sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Pár napja belinkeltem egy cikket és abból egy idézetet: "az MVM 8 területen nyert el geotermikus fúrási lehetőséget és két helyen már dolgozik is." Nem értettem, hogy akkor ez most mi. Én azt gyanítom, hogy az MVM saját geos céget fog alapítani és akkor nyilván összeférhetetlen a pannergys tulajdonnal. Telex: Lantos Csaba magyar gázzal, földhővel és biometánnal csökkentené az orosz gázfüggőségünket
Erről a részvényvisszavásárlásról csak úgy eszembe jutott, hogy mit számít a cégvezetés: aggilis vs. bárgyú banda, ill. egy dinamikus vs. nem létező jövőkép.
Az Alteo és a Panny árfolyama 2020 tavaszán nagyjából megegyezett (650-700FT körül mozgott mindkettő). Ma az alteo 6600Ft, a panny 1550Ft. Most az Alteo árfolyama 4,3x magasabb úgy, hogy időközben kifizettek több, mint 500Ft osztalékot. Ezzel együtt ma az Alteo 4,6x többet ér, mint a panny. És csak 5 év telt el.
Pedig nagyon úgy néz ki, hogy de. A 2. tétel opciós megvásárlás pont arról szól, hogy a még meg nem szavazott srv-re szánt pénz nagy részét is elköltötték.
Tévedtem, ezek szerint az srv-re tavaly megszavazott pénz nagy része megmaradt.
Viszont azt azért ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a bejelentés azt jelenti, hogy a még meg se szavazott jövőben srv-re szánt pénzt is elköltötték, azaz az elkövetkező 1 évben se, lesz számottevő srv vásárlás.
Jól kimentették az MVM-et. Pedig pont a magytulajoknak lett volna esélye ezt a bárgyú cégvezetést leváltani.
Én azt nem értettem, hogy miért tartottak ekkora pakkot. Vagy az egészet meg kellett volna venni és a céget felfejleszteni, vagy kiszállni. Ez utóbbit értem, de hogy miért álltak meg 9,31%-nál azt nem. Viszont az új célárnak tükröznie kellene, hogy a kint levő részvények száma közel 10%-kal csökken. (kb 2300-2400 kellene felkúsznia. szerintem ezzel a hírrel strong buy a papír.)
Igen, én is ezen gondolkodtam, hogy ha ezt az MVM ki akarta szórni (és nem voltak tervei vele), és nem volt, aki egyben átvegye, akkor talán így a legjobb. És végülis a részvényszám csökken, kevesebb tulajdonosra osztják a jövőbeli nyereséget. Bár az is igaz, hogy akkor a nagyok továbbra sem látnak túl nagy fantáziát a cégben....
Magyarán ha lett volna aukció, akkor kb. ugyanez lett volna annak eredménye, azaz az MVM beállt volna 1500 Ft körülre 1 millió darabbal, és az 1,5Mrd-os keret 100%-át rájuk költi a cég. Lett volna itt részvényes, aki 1500 Ft alatti ajánlattal megy be az aukcióba? Mármint aki eladásban gondolkodott volna.
A fennmaradó 700.000 darab részvény megvásárlására azonos részvényenkénti vételáron, ugyancsak fix "large in scale" tőzsdei ügylet keretében, a Budapesti Értéktőzsde kereskedési rendszerében kerülne sor, közvetlenül a Társaság által, az alábbi előfeltételek teljesülését (az előfeltételek teljesülésének tervezett végső határnapja 2025. szeptember 30.) követően: ▪ A Társaság alaptőkéjének 2.000.000 db egyenként 20,- Ft névértékű, névre szóló, dematerializált, a Társaság tulajdonában lévő törzsrészvény (saját részvény) bevonásával 40.000.000,- Ft-tal 320.000.000,- Ft-ra történő leszállítása, amelyről tervezetten a Társaság 2025. április 10. napjára összehívott közgyűlése (határozatképtelenség esetén megtartandó megismételt közgyűlés időpontja 2025. április 25.) dönt és amely a cégbíróság által bejegyzésre kerül; ▪ A Társaság közgyűlése felhatalmazza a Társaság igazgatótanácsát saját részvények megszerzésére olyan feltételek mellett, amellyel (a fenti tőkeleszállítást is figyelembe véve) lehetővé válik a részvények tulajdonjogának Társaság általi megszerzése a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: "Ptk.") 3:222. §-a szerinti saját részvényként; ▪ A Társaság közbenső mérleget fogad el, amely alapján a Társaság igazgatótanácsának észszerű értékelése szerint a Társaság rendelkezésére áll a vételár kifizetésére fordítható fedezet a Ptk. 3:222. § (4) bekezdésének megfelelően.
Megértelek, de ne legyél igazságtalan, a hosszútávra tervezőknek ez inkább pozitív, mint negatív hír. Ez valóban részvényesi értékteremtés volt, a maradók(!) számára.
jo masodik lelegzetre, olcson sikerült elkölteni az SRVre szant keretet, megvannak a reszvenyek. Kerdes...az MVMnek miert eri meg ennyiert eladni (nyilvan a likviditas is 1 szempont nekik, hogy ekkora tömeget sosem adtak volna el mashogy....de akkor nem arany tojast tojo tyukot latnak benne a közeljövöben)
PANNERGY - moderalt