszel meg fogják ismételni.
Amúgy utólag logikusnak tűnik, nem akarták, hogy nagyon
beszakadjon az árfolyam, látták mennyire illikvid a papír. Titokban tartották
az utolsó pillanatig, hogy nem lesz piacon saját részvény vásárlás ebben az
etapban. Én is ezért vettem mert azt hittem, hogy húzza majd stabilan hétről hétre
a saját részvény vásárlás…..Ha tudom, hogy nem lesz, lehet én se veszem tovább
apránként az elmúlt időszakban…..
Az nem világos még, hogy a kút fúrása mennyivel volt drágább
(ha az volt a tervhez képest) vagy csak az MVM pakkra tartalékolták a saját
részvényt?
Persze lehet, hogy az új saját részvény keretből megint majd
kivásárolnak valami nagyobb tulajt ismét 😊
Fejleszteni nem tud, nincs már rá pénz, a támogatás is harmat gyenge. Az srv-re szánt pénz nagyját elkölti a cég az MVM bulira. Most már megcélozhatná a célárat aztán jövőre nyugodtan fizethetne osztalékot!
Ha jól értem, akkor az elemző már korábban is a saját részvénnyel csökkentett darabszámmal számolt. Tehát akkor a közgyűlésen megszavazzák az újabb saját részvény vásárlást, ami hasonló a korábbihoz, tehát 2 millió darabbal ismét csökken majd. Tehát majd kb 13.000.000 db lesz. 2443 célár.
Jó megtudni, hogy ez a 9% állt az exponenciális növekedés útjában. Most akkor szabad végre az út a növekedés irányába... És most fizetünk ki minden potenciális fejlesztésre szánható pénzt, hogy végre fejlődhessünk.
PANNERGY - moderalt