Én imádom a lufikat, azzal lehet sok pénzt keresni! A gyerek is imádja. Csak ne nála durranjon ki! Bár ha sokat játszott vele, és már megunta akkor akár durranhat is. :) A lufi csak annak fáj akinek nincs!
Volt december közepén egy cikk az ML papírokról az index-n. A lényeg az volt benne, hogy a fanyalgóknak - a cikk írója elismerte hogy ő is az volt - el kell ismerni, hogy előbb volt árfolyam emelkedés s utána töltötték a céget. Vagyis mégse lufi volt. Na de tavasszal azért mert lufizott mindenki, hány és hány ember maradt ki... Köztük a cikk írója is. Nagyon tanulságos cikk volt, ha érdekel, megkeresem neked.
Pitcairn2 kollégának volt egy jó hónapos, extrém ámokfutása Konzumban. Egy hónapig "obszcén lufizott", majd kiderült, szépen lassan, hogy szép bukó ezüst pozícióban ül....Bízom benne, hogy nincs hasonlóság kolléga, nem akarunk senkinek rosszat.
nem tisztem ebben állást foglalni, de ugyanezen alapon még jó pár papír forog itt a BÉT-en, ennél sokkal rosszabb "mutatókkal". Közhely ugyan, de a tőzsde a jövőt árazza, ezt már középiskolában megtanultuk, itt pedig - aki veszi a fáradtságot és kicsit utánajár a cégnek - remek lehetőségek mutatkoznak az általad leírt kapitalizáció többszörösének az elérésére is álláspontom szerint. Egy kis adalék hozzá, nem tudom, hogy volt e már:
Már megszoktuk. A fundát meghagyom másnak, nekem megfelel az árfolyamnyereség is. (1. Bull van, iszonyat bull 2. Vannak időnként felkapott és nem felkapott cégek. Ennek ékes ellenpéldája, ha többet ér a cég, de a piac nem árazza. ld. Rába 3. Chart, chart, és harmadszor is chart.)
OTTone