Topiknyitó: totoro 2022. 04. 23. 21:10

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik  

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik. Orosz propagandisták ne fáradjanak, tiltva lesznek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Shortelek ma, 16:10
Előzmény: #10990  badsector1
#10991
Tudod a szankcijók nem hatnak, muszka trollok szerint, valóságban könyöradományra szorulnak.
badsector1
badsector1 ma, 16:05
Előzmény: #10987  Shortelek
#10990
ütős lehet az orosz hadsereg, ha az észak koreaiak fegyvereire szorulnak.
gazmber ma, 11:29
Előzmény: #10985  Zsombéki
#10988
izé részéről 'tök' mindegy miket teljesít az uki... akkor sem fog engedni - akár a svéd nató ügyében - ha van rajta sapka, ha nincs... és ha más indok nincs akkor végső esetben a 'csak' is megfelel...'oszt jónapot' (?) szvsz
Shortelek ma, 07:26
#10986
https://www.portfolio.hu/global/20231208/nem-jott-be-az-elnok-vetoja-fegyvereket-ad-bulgaria-ukrajnanak-656733
Végre valami jó hír is van, azért a buleszok oda teszik magukat, nem úgy mint a mi o1g-nk, mocsokja.
Zsombéki péntek, 17:43
#10985

"Az ukrán parlament jóváhagyta a korrupcióellenes és a kisebbségi törvények kulcsfontosságú módosításait, jelentős lépéseket téve az Európai Unió követelményeinek teljesítése felé, mivel az ország szeretné megkezdeni a csatlakozási tárgyalásokat." - pf
Wind of Change!
Zsombéki péntek, 17:42
Előzmény: #10983  LBalaton
#10984
A vitya féle korrupciónak nincs párja, de már rajta ül a répákon, adott neki putler, a kínai is, Biden elnök úr is küldött neki üzenetet, hogy érkezik nemsoká' és tegnap Macron is átadott neki egyet, mehet megint az orvoshoz tablettákért...
LBalaton péntek, 17:26
#10983
https://www.eurointegration.com.ua/eng/news/2023/12/8/7175193/
Ezzel már nem tud vitya vitatkozni.
Elővette ma a korrupciós kártyát.
Azzal meg saját magukat ugrasszák répára!
Prüsszel elővesz néhány komoly húsos fityi korrupciót ...
kkpp péntek, 13:57
Előzmény: #10981  Shortelek
#10982
Nem túl bonyolult ez a megoldó képlet, az orosz kultúrából és mentalitásból adódik. Már biztos leírtam itt akár többször is. Az orosz az erősebb kutya ...-ból ért. Egyszerűen csak elegendő koporsó menjen vissza az orosz anyaföldre minél hamarabb és még az is lehet, hogy a Kreml vezetői mind a lámpavasra lesznek felhúzva. Csak addig nagykomcsi az átlag orosz, ameddig nem ő jön haza egy konzervdobozban.
Shortelek péntek, 12:54
Előzmény: #10979  kkpp
#10981
Ha azt akatják, hogy a muszka örökre elfelejtse az ilyen próbálkozásokat, nagyon kemény válaszcsapásra lenne szükség, hogy arrólkolduljanak.
Azt a nyámnyilla, semmilyen támogatást, azt is csak immel ámmal nyújtanak, az nem elég ahhoz amit írtam feljebb, több kellene, nem húzodozni, adni kell a legjobbakból is, sőt többet is lehetett volna, lehetne, de minél előbb mert putyo nyeregben érzi magát.
kkpp péntek, 12:38
Előzmény: #10976  longforewer
#10980
Az oroszok között is vannak rendes emberek, a magyarok között is. Az a kérdés, hogy mi a nagyátlag kultúrálisan, ami a társadalom gerincét adja. Nálunk ez a kádárista, komcsinosztalgiás társadalom, ami Orbánt szavazza meg, és öröm csillan a szemében az álkurucoskodástól. Ugyanez az oroszoknál egy középkori barbár horda szintjén van, aki átható, könnyes tekintettel gondol az "orosz birodalom" helyreállítására-kitolására és a hazajövő koporsókra áhítattal tekint. Az állatiasabb magyar büntetőfékez az autópályán, az orosz meg baseball ütővel megy neki a másiknak. Itt is vannak komoly gondok, de az orosz hordára és a hódító pusztításéra semmi szükség Európában. Nem túl bonyolult ez. Nyugatról a demokrácia, civilizáltság hatása árad kelet felé, az oroszoktól pedig az állatias primitív pusztítás és rombolás.
kkpp péntek, 12:30
Előzmény: #10971  LBalaton
#10979
Na, jó. Azért ez a kívánságlista egy vicc. Globemaster meg hasonlók. Elég lenne a mostani vasakból küldeni sokkal többet, F-16-ból is. Esetleg helikopterekből nem ártana tényleg átadni minimum pár tucatot. De a lényeg a tengernyi tüzérségi lövedék, sokkal több tank, önjáró löveg, lőszer a HIMARS-hoz és egy rakat légvédelem lenne. Már ezzel lehet áttöréseket elérni és elegendő orosz katonát visszaküldeni aludni haza, ha csak nem hagyják a testét a mezőn bomlani, ahogy mostanában Avgyivjánál is szokásuk az orkoknak.
nyuszibroker péntek, 09:46
Előzmény: #10976  longforewer
#10978
Sajnos erkölcsileg "mi" is lecsusztunk a mocskok szintjére, ebben a tekintetben is. Csak ebben az évben: a falumban, zebrán egy nö (később meglett), elütött egy gyereket, elhajtott. Györben csak kajakos gyerekböl -edzésre tartva- zebrán!  minimum 2öt hagytak cserben. (Szerencsére egyik sem halt meg, kulccsonttörés stb. Volt) Egyiket villanyrollerrel a másikat Nissan leaffel. Ezeket kiváló rendörségünk nem bírta felderiteni... Habár a város tele van kamerákkal...
Shortelek péntek, 07:39
Előzmény: #10971  LBalaton
#10977
Ukrajnát úgy érte a haború, hogy szinte semmijük se volt, most több mint egy év után sincs semmijük, meddig vár még a nyugat, amerika, ha azt szretnék, hogy a muszka nyüszítva takarodjon ki, akkor a most igényelt fegyverekre szükségük van az ukiknak.
longforewer péntek, 07:27
#10976

https://index.hu/belfold/2023/12/06/cserbenhagyasos-gazolas-solymar-bmw-baleset/
-
orosz-magyar állampolgár, német rendszámú autóval, a zebrán gázol, majd cserbenhagyást követ el, kulturális különbségek szakadéka az európai norma és az ázsiai horda viselkedési kultúrája között, persze lehet egyedi eset is, mindenhol vannak kilógók a sorból, akikről nem lehet általánosítani az egész népre és nem is szabad, ugyanakkor, amit Ukrajnában látunk, nemi erőszak  nők, gyerekek, férfiak ellen, a háborús bűnök, a hadifoglyok megkínzása, kivégzése után vajon jogos-e a kérdés, hogy az oroszok által  képvisel "életfelfogásra" Európában, a fejlett világban, az értelmesen gondolkodó emberek között van-e szükség?
Lehet-e általánosan értelmezni ezt a viselkedési normát, vagy az oroszok mások, ezek elszigetelt esetek?
-
A második világháborúban Magyarországra bevonuló vörös hadsereg katonái is ugyanígy viselkedtek (erőszakoltak, öltek, raboltak) és az 56-ban ideérkezők sem voltak mások, sőt a megszállásunk alatt itt lévők sem voltak különbek, az orosz hadseregre igaz lehet az általánosítás?
LBalaton csütörtök, 19:45
Előzmény: #10972  longforewer
#10975
Akkor B-52-est is kellene kérni.
Zsombéki csütörtök, 19:25
#10974
Zsombéki csütörtök, 16:42
#10973

Iván rágyújtott, pedig nem szabadna! 
A helyszín Moszkva:
https://twitter.com/Flash_news_ua/status/1732777097024651560
longforewer csütörtök, 16:38
Előzmény: #10971  LBalaton
#10972

Kapják is meg!
Mennyiségben, időben, itt a tél végig kell gondolni alaposan mi kell az ukránoknak tavaszra.
A dnyeper bal partján szépen pusztítják a radarokat, lehet stratégiai döntés mögötte, de ha beássák magukat az oroszok irtó nehéz lesz.
Zsombéki csütörtök, 11:50
#10970
Zsombéki csütörtök, 11:09
#10969

egyre nagyobb a baj a szankciók hatására az orosz légiközlekedésben:
.
https://www.portfolio.hu/global/20231207/felvetelek-felszallas-kozben-gyulladt-ki-egy-tu-204-es-langolva-repult-tovabb-az-orosz-gep-656283
.
"Korábban többször is beszámoltunk róla, hogy a főként az európai szankciók és nyugati vállalatok kivonulása által okozott rendszerszintű problémák az összeomlás szélére sodorták az orosz polgári légiközlekedési ágazatot. Az alkatrészek és a karbantartás hiánya egyre több kisebb balesethez, és a meglévő géppark „kannibalizálásához” vezetett."
Zsombéki csütörtök, 09:06
Előzmény: #10953  Zsombéki
#10968

Közeleg a határidő, de egyelőre az ukránok visszafoglalták az elveszett területeket.
https://youtu.be/mYRNa-Yij6Y
Putler december 14-et adta határidőnek, ha nem teljesítik parancsmegtagadás: 
tea, ablak, golyó....
Az orosz mozgósított állományt meg küldik a húsdarálóba és az urnákat haza, Rosztov- on - Donban a krematórium udvarán is halomban állnak a koporsók!
Slava Ukraini!
Zsombéki csütörtök, 08:44
Előzmény: #10966  vaczak
#10967

igazad van!
Az itteni ügynökeit is fel kellene számolni, jobb világ lenne!
vaczak csütörtök, 08:40
Előzmény: #10965  Zsombéki
#10966
Elég régóta (tíz éve minimum) megy már a hibrid háború az EU és a NATO ellen, célzott gyilkosságok, robbantások, választási manipuláció, dezinformáció, kiber-hadviselés, migrációs válság gerjesztése, stb. Oroszország ellenséges hatalom. 
Zsombéki csütörtök, 08:32
#10965

Hogy mondták a terroristasimogatók? oroszország soha nem fogja megtámadni a NATO-t?
Már hibrid háborút folytat ellene, igaz, most elbukott!
.
"Oroszország szervezetten szállított közel-keleti és észak-afrikai migránsokat a finn határhoz, hogy ezzel a hibrid háborús taktikával próbálja meg destabilizálni a NATO-országot. Úgy tűnik azonban, a terv kudarcot vallott, a bevándorlók Oroszországban maradtak, ezért most a haderőbe akarják felvenni őket – írja az amerikai Institute for the Study of War (ISW) háborús elemzőintézet szerdai jelentése a BBC orosz szolgálata nyomán.
.
Finnország szerint Oroszország szervezetten szállította a bevándorlókat az orosz–finn határhoz, Helsinki azonban több körben az összes határátkelőjét lezárta, ezért kudarcot vallott az orosz hibrid taktika. 
.
A határra szállított migránsok így Oroszországban maradtak, orosz tisztviselők most a fegyveres erőkbe próbálják toborozni őket. A zömmel közel-keleti és észak-afrikai migránsoknak állítólag ígéretet tettek, hogy nem fogják őket kitoloncolni Oroszországból, amennyiben hajlandók fegyvert fogni és Ukrajnában harcolni.

Egy migráns azt állította, hogy azokat, akik aláírták a katonai szerződést, rögtön az orosz–ukrán határra szállították."
longforewer csütörtök, 08:28
#10964

"Vlagyimir Putyin orosz elnök és Mohammed bin Szalmán al-Szaúd szaúdi koronaherceg, a Minisztertanács elnöke négyszemközt folytatják megbeszéléseiket – közölte Dmitrij Peszkov, az orosz államfő szóvivője a TASZSZ orosz állami hírügynökséggel."
.
Ki is az Mohammed bin Szalmán al-Szaúd?
.
"Az amerikai hírszerzés jelentésében azonban arról számolt be, hogy Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös rendelte el a műveletet, akinek persze haja szála sem görbült."
.
Ő az, aki elrendelte Hasogdzsin megölését:
.
"Az 59 éves Hasogdzsit 2018. október 2-án gyilkolták meg brutálisan Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán, ahová azért ment, hogy az esküvőjével kapcsolatos teendőket intézze. Török tisztségviselők szerint egy szaúdi halálosztag ölte meg, holttestét pedig feldarabolták."
.
Csak beteg ember támogatja ezeket! Tapsol vigyorogva a találkozójuknak, miközben békepártiságát hirdeti!
Shortelek csütörtök, 06:25
Előzmény: #10962  Zsombéki
#10963
Gondold el milyen embereket soroznak be, lehet iskolát se láttak, valami sztyeppei pásztort rántottak be, mit lehet kezdeni az ilyen katonákkal, de én azt mondom jó ez így az ukránoknak, ne legyen jobbak a muszka katonák, ezek gyorsabban mennek a levesbe sajnos, mert azért minden ember életért kár.
Zsombéki szerda, 21:33
#10962
Zsombéki szerda, 20:12
#10961

Ilyen is van, ha támadnak, nem vered vissza, akkor elítélnek, ez oroszország, 4 év böri, vagy lehet választani a storm öngyilkos osztag között?
.
"For the first time, Russian military personnel were condemned for “failure to repulse an attack by the Armed Forces of Ukraine”.
The 2nd Western District Military Court in Moscow sentenced Lieutenant Colonel Anatoly Bondarev and Major Dmitry Dmitrakov to four years in prison, Kommersant reports, citing a source. The military was found guilty of violating Article 340 of the Criminal Code (violation of the rules of combat duty to repel a surprise attack on Russian territory)."
Zsombéki szerda, 18:58
#10960

https://index.hu/kulfold/2023/12/06/oroszorszag-haboruja-ukrajnaban---az-index-szerdai-hirosszefoglaloja./gerascsenko-az-orosz-propagandistak-szerint-lisszabon-orosz-varos-es-1945-ota-hadban-allnak-amerikaval/
Az itteni (pf) buta orosz propagandistáin is túltesznek ezek az orosz állami tv-ben, megint drogoztak?
A valóság őket sem zavarja, ahogy az ittenieket sem.
Shortelek szerda, 16:41
#10958
longforewer szerda, 15:08
#10957

Nagy a gond az orkoknál, ezek drogozva vagy ittasan mennek szerepelni a tévébe is?
.
"Vlagyimir Szolovjov, a Kreml által támogatott média egyik legismertebb alakja és vendége a Rosszija 1 tv-csatorna egyik műsorában vetette fel az ötletet, hogy az orosz hatóságok hozzanak létre 
egy új birodalmat Európában: élesszék újra az Osztrák–Magyar Monarchiát.
 „Mi, mint egy katonai-tudományos társadalom, a győzelmünk után a jövő Európájára tekintünk előre. Vegyük sorba: van egy szép ország, Ausztria, látszólag semleges; ott van Szlovákia, ami azt mondta, kényelmetlenül érzi magát a háborúzó Ukrajna közelében, és igyekszik kimaradni a konfliktusból. Így van ezzel Magyarország is, illetve ott van még a volt Jugoszlávia is” – vetette fel a műsor egyik vendége, akit még a Newsweeknek sem sikerült azonosítania."
.
Már várom, hogy Petike üvöltve tiltakozzon Lavrovnál a magyar függetlenség megsértése miatt! 
Ehhez azonban nincs elég nagy arca és mersze, ahogy az '56-os forradalomról szóló orosz tankkönyvek esetében sem volt!
Zsombéki szerda, 14:31
#10956
Előbb putler megemeli a sorkötelezettséget, csökkenti az alkalmatlanok körét, most pedig már Nepálban toboroznak. Tényleg minden rendben a "különleges hadművelettel", az orosz veszteségek alacsonyak, ja persze!
.
https://index.hu/kulfold/2023/12/06/oroszorszag-haboruja-ukrajnaban---az-index-szerdai-hirosszefoglaloja./nepali-fiatalokat-toboroztak-illegalisan-az-orosz-hadseregbe/
Zsombéki szerda, 13:40
Előzmény: törölt hozzászólás
#10955

Láttam, de én már tartózkodom az ilyen csatolásoktól.
Nyilvánvalóan ilyen pontos, mondjuk úgy aktív szolgálatban lévő eszközöket kellene többet küldeni, nem csak mutatóba egy-két még használatban lévőt, a többi meg visszakukázott vacakot. Védelemre persze jó, de támadásra kevés.
Oroszország már kifáradt, lehetne küldeni nagy mennyiségben az ambramsokat, leopardokat, kiegészítve a légierővel és nem csak F16, mehetnének a varacskos disznók is,  plusz a légvédelem és a tüzérségi lőszerek. A NATO nak nem kell aggódni támadástól, max az oroszok jelentenek veszélyt, így a készleteket le lehetne csökkenteni, amíg a gyártás felfut.
totoro szerda, 13:25
Törölt hozzászólás
#10954
Zsombéki szerda, 12:25
Előzmény: #10952  totoro
#10953

Én ezeket az adatokat fenntartásokkal kezelem (2-3x szorzó lehet bennük), ugyanakkor már ez is jelentős.
Közben még több orosz családban lesz temetés az ortodox karácsony előtt, emberélet nem számít, csak a diktátor óhaja, nem bánom, hogy aki hülye meghall, szolgálja csak a diktatúrát, de sajnos ez a másik oldalara is hatással van:
.
"Az orosz csapatok parancsot kaptak, hogy december 14-ig, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök az idei esztendő utolsó sajtótájékoztatóját tartja, mindenáron foglalják el a Donyecki területen lévő Avgyijivka városát – jelentette a Vasnije Isztorii nevű orosz hírportál a forrásaira hivatkozva, vette észre a Korrespondent.
.
A kiadvány szerint a mozgósított katonák hozzátartozói levelet írtak Putyinnak, amelyben azt állítják, hogy a katonákat „húsdarálóba” küldik Avgyijivka közelében. Emellett arra is panaszkodtak, hogy az orosz parancsnokok sebesült katonákat kényszerítenek arra, hogy harcoljanak."
.
https://index.hu/kulfold/2023/12/06/oroszorszag-haboruja-ukrajnaban---az-index-szerdai-hirosszefoglaloja./putyin-kiadta-a-parancsot-hatalmas-offenzivat-indithatnak-az-oroszok/
totoro
totoro szerda, 09:54
Előzmény: #10943  Zsombéki
#10952

A mikulás tegnap ezt vette vissza Oroszországtól:
1270 fő
12 tank
40 páncélozott szállító jármű
37 tüzérségi rendszer
6 rakéta sorozatvető
1 repülőgép
49 egyéb jármű
5 speciális eszköz
Zsombéki kedd, 22:07
#10951

Az oroszok háborúzni akarnak, a propaganda hatásos, jaj mit szól ehhez az oroszpárti trollgalamb?
https://www.portfolio.hu/global/20231201/elkepeszto-eredmenyeket-hoztak-a-kozvelemeny-kutatasok-megsem-tamogatjak-annyira-az-oroszok-a-haborut-655181
longforewer kedd, 22:04
#10950

https://www.portfolio.hu/global/20231204/lebukott-az-orosz-titkosszolgalat-atfogo-hibrid-muveletekre-keszultek-europai-nagyvarosokban-655695
Tevékenyek az orosz szolgálatok, teljes pályás letámadásban Európa. Korán égetés kapcsán is felmerült az orosz szál korábban...
nyuszibroker kedd, 20:42
Előzmény: #10948  Zsombéki
#10949
Ok, Jogos! Persze az is világos hogy mi motiválja rubelvikit. 
Zsombéki kedd, 19:34
Előzmény: #10946  nyuszibroker
#10948

Nem csatlakozás ez, ahhoz nekünk is kellett több, mint egy évtized, a törököknek még több és még mindig nem sikerült.
Kezdjenek tárgyalni, legyen szándéknyilatkozat, haladjon Ukrajna a csatlakozáshoz szükséges úton, ami nagyon hosszú lesz időben és feladatban is (háború lezárás, korrupció megszüntetés, kisebbségi jogok EU szintre hozása stb stb stb.), ez csak egy politikai szándék, nekünk is jobb, ha EU konform ország lesz tőlünk keletre, nem egy orosz típusú maffiaállam. 
A csuti meg csak pénzeket akar lenyúlni, meg putler érdekében ássa, bontja az EU-t. Jobb helyeken már megkapta volna a pokrócot, még jobb helyeken pedig nem pokrócot kapott volna!
badsector1
badsector1 kedd, 19:33
Előzmény: #10946  nyuszibroker
#10947
Rubel viktor hosszútávon segít az eunak a hülyeségeket kigyomlálni, ilyen pl a konszenzusos szavazás.
nyuszibroker kedd, 19:21
Előzmény: #10944  LBalaton
#10946
Én utálom csutit! Drukkolok ukrajnának! De ez az eus csatlakozás azért szeretem is meredek ötlet... Legalábbis jelenleg... Még mi sem igazán illünk bele az igazi EU ba, hát még az ukránok .
Zsombéki kedd, 18:49
Előzmény: #10944  LBalaton
#10945
A csutit majd megkerülik, igaz mostanság könnyebb átugrani :D
LBalaton kedd, 18:45
#10944
A csuti blokkolni próbálja Ukrajna EU csatlakozását.
Zsombéki kedd, 18:26
#10943

"AFU shot down a Russian Su-24M bomber over the Snake Island.
The plane, under the cover of a Su-30SM fighter, tried to launch a missile and bomb attack on the south of the Odessa region, the Air Force of the Ukrainian Armed Forces reported"
Slava Ukraini!
Zsombéki kedd, 16:39
#10942

fenyegetőzik a háborús bűnös:
https://www.portfolio.hu/global/20231205/fenyegeto-uzenetet-kuldott-putyin-egy-nato-orszag-szamara-655887
Itt a legfőbb ideje modernebb fegyvereket nagy mennyiségbe küldeni az ukránoknak, csak hogy érezze hol a helye!
Zsombéki hétfő, 20:12
#10941

Az ukránok 110 db drónellenes rendszert (slinger) kapnak Ausztráliából!
https://nodownload.org/image/ib/VyJWoGUHo5
Zsombéki hétfő, 20:06
#10940

A háborús bűnösöket (az ukrán hadifoglyokat lelövő orkokat) a hivatalos bejelentés szerint levadászták az ukrán erők.
Zsombéki hétfő, 20:04
#10939
Újabb rövidzárlat, ezúttal a moszkvai speciális járműgyár ég 1000 m2-n az Otkrytoe autópálya mellett.
nyuszibroker hétfő, 15:54
Előzmény: #10936  kkpp
#10938
Mondjuk nem tudom mennyire oroszok azok akiket lemászároltatni küldenek. Inkább mindenféle peremterületekről összeszedett nemzetiségiek. És még ők indultak "nácit irtani". 
LBalaton hétfő, 15:06
Előzmény: #10936  kkpp
#10937
Ja.
A mandíner fityis?
kkpp hétfő, 14:37
Előzmény: #10926  Zsombéki
#10936
Nagyon diplomatikusan fogalmaz az András. Kb.: "Nem azért küldik a tapasztalatlan katonákat rohamra meghalni az oroszok, mert gonoszok lennének, hanem egyszerűen ennyire képesek." Pedig, de. Nem lehet szétválasztani az ágyútöltelék katonákat a többi háborús bűntől vagy hogy miként rombolnak szét mindent. Semmilyen emberélet nem számít. Se orosz, se más. Egy horda.
cintanyer hétfő, 14:27
Előzmény: #10930  Zsombéki
#10935
Azt mókásnak találtam, hogy az általad is felsorolt tűzeseteket Putyin elektromos rövidzárlatnak adta el híveinek.  
Zsombéki hétfő, 10:08
Előzmény: #10931  kkpp
#10934

sajnos nem az első dokumentált eset
Zsombéki hétfő, 10:08
Előzmény: #10931  kkpp
#10933

háborús bűnösök
Slava Ukraini!
Shortelek hétfő, 10:01
Előzmény: #10930  Zsombéki
#10932
Szégyen ez a kína, a terroristákat támogatja, hogy mégtöbb embert gyilkoljanak meg.
kkpp hétfő, 09:47
#10931

Milyen rendes emberek ezek az oroszok.
 https://telex.hu/kulfold/2023/12/03/agyonlottek-az-oroszok-ket-magat-megado-ukran-katonat
Zsombéki vasárnap, 18:24
Előzmény: #10924  cintanyer
#10930

1) elvágták a kínai kapcsolatot, az alagútban felrobbantott üzemanyag-szerelvénnyel - ha azt jól csinálták, akkor ott hónapokig nem fog szállítmány közlekedni, sem Kínából, sem Észak-Koreából, az orosz utánpótlási vonal elleni támadás, hatalmas siker lehet.
2) a magyar sajtóban elsikkadt, de levadászták a tartalék vasúti szárny egyik 35 méter magas hídját is
3) Iráni drónraktár felrobbantása
4) Krími orosz repülőtér kilövése, gondolom pilóták, szerelők voltak az áldozatok, képzett emberek pótlása nehéz
5) Smolenszk repülőgépgyár
6) Chelyabinszi "traktorgyár" úgy ismerjük, mint tankgyár
és a múlt héten volt olyan 5 nap, amikor 1-1 orosz légvédelmi eszköz semmisült meg
az ukrán stratégia jól látszik, reméljük remek eredménye is lesz
.
Közben az orosz offenzíva már aktív védekező műveletté alakult át :D
Zsombéki vasárnap, 17:50
Előzmény: #10926  Zsombéki
#10929

Ahol a szakértőket megdicséri az hatalmas!
.
Az előrejelzései eddig neki jöttek be a legjobban, pedig a 
magyar médiatérben előkapartak mindenkit is.
Tarjáni még nagyjából reális dolgokról beszél, de a legutóbbi összefoglalójában az FSB-t a katonai titkosszolgálatként azonosította (szerintem még az átlagnál egy fokkal jobban tájékozottak is visítva nevettek fel).
badsector1
badsector1 vasárnap, 16:51
Előzmény: #10923  LBalaton
#10928
Gyogyós viktortól eltíltották porosenkót
nyuszibroker vasárnap, 15:19
Előzmény: #10926  Zsombéki
#10927
Jó anyag!
Zsombéki vasárnap, 13:17
#10926

Rácz András, összefoglaló értékelés  a háborúról aktuális helyzetéről: 
https://www.youtube.com/watch?v=cUqrX8_yCaw
Mcemru vasárnap, 05:10
Előzmény: #10921  totoro
#10925
vmelyik napo TPV Worldben volt, hogy mennek az oroszok saját állásaik közt és maguk filmezik le a kb 10-15 ork hullát, fel nem fogható milyen hulla darabszámuk lehet, lehet a számlálás se megy már mert sok elő se kerül... és mindez nulla az ork társadalom szemében sőt hősi munka...
cintanyer szombat, 22:57
#10924
https://www.youtube.com/watch?v=U2ezHEOXQHM
.
Rövidzárlatok az oroszoknál.
totoro
totoro szombat, 13:49
#10922
A Boeing ebben a hónapban végre átadja az első GLSDB rakétákat az USA hadseregének tesztelésre. A régóta várt olcsó HIMARS alternatíva nagyot lendíthetne az Ukrán képességeken, de várhatóan csak jövő év tavaszán érkezhet meg az ukrán frontra.
totoro
totoro szombat, 12:45
#10921
Azért nem kell elkeseredni, vannak biztató jelek. Az oroszok napok óta 1000+ os veszteségeket szenvednek, ezek hatalmas számok, és nincs annyi katonájuk amennyit állítanak, kamuznak a sorozottak adataival, és a háború támogatottsága is drasztikusan visszaesett (már csak 37%).  Mindeközben márciusban orosz elnökválasztás, ez is felerősítheti a kritikus hangokat. Az sem véletlen, hogy felbukkant egy női elnökjelölt, aki a háború befejezésével kampányol. Esélye nyilván nincs, de hogy ez a fő kampányígérete, az is azt erősíti, hogy a láthatónál nagyobb az igény a háború befejezésére.

Topik gazda

totoro
totoro
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek