Ajaj. Az ügyészségi és rendőrségi feljelentés egy és ugyanaz. Pl. Molnárné Kis Piroska akkor is ugyanaz a személy ha Molnárné Kis Piroskának vagy Kis Piroskának hívod vagy Molnárnénak. Ha neked itt ez a legnagyobb gondod ám legyen.
"Az MNB által kezdeményezett jogszabály-módosítás eredményeképpen a kibocsátóknál már csak olyan könyvvizsgáló láthat el könyvvizsgálói tevékenységet, aki rendelkezik kibocsátói minősítéssel." (az MNB honlapjáról, 1378 linkje alapján) . Ez azért gondolom rendesen leszűkíti a szóba jöhető KV-k körét, az meg természetes, hogy ilyen esetben az ügy és az iratok áttekintése nélkül nem vállalnak el semmit. Meg lesz a megfelelő KV, de csak május 30. után, én azt várom, hogy erről június 15-ig (nagyjából) hivatalos tájékoztatás is lesz.
Törölt felhasználó2021. 05. 22. 19:59
Vagy mint egyedüliként egyik tulajdonosként bármelyik részvényes kérhet-e iratbetekintést :D
Törölt felhasználó2021. 05. 22. 19:58
Ha meg lesz az 5 százalékunk, nem tudom mint részvényesek élhetünk-e az iratbetekintés jogával ott-re vonatkozóan az mnb irataiba :D https://www.mnb.hu/felugyelet/felugyeleti-keretrendszer/iratbetekintes- IRATBETEKINTÉSI TÁJÉKOZTATÓAZ MNB FELÜGYELETI HATÓSÁGI TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGÉSBEN KELETKEZETT IRATOKRA KITERJEDŐEN
A jelen tájékoztató (továbbiakban: Tájékoztató) gyakorlati segítséget
nyújt az iratbetekintési jog gyakorlásához a Magyar Nemzeti Bank (MNB)
olyan hatósági eljárásaival összefüggésben, amelyeket a pénzügyi
közvetítőrendszer felügyelete körében folytat le.
I. Az iratbetekintési jog tartalmaI.1. Milyen jogszabályok határozzák meg az iratbetekintési jog gyakorlásának feltételeit?
Nem azt mondom, hogy nem tehető meg a feljelentés bármelyik szervnél, csak azt, hogy Te rendőrséget írtál, a hivatkozott közleményedben meg ügyészség szerepelt. Tehát rendőrségi feljelentés nem történt. Maradjunk pontosak, különben könnyen elsiklunk dolgok felett. :-)
Kedves boxer! Akkor tőzsdei alapok. Az MNB oldalán az MNB határozatok a határozatok oldalán, sorszámozva stb. találhatók meg. Ez amit belinkeltem látható, hogy a sajtóközlemények oldalon van! Vagyis nem határozat. Csak tájékoztató.
A feltárt jogsértés súlyát nem ismerjük. A rendőr se mérlegelhet ha piásan vezettél. Egy kisfröccs után ugyan úgy feljelent mint egy hordó rum után.....
Ez nem határozat!! Ez egy sima tájékoztatás. Az hogy feljelentést tett nem határozatnak minősül csak tájékoztatta róla a befektetőket. Határozat, hogy felfüggesztette a részvényt pl.
Azért milyen érdekes hogy abba a cégbe próbálsz minden apró kapaszkodót keresni amelyről feketén fehéren le van írva hogy nyakig van a slamasztikába, más cégekbe meg ami működik azokba meg a kákán is csomót keresel😀
Komoly kv, ilyen előzmények után, bevallási időszakban nem vállal el egy ilyen melót.... Bennem továbbra is az a gondolat van, hogy k.rva olcsón akarnak nyitás után bevasárolni bizonyos körök...ehhez kellett a balhé.
Kedves boxer22! Nézd a dátumot! Ez április 16 jött ki, amikor az MNB utasította az ott-onét, hogy legyen szíves tegye közzé, hogy miért is mondott fel a könyvvizsgáló! Tehát még az Otton és az MNB-n kívül senki nem tudta, hogy csalás gyanúja miatt mondott fel, de ennek ellenére az MNB már feljelentést tett, mert ő már látta a bejelentést! Vagy három nappal később tette közzé az Ott a könyvvizsgáló felmondásának okait! Ezért nem szerepel, szerepelhet benne a csalás gyanú, mert előbb az MNB-nek az Ottot kell felszólítania, hogy tegye közzé a felmondás okát. Nem hiszem hogy egy tájékoztatás hiánya büntetőjogba ütközne és rögtön feljelentést nem tesznek ilyen miatt.
Amikor ezt korabban olvastam, arra gondoltam, h a torveny rendelkezik a renndszeres tajekoztatas megszegese kerdeseben is, vagyis, meg elkepzelheto, h csupan errol van szo. Talan meg van remeny. Hozzatennem kv t talalhattak volna. Egy honap telt el. A szerzodes megkotesehez kepest a munkavegzes kezdete miert ne lehetne akar kesobbi datumu? Szamomra pillanatnyilag kielegito lett volna egy a tegnapi napon megvalasztott kv.
Nekem a Gyapjas úr és a tőzsdei céges repertoárja,valamint az itteni eljárása szép lassan olyan elméletet generál a kis agyamban,hogy lehet hogy ő az ember,akivel meg lehet mutyizni,ha kamuból be akarjuk dönteni kicsit a céget, vagy,ha botrányt akarunk. Lehet,hogy a könnyvvizsgálók szent kódexében a makulátlan könyvvizsgáló fejezetnél csak ez a két szó szerepel,hogy Gyapjas István, de lassan kezdek kételkedni ebben is.
Kedves kupec. Akkor itt egy másik általános megjegyzés a feljelentéssel kapcsolatban: "A feljelentés bármelyikrendőri szervnél vagy ügyésznél megtehető" Mindegy hol teszed, a feljelentés szempontjából egy és ugyanaz.
Kedves 1378! Ebben a közleményben semmi nincs amiből az jön ki hogy csalás, vagy gyanú lenne. Csak a tájékoztatás hiánya. Vagy melyik részben van benne.
"Hülyének akarnának nézni mindenkit és lehet,hogy a kv-val egyeztetve, lezsírozva, mert akáhonnan nézzük,ez a dolog semmilyen irányból nem életszerű!" - érdekes meglátás :-)
Nekem is van cégem. Nem kell,de én is nézettem már meg könyvvizsgálóval. Kb tudjuk itt azért,hogy miről beszélünk. Szerintem,ha én tudok a cégben olyan dologról,ami kib.szhatja a bizzosítékot egy vizsgálatnál,akkor felkészülök rá. Na,itt jön a kérdés,hogy ennyire totál idióták gyülekezete a vezetés,hogy bíznak benne hogy ,,átcsúszik" valahogy? Miközben meg akkora a probléma,hogy (hivatalos verzió szerint) nincs,aki elvállalja a munkát? Tehát egy probléma nagyságának a felmérése is probléma?? És nyrt-t vezetgetünk,mi!? :)))) Hülyének akarnának nézni mindenkit és lehet,hogy a kv-val egyeztetve, lezsírozva, mert akáhonnan nézzük,ez a dolog semmilyen irányból nem életszerű!
Köszönöm a linket, ezt ismertem. De ebben az áll, hogy a feljelentést a Fővárosi Főügyészséghez tette, nem a rendőrséghez. Az ügyszség temészetesen rendelkezik nyomozati jogkörrel, de a kettő nem ugyanaz, ezért írtam, hogy rendőrségi feljelentésről hivatalosan még nem hallottam.
OTTone