Én ma visszaszálltam a marhagulyás bejelentései után, de egyenlőre csak a keret 25%-ával. Beértünk abba a zónába (20.900 - 21.200), ami megfogta az előző nagy esést. Ha innen tudnánk fordulni az az első komoly jelzés lenne, hogy 21.000 és 21.200 között valamiféle támasz van kialakulóban. . A másik tippem, hogy a TL 99-et elvitték, mint a cukrot, szóval megpróbálják majd a kiütési pont felett tartani az árfolyamot. Emiatt sem várom 21K alá nagyon. Ha a Mikulás rally nem marad el az én tippem 22.000 és 22.500 között van év végére.
Gondolom Fideszes politius vagy. Nincs baj azzal, de ne nézz már minket is hülyének, ez nem az a hely. Az egész tőzsde 10-20%-os diszkonttal forog a kiszámíthatlan és az EU-val ellenséges kormányzásotok miatt, és a totális gazdasági tévút miatt ami felé viszitek az országot. Ha megmaradtatok volna a demokratikus normák között, az OTP nem itt lenne, hanem 25k felett, a MOL-ról nem is beszélve. Számold ki akkor mennyit kereshettél volna.
Ez is egy nézőpont, mármint aki M1-et néz. :-) Bocsi. Az hogy a kormány szárnyai alatt versenyzel az nem verseny. A lakosságnak dolgozni 2024 Q4-ben na az a verseny ... Én a gép előtt ülők mert ... nem kell dolgozni ... de az ablakon kinézve se dolgoznak már 2 hete a gépek még itt vannak a zászlók lebegnek. +9°C és 13km-es szél ... ilyenkor még nem szokott állni az építőipar.
Ez meg a brusszel iranyitotta babkormany majd jol kiszur az OTP vel a multik kedveert meg nem tudom honnan jott mert nyoma sincs. De pl a kulonadoknal nyomonkovetheto hogy a 20 milliard feletti nyereseg magasabb adokulcsa kulonosen az OTP nek faj es pl egy Granit banknak vagy MBH nak sokkal kevesbe. Mily meglepo hogy ezekben ket ismert NER es a fo tulaj :).
Hat nem tudom de en ugy erzem az OTP nem a jelenlegi kormany kiszamithato piacbarat tamogato hozzaallasa mellett teljesit jol hanem a jelenlegi rendszer piactorzito, a bankokat extran sulyto ( haveri bankokat mint granit MBH tamogato ) de mellette kiszamithatatlan adhoc kapkodo intezkedesei ELLENERE teljesit jol. A jelenlegi arfolyamon nem plusz hanem teher a kormanyzat. . Attol hogy en pl a Gyurcsany idoben jol kerestem azert tudtam hogy az nem a Gyurcsany erdeme volt hanem az enyem. Az otpn is a Fidesz intezkedesei ELLENERE is lehetet keresni ez teny :).
Megemelték a bankadót, az otp semmit nem csinált. Most hír nélkül esett 1000 Ft-ot. Zavaros a helyzet egyelőre. Nem tudjuk, mit akarnak a befektetők. Lehet, hogy lecsorgás jön hónapokig, mint a Richterben. Tavaszig el lehet felejteni a 22k-t :(
Igen rossz megközelítés, hogy amiről még nem bizonyosodott be hogy hasonlóan szar, az még jó is lehet. Ennyi erővel jobb megtanulni imádkozni! A jelen rendszer kialakulását és működését a társadalom több mint 90%-a támogatta. Ebből az következik, hogy néhány okos, és céltudatos ember kihasználta, átverte az ostobákat, vagy egyszerűen megvette.
....avagy mielőtt bejönnének az EU-s pénzek szétverik az OTP és MOL üzleteit , +a nyugati multik veszik át a piacaikat...és úgy lesz kasza.....a kinti cégeknek....az OTP meg a MOL meg nőni nem fog max vegetál..... akkor aztán agyő a 30000-es célárnak....szóval ennek 2 oldala van.....
Az, hogy ezt a szart mar ismerjuk, tudjuk hogy szar, de a masikrol nem tudjuk mivel nincs vele tapasztalatunk, igy akar jo is lehet. A lenyeg, hogy ha marad orban es maffiaja, akkor teljesen biztos hogy a szar egyre nagyobb e budosebb lesz, de massal lehet esely a jobbra is. Ezt az eselyt kene megadni.
Szvsz az OTP/ MOL-on minden esetben a jelenlegi vezetés alatt lehetett a legjobban keresni.... Ha pl. egy brüsszel által távvezérelt kormány a szabályzásaival kiszorítja a (hogy a nyugati bankok /cégek jöjjenek be helyettük a piacra) az OTP-t/MOLT avagy a külföldi cégekkel osztja fel újra a piaco(kat) azzal hogyan jársz jobban , mint OTP/MOL részvényes ?! ...politikai véleménye mindenkinek lehet....és a mindensz.rizmust is lehet reklámozni is....de elvileg ez itt egy részvényesi fórum.... szóval részvényesi nézőpontból pl. nekem semmi bajom a jelenlegi helyzettel...másokhoz hasonlóan nagyon jól kerestem az elmúlt években a részvényen és nem szívesen választanék egy önmagának hetente ellentmondó, kiszámíthatatlan piaci környezetet előállító távvezérelt össze-vissza mindenkit (le)hallgató "magyar" vezetést.... Engem pl. jobban zavar, hogy nem tudom, hogy az OTP menedzsment mit kezd azzal a hatalmas tőkével ami indikatív ajánlatként, de nem valós vételként a 2023-as eredményből "félre lett téve"....és az ehhez jövő idei eredménnyel...mert erről hír semmi....lassan 4-6000 huf/rv halmozódik fel a cégben és nem látni mire/hova lesz téve/kiosztva....ennyi erővel akár tehet egy külföldi cég 2025 elején pl 25000-en felvásárlási ajánlatot, mert az valójában 19000 + 6000...szóval ez jobban érdekel a fórumban, mint a politika.... :)
OTP részvényesek ide!