Topiknyitó: salaxx 2024. 10. 22. 07:42

PANNERGY - moderalt  

sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
vcsmate hétfő, 14:16
Közgyűlésen átmegy minden pont.
Utána lesz ez : 2025. április 15.* PannErgy Nyrt. 2025. I. negyedéves termelési jelentése
Utána kijön egy jó magas Otp célár, 2300 Ft mondjuk.
user01
user01 hétfő, 14:16
Előzmény: #1140  dexter
A Pannergy nagytulajai bent ülnek az igazgatótanácsban. Valszeg tudják, hogy mit  csinálnak, mit lehet a hatósági áras világban ebből kihozni, és nem az árfolyam rángatásában érdekeltek.

Az alteonál csak 2022-ben indult hirtelen árfolyamugrás, az azt mehelőző években kb. stagnált. Aki előtte ült benne 6 évet, az se izgulta halálra magát. Ezzel most határozottan nem azt mondtam, hogy a Pannergy-ben majd most indul valami.
Igen, a háború a szabadpiacot felforgatta, a hatósági áras piacon ez nem jelent meg. Hozzáteszem: ez fordítva is elsülhetett volna, mármint a szabadpiacon lehetett nagyot esni is. 
dexter hétfő, 14:05
Előzmény: #1155  hully-gully

Pedig budapestet be lehetne szerintem húzni (meg már régen be lehetett volna, mikor még az államnak és bp-nek is volt pénze).
Karácsonyék örülnének, ha nem egy NER-es, vagy állami céggel kellene együtt dolgozniuk.
Persze ehhez megfelelő pályázatok is kellenének az állam részétől, és nem 3,5MrdFt-os támogatás egy 15-20MrdFt-os nagy kockázatú projekte.
dexter hétfő, 14:02
Előzmény: #1139  Tiborcfiam

Különben még az jutott eszembe, hogy miért most?
Az is lehet, hogy mivel kong az ürességtől az államkasza, ezért minden pénzé tesznek, amit tudnak, amire van vevő.
Az MBH 20%-os részt is el akarják adni, pedig tavaly az MBH brutál nyereséget termelt.
hully-gully
hully-gully hétfő, 13:58
Előzmény: #1152  hully-gully
A főtávnál is rákérdeztem, hogy mivan a Budapest projekttel, hát ott is a nagy semmi, még a próbafúrás, első kút, semmi nincs. Itt az országban az egész geotermia áll, csak lózungok vannak. 
Vicus2000 hétfő, 13:56
Előzmény: #1145  vcsmate
Az MVM lehet egy maga egy tőzsdei cég bármikor!
oldrider hétfő, 13:56
Réges régen írtam az originál topikban, hogy a SRV egy előre levajazott dolog lesz!
hully-gully
hully-gully hétfő, 13:54
Előzmény: #1149  dexter
2012 óta hangoztatják, hogy geotermia így, meg úgy lesz a jövő elmúlt 12-13 év tényleg nem történt semmi. 
dexter hétfő, 13:51
Előzmény: #1147  hully-gully
Ja. Ha jól emlékszem még olyan forgatókönyv is volt, hogy az MVM megveszi az egész kócerájt.
eszpe2 hétfő, 13:51
ma lesz a BUX átsúlyozás is (kiesés), gondolom záráskor. Utána kicsit megnyugodhatna.
dexter hétfő, 13:50
Előzmény: #1143  bitKain

Én meg a panny vezetést hibáztatom. Az elmúlt 5 évben 10% növekedés volt összesen a hőértékesítésben.
Lássuk be, ez nagyjából semmi.
Ha az önkormányzatok felé a hatósági ár miatt nem éri meg beruházni, akkor el kellett volna menni az ipar irányába.
Az elmúlt 5 évben rengeteg hatalmas gyár, ipari park nőtt ki a földből, lehetett volna lépni ebbe az irányba.
De ha a geotermiába beruházni a hazai szabályozás miatt nem rentábilis, akkor keresni kellett volna másik lábat, ami növekedést hozhatna a cégnek.

Hidd el, már sokszor megbántam az elmúlt években, hogy a panny-ba tette a pénzem nagy részét és nem alteoba. Ill. azt is, hogy évekkel ezelőtt nem adtam el. Bár rácsapott volna a kezemre valaki annak idején, hogy ne ezt vedd. Azért voltak figyelmeztető jelek, mégis úgy gondoltam, hogy ez egy dinamikusan fejlődő terület lesz magas hozzáadott értékkel (kis túlzással napelemet minden majom tud telepíteni, ide meg azért ennél jóval több kell).

Amiért eddig nem adtam el, az az, hogy a kormánytól az elmúlt sok évben 3-6 havonta jönnek a lózungok, hogy na most akkor a geotermia lesz a jövő, aztán a gyakorlatban nem történik semmi.
salaxx
salaxx hétfő, 13:50
Előzmény: #1147  hully-gully
...gözbe
hully-gully
hully-gully hétfő, 13:46
Előzmény: #1145  vcsmate
Annak idején amikor beszállt az MVM micsoda tervek, zeóriák voltak itt. Pffff! Most füstbe ment terv lett belőle! 
vcsmate hétfő, 13:42
Signal2 számolhatna egy MVM pakkal csökkentett célárat. Tippre 2300.
Tiborcfiam
Tiborcfiam hétfő, 13:29
Előzmény: #1141  dexter
Nézőpont kérdése. Eddig se eröltették a növekedést, stabil pénztermelő gép a pannergy, megnyugtató befektetés.! Meg is mondták. Más kérdés, hogy egy állami cég megjelenére az iparág előtérbe kerülését jelentené, ami elvileg minden piaci szereplőnek előnyös lehet, még ha meg is jelenik egy erős versenytárs.
bitKain
bitKain hétfő, 13:29
Előzmény: #1138  dexter
A két cég összehasonlítása csak árfolyam emelkedés tekintetében butaság. 
Nekem van Alteom és nagyon szépen hoz, de azért nem a PE vezetését hibáztatom, hogy egy olyan területen ahol a PE versenyez nem tud akkora növekedést elérni, mint az Alteo.
.
Inkább hibáztasd magadat, hogy miért nem full Alteoban ülsz.
A PE-nek esélye sincs Mo.-on olyan növekedést elérni, mint az Alteo. Viszont, amit tud csinálni: lassabb növekedés és mondjuk srv.-vel (és részvény bevonással) az egy részvényre jutó érték növelése.
Ennyit van benne. 
Ha olyan növekedés kell, mint amit az Alteo tud, akkor azt kell venni. 
vcsmate hétfő, 13:25
Ha kb. 3Mrd a saját részvény keret 2,5 Mrd a pakk, akkor még marad 500 Mhuf saját részvényre :)
dexter hétfő, 13:25
Előzmény: #1139  Tiborcfiam
Hát ez remek hír lenne. Még egy koporsószög a panny nem létező növekedésébe.

Topik gazda

salaxx
salaxx
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek