Köszönöm mindenkinek a segítséget nyugdíj ügyben. A diplomákat félretenném, bár nem azért gürcöltem érte, de akkor tök üres az önéletrajzom.....akkor mit csináltam érettségi után? diploma nélkül nem is alkalmaztak volna az eddigi egyetlen munkahelyemen. vagy azt is tagadjam le? az egyetlen munka amit eddig ajánlottak, parkgondozás közmunkásként. azt meg nem bírom, hogy télen nyáron a szabadban fizikai munkát végezzek
Jó reggelt Drágáim! Tegnap délután el kellett mennem, így ma hajnali 5 óta olvasom visszamenőleg a fórumot. A leg értékelhetőbb számomra Metwolf, nem azért mert mi Pécs környékét képviseljük, de Ő valóban a tudását adja. Végig olvastam ki hol él, és mit szeret csinálni szabad idejében. Ennek is örülök, mert így emberközpontúbb a fórum. Szépen felkaroltátok Dodót, és mivel egy idősek vagyunk, csak annyit tudok hozzá tenni... Nem a nyugdíjjal kell foglalkozni, hanem kilépni a bezárt világból. Az dolgozik aki akar!! A munka nem szégyen, félre kell tenni a diplomákat, fel kell állni, és idegen helyen keresni bármit, így nem lesz szégyen érezted, hogy mit vállaltál el. Az élet szép! (Nyugdíj ügyben tudok segíteni, de majd 10 év múlva beszélünk róla)
Szuper! Na, indulok dolgozni! Ma szép napra virradtunk, remélem, àtviszi azt a 285-ös ellenàllàst, amit a tegnapi tötymörgésben nem sikerült! 😁😁😁 Hajrà Ottóka Rock Band!
Opus figyeld. Kitörés előtt áll. Szerintem akkor fog indulni igazan amikor 700-710rol napon belül 690ig esik és onnan visszapattan egyből. Utána 750-800, majd 770-780as beallas pár napra.
Igen, de lehet magadnak is kezdeményezni adategyeztetést azelőtt, hogy kiküldik a nyugdíjazást megelőző időszakban, ha pontos infót akarsz korábban, vagy csak szeretnél altuálisan képben lenni azzal, hogy hogyan is állsz.
A tanulmányokról nincs papírjuk általában, azt igazolni kell. Az ő esete egyszerű, mert nem volt sok munkahelye és úgy emlékszem, állami helyen dolgozott
Igen-igen, ez a valószínű, csak telefonról pötyörésztem a regényemet, és az alatt több infó is kiderült, szóval korrekt, mindenképp 20, de inkább 25 fölött lehet számolgatni. A doktori kissé elbizonytalanít, mert az tudtommal ösztöndíj havonta, de nem olyan jogviszony, ami mondjuk nyugdíjjárulék levonásával jár, de lehet, hogy ez sem pontos így. Mindenképp érdemes egy üfkapus adategyeztetést kezdeményezni, 92-es adatok már javában megvannak elektronikusan a NYUFIG-nak. Tudtommal a 80-as évek végi adatok még eléggé hiányosak elektronikusan, azért is fontos összegyűjtögetni a bérjegyzékeket, meg a munkaszerződéseket.
Bocs az offtopikért, sorry az elgépelésekért, ill. amíg írtam, láttam, hogy több szolgálati idő is összejött, mint 20 év :) #21130-ra írnám ezt is. OTT-one mai szárnyalásának külön örülök, mert egy hónapig csücsültem -20+% virtuális bukóban, és ez ma szépen elolvadt. Remélem, hogy ha nem is rallyzással, de tartós, akár lassabb emelkedéssel fogja folytatni a következő időszakot (én a lassú emelkedéssel is kiegyezem).
OTTone