sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Január végén írtam a befektetői kapcsolattartónak az srv sorsa kapcsán. Természetesen semmi érdemi infót nem kaptam, ami rendben is van így, nem számítottam másra. Aztán március közepén is írtam újra, megfogalmaztam finoman elegedtlenségem, itt nem is tettem fel kérdést. Érezzék azért hogy lenne igény a transzparenciara, erősebb kommunikációra.
Mindenképp, de már a kgy előtt illendő lenne a cég részéről valami kommunikáció, főleg ha esetleg egyetlen fillért sem költenek el SRV-re a kgy felhatalmazása alapján!
Közgyűlésen rá kell kérdezni, hogy mi lett az srv-re szán összeggel? Ha az új kútba ment az egész (én ezt tippelem), akkor nekem vannak kétségeim. De ez nyílván csak egy gondolat részemről.
Ha aktuális még, de lehet régi ez: A közgyűlés kizárólagos
hatáskörébe tartozik:
saját részvénynek a közgyűlés vagy a Gt.
által az Igazgatótanács részére adott felhatalmazás alapján történő megszerzése
kivételével döntés saját részvény megszerzéséről, továbbá a saját
részvényre kapott nyilvános vételi ajánlat elfogadásáról; Az Igazgatótanács hatásköre:
döntés saját részvény megszerzéséről a
közgyűlés felhatalmazása alapján, valamint közgyűlési felhatalmazás nélkül is
abban az esetben, hogyha (i) arra a részvénytársaságot közvetlenül fenyegető
súlyos károsodás elkerülése érdekében van szükség, illetve (ii) hogyha a Gt.
így rendelkezik; Tehát az IG tagok nem akarták……
Igen, bár javíts ki ha tévedek, de a tulajdonosok csak felhatalmazást adnak a saját részvényvásárlásra de az nem kötelező erejű. Persze ettől még a kommunikáció nyilván dupla nulla.
Az viszont teljesen igaz, hogy elfogadhatatlan, hogy a tulajdonosok megszavaznak egy javadalmaasi formát, és a társaság ezt mindenféle magyarázat nélkül elsunnyogja, azaz nem hajtja végre a legföbb szerv akaratát.
Senki nem írt olyat, hogy csődben van a cég. Nyilván nincs így, ill. termeli a pénzt.
Tényeket írtam: nem tudunk semmit az srv-ről, ill. az új kútról. Vagy te tudsz valamit? De írd már meg, hogy miért nem veszik az srv-t? Ill mit tundunk az új kúrtól, azon kívül, hogy a "lemélyítés sikeres". Korában mindig közölték a kút paramétereit, viszont az új kútról semmilyen adatot nem közöltek.
Feltűnően nagy a hallgatás a cég részéről az srv-ről és az új kúttal kapcsolatban. Én nem tartom kízártnak, hogy az srv-re szánt pénz már nincs is meg. Ill azt sem, hogy a pénz egy része "elvesztette közpénz jellegét".
Engem meglepne ha csak úgy bejelentés nélkül elkezdenék venni, de az igaz hogy a közgyűlési felhatalmazás megvan. A konkrét megvett mennyiséget egyébként eddig mindig hetente és utólag jelentették.
Szerintem nem kell hozzá, közgyűlési felhatalmazás rendelkezésre áll, azt értem, hogy eddig nem így csinálták, de régebben el is költötték azt, most meg...
PANNERGY - moderalt