Ha az okos Brusszel, nem talalja ki ezt a holland tozsdere bevezetett spot arat, hanem.marad minden a regiben, 10-15 evre befixalt hosszu tavu szerzodesek, akkor kb 10-20eur/mwh kozott vehetnenk a gazt. Lasd sokkal nagyobb globalis fogyasztas eseten 2010-2020 között , itt volt az ar, es a rezsicsokkentet ar alatt volt a hosszuszerzodeses ar. Es tadám most figyelj, nyugaton is igy volt. Az orosz urali olajat meg a mol brent 111$olaj helyett kb 80 $ert veszi! Azt mar nem birna a koltsegvetes, hogy 480ft/l fixalt ar mellett a brent konnyu olajat vegye. Ezt a kulonbozetet adjak vissza a lakossagnak. Mar 1 honapja is beirtam. Egyedul azt hiszem pomerj tudta meg ezt. Osszefoglalva szankciokkal, es a z egysegesitett TTF spot arak miatt Brusszel taknyosra szopatta a sajat lakossagat. Es mivel bejonnek a joslataim. Kerlek terjunk vissza erre 3 honap mulva.:). Bizz bennem. Ja es csak szolok hogy NS2 is a kiszamithato stabil olcso gaz ar miatt epult volna, de a susu nemetek usa keresere adminisztrative kesleltettek. A sajat torkukat elvagva. Most aztan gyakorolhatjak a telire a 15 fokos luxi szoba homersekletet. En elore szolok. Tozsden jatszom is meg a joslataim. Es tadam bejonnek. Csak mar nem villogok vele, mert nem akarom idegesiteni a népet. De szerintetek biztos tévedek. De ha valaki venne a farodsagot es visszanezne a beirasaimat a szankciok elso napjatol. Tupontosan bejottek 100% ban. De neha beirok ide-oda nektek, mint cassandra, figyelmeztetlek benneteket, aztan lelepek, oszt csinaltok amit akartok. En jol elvagyok. Jo sok szjat fizetek majd, a tozsde utan jovore, hogy fussa a rezsistoppra:). Szoval en nem az ellensegetek vagyok, csak mas rugora jar az agyam, mas a latasmodom mint az emberek tobbsegenek. De latom, nem vagyok ezzel nepszeru, ugyhogy nem is irok nektek. Penzt nem kapok erte, es csak bosszantalak titeket. Akkor meg minek? Léptem. Pá.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik