volt MOL-om és a terv a következő volt - az oszti bejelentéséig tartom, mert akkor iszonyat ralliba fog kezdeni - ha lement az oszti bejelentése ralli, addigra az OTP kikorrekciózza magát és akkor abba nyergelek át - majd amikor OTIKA is kirallizta magát, akkor jön a RICSI, ami stabilabb - összeraktam egy több hónapra vonatkozó befektetési tervet
na most ez a terv már az első pontjánál megbukott - ugyanis olyan sokáig kellett várni az oszti bejelentésére, hogy addigra a MOL csorgása miatt több TL certit is kiütöttek egymás után lefelé, amikben ugye benne voltam
szóval itt senki sem tudja, hogy mi lesz, csak mindenki próbálja kitalálni és a kitalálmányának/kockázattűrő képességének megfelelő irányú és nagyságú poziciót vesz fel :-)
tudom, hogy látszólag ezzel most semmit nem segítettem, de a segítő szándékom miatt írtam mindezt le
szóval, ha rám hallgatsz és egy bármilyen fórumon szeretnéd megtudni, hogy fél-egy éves időtávon mibe érdemes fektetni a pénzed, akkor inkább vegyél állampapírt - én mindenkinek, aki ezt a kérdést felteszi nekem, annak ezt javaslom - és mindenki más, aki mást javasol Neked, az abban az esetben, ha hallgatsz rá, lehet hogy hatalmas károkat okoz Neked (persze nem más okozza Neked a károkat, hanem Te Magadnak, hiszen a döntés a Tiéd - a tőzsdézésre senki nem kényszerít Téged)
ide csak olyan pénzt hozz, amiről már lemondtál
jó spekit Neked és persze sok pénzt (vagy inkább legalább ugyanannyi pénzt, mint amennyid most van)
Véleményem szerint max. 20.900-ig mehetne le... ha alá megy, baj van... akkor annyi a TL99-nek. Következő szint valahol 20.500-nál van nálam, ha az se fogja meg, akkor megyünk vissza az előző emelkedő csatiba, aminek 19.600 a teteje. Sok esélyt nem látok rá, mert rengeteg pénzt öltek bele a "sávváltásba", így szerintem bekacsintunk 21K alá holnap záróig valamikor, majd jövő héten megpróbáljuk kiütni a TS56-ot. :) Előtte viszont meg kell izzasztani az új TL tulajokat, hogy akik drágán nem akartak venni, azok olcsón elvehessék tőlük... ;)
A magyar tőzsde nem 10-20% diszkonttal forog, hanem 40-50% diszkonttal, az ország, a gazdaság, a politika és a földrajz miatt. A Richter ha nem magyar hanem mondjuk osztrák vagy cseh gyógyszercég lenne, minimum 15.000 lenne. Az OTP, ha cseh bank lenne ugyanezekkel a paraméterekkel, 30.000 felett lenne. És a többi és a többi.
Köszönöm mindenkinek. Itt a korrekció ideje nagyon nagy kérdés. Lehet ma vége, de lehet holnap, az is lehet hogy jövő hét. Viszont nagyon belátható támasz 20.700 20.500 nincs messze.
Szerintem nem lesz 24-25 az első jelentésre. Abban sem vagyok biztos, hogy idén lesz 22500. Meg kell várni ennek a korrekciónak a végét, hogy lehessen mihez igazodni, húzkodni a vonalakat D1-en.
Srácok, nem tudom ki hogy van vele, de szerintem ma megérintette a támaszt amiről visszapattant. Én már az 50% át visszavettem a certijeimnek amit szeretnék. De lehet hamarosan vásárolok megint, ha esik pedig tovább bővítek. Részvényben ki lehet várni, de certinél esélyes hogy gyorsan elfogynak ha nem kezdünk vásárolni kissé hamarabb mint kéne. Nyilván tudni kéne hol az alj és ahhoz képest ha hamarabb veszel már jó. Az alj szerintem 21100 nűl lehet szóval itt van egy jó vételi pont, de nem teljes tőke , mert ha esne 20500-700 ig akkor oda is maradjon valami. Én ha esne 21 ig akkor ott jönne egy 500 certi még, 20700 körül még 500
Szevasztok! Nagyon régen kiestem a műszakból itt. Jelentősebb összeget akarok bepakolni de még bizonytalan hogy mennyi időre. A: dec vége. B: április vége első jelentés után. Szeretném segítségeteket abban, hogy jó az a meglátásom, hogy 20.700-ig ma holnap lejöhet. Ott veszek és dec végére 22-23.000-ig jöhet és eladom? Vagy első jelentés előtt talán 24-25? Köszönöm előre is. Nem vagyok szakértő, így tényleg köszönöm.
Csak hogy mennyire "jo" az OTP nek. . A 2024 q3 ig terjedo idoszakra par osszehasonlitas. Magyar: 640 bevetel 84 ado 209 nyereseg . Bulgar: 270 bevetel 25 ado 140 nyereseg . Szloven: 190 bevetel 23 ado 80 nyereseg . Horvat: 102 bevetel 11 ado 50 nyereseg Szerb uzbeg hasonlo. . Ukran orosz kulon sztori. . A lenyeg. Mig mas orszagban adott bevetelbol kb 50% nyereseget ernek el a magyarnal ez 30%. Az ado viszont 1,5-2 szerese bevetel aranyaban magyarorszagon mint mas orszagokban.
Az OTP a kulonadok jo reszet tovabbharitja termeszetesen. De ilyen butasagot hogy 10 szereset hagyjuk mar. Es biztos hogy nem jo neki mivel aranyaban a versenytarsainal tobbet fizet igy neki tobbet kell tovabbharitania ami versenyhatrany. Nem veletlen hogy az OTP nyereseg egyre inkabb kulfoldrol erkezik nem Magyarorszagrol.
OTP részvényesek ide!