A 2.világháborúban, és előtte, először az Anschluss, aztán Csehország, utána Lengyelország megtámadása (amelyben szintén benne volt, bár akkor még úgy hívták, hogy Szovjetunió) sem nagyon érdekelt senkit "látszólag". Hitler célja akkor Németország, a "Német Birodalom" visszaállítása és kiterjesztése volt, a világrend átalakítása. Most ugyanaz a helyzet, csak éppen az "Orosz Birodalom" felélesztéséről van szó (tágabb értelemben egyébként Kína stb.). Ha Téged nem érdekel Ukrajna sorsa, akkor nem érdekel Európa jövője, ennek következtében a saját, gyermekeid, és az országod jövője, vagy tetszik Neked az irány, ahova haladunk. Ezért tettem Neked fel a kérdést, hogy milyen ország, társadalom az, amely nukleáris háborúval fenyeget másokat? Az ilyen társadalmak, vezetők, a saját honfitársaik életét kevesebbre értékelik ellenségeiknél, hiszen egy nukleáris fenyegetés, "vica versa" nem csak az ellenséget fenyegetik, hanem a saját lakosságot is, mert csapásra ellencsapás érkezik. Ez a fenyegetés azt feltételezi, hogy az "ellenségnek" fontosabbak az emberi életek, az magasabb érték számukra, mint a fenyegető számára, különben ezzel nem lehetne fenyegetni másokat. Szerinted tényleg hagyni kell az orosz előretörést, és tényleg azt hiszed, hogy ezeknek a követeléseknek lesz valami gátja? Itt Putyin, Oroszország megáll? Vagy Neked tetszik, hogy egy ilyen társadalmi rendszer utat tör magának és ez valamiféle "követendő példa". Ez számomra felfoghatatlan.
Kapaszkodj meg: az 50-es években volt olyan amerikai hadgyakorlat, ahol több, mint 70! éles atomrobbantás volt. Az oroszok is csináltak ilyen "gyakorlatokat", volt hogy a saját hadseregük katonáira dobták le a bombákat.
"Hirosima 19.8 kilotonnas volt. Jó a memóriám, emlékszem anno olvastam valahol." . Nem jó, 14-15 kilotonnás volt. . Az oroszok valóban csináltak egy bombát (nem rakéta robbanófejet), ami fel is robbantottak annó. 100 megatonnásra tervezték, de "csak" 50 megatonnás lett. Majd letettek róla, mert belátták, hogy ekkora robbanásnak nincs értelme. Sok kicsi sokkal hatékonyabb.
Ja és csakhogy erzekeltessem, hogy mennyi az 1 megatonna TNT nek megfelelő nukleáris robbanófej ereje azaz 1000 kilotonna! Hirosima 19.8 kilotonnas volt. Jó a memóriám, emlékszem anno olvastam valahol. Szóval.......... Ez lehetett volna igen szar is. De nem volt ebben a rakateban semmi. Ahogy ígérte. Következőben se lesz ugye??? Mert van sajnos 50.000 kilotonna robbanófej is az oroszoknak. Annak a lokeshullama 3 szor kerüli meg a földet. Értitek?? 3 szor!!!! Csessze meg mindenki aki el bagatelizalja a dolgokat... Már elnézést.
Nem. Putyin jogász, mindent (is) lepapírozik. Ezt teszik nagyjából a yenkik is, nem újdonság. Nyilván készül arra, hogy szélsőséges támadás esetén a válaszlépés le legyen fedve.
Pontosan. 1 megatonnas atomtoltett feletti hordozására képes. K.rva gyors. De viszont nem tud "" cikcakkosan"", repülni. Hatotavopsaga 10.000 km feletti. USA ezt kivedi. EU nem. De van olyan rakéta ja az oroszoknak ami" cikkcakossan "kivedhetetlenul " tud repülni. USA se tudja kivedeni. Próbálkoznak hasonlót eloallitani, nem tudom sikerült e? Dicsekedni nem dicsekedtek vele, ergo valószínűleg még folyamatban.
Gyerek ne mínuszoltok. Érvek, tenyek cafolatok visszamenőleg. Azért nincs igazad mert......................... Ez és ez. Akkor én keresek linket hivatkozást adatot, természetesen a az USA, és Brit mainstrebol, nektek. Pro és kontra tények osszevetese. Mi nem igaz a full a nyomott NATO, USA G7 támogatás, full a nyomott orosz brutális szankciók, továbbá az hogy minden héten 2 szer bebukik az orosz gazdaság már 3 éve? :) Az okok és okozatok, a kapzsisag, a piaci legy szintű pofátlanság tipikus esete, mikor már semmi se elég.............. Kissinger bölcs figyelmeztetései etc... Na megint hol nem mondtam igazat?
OROSZ-UKRÁN háború