Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 01. 15. 11:11
Előzmény: #121572  Sehmet
Nekem is jó magyartanárom volt a diktatúrában, pedig én nem egyházi iskolába jártam. Még Kertészt is tanított nekünk, csak nem Imrét, hanem Ákost.
Az ellenzék megítélésében az a különbség köztünk, hogy én a fideszt is ekézem, talán jobban is, mert a fidesz ráadásul hatalmon is van.
A te stratégiád az, hogy a bolsevik lelkületű, magát jobboldalinak tartóktól gyűjtögetsz barátokat, és a magát baloldalinak, ballibnek vélő oldalról szerzel "barátokat". Ezzel szemben nekem meg mindkét oldalról gyűlnek a "barátaim", de ennek így is kell lennie, mert valakinek vagy barátai vannak vagy véleménye.
Barát az, akit akkor is szeretünk, ha ismerjük.
Ceterum censeo: nem tartalak értelmiséginek. Nem írom oda, hogy Cato után szabadon, mert elhiszem, hogy van jogi diplomád, amihez némi latinos műveltség is járul. Leninnek, Tocsik Mártának és Orbánnak is van jogi diplomája.
Semmi jelét nem látom annak, hogy értelmiségi lennél és ordít rólad, hogy nem is vagy az.
euler 2024. 01. 15. 11:11
Előzmény: #121571  Dehogynincs
- "Varázstükröm, mondd meg nékem, akad-e párom szépségben?"
(továbbá: kényszeres ellentmondásban, berögzült kommunistázásban, a logika meghágásában és intoleranciában)
- Nincs olyan !
- Dehogynincs ... 
Ivanhoe 2024. 01. 15. 10:50
Előzmény: #121573  Sehmet
"Jelenleg csak két "jobbos" párt van, a Fidesz és a Mi Hazánk"
Nem, ezek szélsőjobboldali, fasiszta pártok. Szívesen segítettem.
yicak 2024. 01. 15. 10:49
1300 mrdft/ év a máv/volán. Ez rendben van sehmet Úr?
yicak 2024. 01. 15. 10:46
Előzmény: #121575  yicak
Ehhez mit szôltok, beszarok az adófizető magyar állampolgár fiizet a fos máv/volán szolgáltatásért, a kettős állampolgár pedig ingyen utazik. Engem diszkriminálnak a saját hazámban, hát eszem faszom megáll. Jô gazdag ország vagyunk
yicak 2024. 01. 15. 10:43
Előzmény: #121574  yicak
A tarifareformnak köszönhetően Magyar Igazolvánnyal korlátlan díjmentes utazásra lesz lehetőség a helyközi közösségi közlekedésben.
yicak 2024. 01. 15. 10:43

Sehmet
Sehmet 2024. 01. 15. 10:28
Előzmény: #121567  geza77

Jelenleg csak két "jobbos" párt van, a Fidesz és a Mi Hazánk - a Fidesztől még jobbra. A "Lyobbik" már a DK fiókpártjává vált, ahogyan a többi ellenzéki párt is - talán a Momentum kivételével, de ő is hajt rá.
.
Ha jól értem, akkor vagy egzisztenciális sérelem ért, vagy egészen más felfogásod van a jobboldalról! Persze, szíved joga olyan pártot preferálni, ami a te, adott politikai ideológiáról vallott felfogásoddal egyező, ugyanakkor a kormánypártok ellen jelenleg nem igazán létezik reális kormányzati alternatíva - és azt mindig hozzáteszem, hogy szerintem - , és ami létezik az egy baloldali tömb, beleértve az önmagát Jobbik Konzervatívoknak hívó furcsa társaság, amelynek a vezetője korábban még listázott és Putyin megbízásából Ukrajnában megfigyelő volt, most széderezik és szidja korábbi megbízóit. Szóval számomra hiteltelen, ezért vesztette el szavazói úgy háromnegyedét.
Sehmet
Sehmet 2024. 01. 15. 10:20
Előzmény: #121570  Dehogynincs

Volt egy osztálytársam középiskolában, akinek az édesapja neves színész volt akkor a Madách Színházban. Egyszer, magyarórán verset kellett elmondani, de ő nem igazán tanulta meg szó-szerint, ezért úgy nagyjából elmondta a tartalmát, amire elégtelent kapott. Utána elmondta valaki szó szerint, aki arra jeles osztályzatot kapott. Mire a színész fia jelentkezett és - kissé cinikusan - azt mondta, nem érti a két osztályzat közötti különbséget, ő is ugyanezt mondta, csak már szavakkal.
.
No, most én is azt mondom erre a hozzászólásodra, hogy én is hasonlókat írtam korábban már többször is, csak más szavakkal. Persze, mivel neked nem a szíved csücske a Fidesz, biztosan replikázol a fentiek miatt, de úgy gondolom, hogy az ellenzék megítélésében nincs nagy különbség közöttünk. :)
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 01. 15. 10:00
Előzmény: #121565  Ivanhoe
Jó nicked van.
Ivanhoe angolszász főnemes ifjú a normann királyi udvarba ment, s rajongott királyát, OroszlánSZAGÚ Richárdot a Szentföldre is elkísérte.
Te milyen királyért rajongsz? Azt látom, milyen királyi udvarból hozol "gondolatokat".
A régi királyi udvarokban udvari bolondok is voltak és némelyikük még a királyánál is okosabb volt.
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 01. 15. 09:39
Előzmény: #121565  Ivanhoe
Beleolvastam és egy pillanatra tegyük föl, hogy igaz.
"a Fidesz nevű fasiszta bűnszervezetet, amely megdöntötte az alkotmányos rendet, önkényuralmi rendszert, diktatúrát hozott létre, az SZKP-hoz hasonló módon örökre be kell tiltani. Nem leváltani, hanem felszámolni kell. Az Alkotmányt pedig a tanulságok alapján megerősíteni, hogy egyetlen fasiszta és náci ivadék ne tudja megtenni azt, amit Orbán, aki papíron törvényesnek álcázta a törvénytelenséget, és államcsínyt követett el. Mindehhez azonban nélkülözhetetlen, hogy a nép tisztában legyen azzal, ami történt. Ehhez pedig ezt kellene elmondani, ezt kellene hirdetni, nem a hazug ígérgetést."
Akkor viszont ugyanez igaz lett volna a rendszerváltáskor, amikor a kommunista önkényuralmi rendszert, diktatúrát kellett volna örökre betiltani és fölszámolni.
A cikk csak Orbánt nevesíti, de fölsorolok néhány fideszes antifasisztát, akik már az a diktatúrában is fasisztaként bomlasztották belülről a Kádár-rezsimet és álcázásként még az mszmp-be is beléptek: Kövér László, Pintér Sándor, Matolcsy György.
Bővebb listák is keringenek a neten.
https://ertelemblog.wordpress.com/2019/12/12/amikor-a-kommunista-fidesz-kommunistazik/
A népszava cikke nem mondja ki, csak sugallja, hogy azokkal a kommunistákkal kell leváltanunk Orbánt, akik voltak annyira gerincesek, hogy nem a fideszben őrizgették a bolsevik lelkületet, hanem az mszmp utódpártjaiban (mszp, dk).
Az igénytelenség Csimborasszójának tartom, ha egymáshoz hasonlítják a rendszerváltás során a demokráciát egymáshoz képest valóban gyorsabban-lassabban leépítő és magukat jobboldalinak, baloldalinak vagy liberálisnak tartó pártokat, de tényleg nincs demokratikus parlamenti párt kis hazánkban. Ez  viszont magyarázható azzal, hogy demokraták is csak mutatóban akadnak. Nincs választói igény a demokráciára.
Mindehhez azonban nélkülözhetetlen, hogy a nép tisztában legyen azzal, mi is a demokrácia.
És legalább azoknak a diplomásoknak kellene azon elgondolkodniuk, akik egy részében megvan az a tudás, hogy értelmiséggé váljanak, de eddig nem merült föl bennük, mi is az az értelmiség és mit jelent  értelmiségiként élni.
euler 2024. 01. 15. 08:36
Ez így már elfogadható, "teremtésvédelmi" szempontból.
Ha a kiemelt beruházássá való nyilvánítás és az ukrajnai háború nem lenne elég indok a Szeged melletti talán legnagyobb erdő kivágására, megszólal a kisrigó.
https://telex.hu/belfold/2024/01/15/szeged-csanadi-egyhazmegye-erdoirtas-fakivagas-katolikus-iskola-stadion
geza77
geza77 2024. 01. 14. 19:29
Előzmény: #121554  badsector1
ha jó a csapat, akkor lehet, hogy nem :)
geza77
geza77 2024. 01. 14. 19:26
Előzmény: #121526  Sehmet
engem képletesen farbatoszott viktor!  Én  jobbos maradtam, ő nem! ENNYI!  (az ennyi azért kell  a végére, mert tompika a kiváló portoló is oda szokta írni a nyilatkozatai végére.  Gondolom, h az olvasói tudják, hogy ott vége .)
Törölt felhasználó 2024. 01. 14. 19:13

Megdöbbentő, több, mint egy órás anyag érdemes végignézni, a kor, a fidesz uralom kivonata:
https://www.youtube.com/watch?v=ego4aQLZKlQ
rockmaster 2024. 01. 14. 18:43
Előzmény: #121563  Törölt felhasználó
"Ne tessék viccelődni min. elnök úr, én se lopok."
:))))
Törölt felhasználó 2024. 01. 14. 18:39

https://www.youtube.com/watch?v=0mjKBWx-1-w
már egy humoristától is fél a hatalom, miért, ha 13 éve sikert, sikerre halmoznak?
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 01. 14. 18:22
Előzmény: #121559  Sehmet
Átváltottál az értelmiség uralmára. Nem az a kérdés, hogyan uralkodik az értelmiség, hanem az, ki az értelmiség, aki vagy uralkodik vagy nem és azt hogy teszi vagy nem teszi.
Én az értelmiség egyik definícióját adtam meg és aszerint vizsgálódtam.
Te idehánytál valami bizonytalan szöveget, ami nem definíció.
"Schelsky hangsúlyozottan nem értelmiségről, hanem reflexióselitről beszélt - noha e két fogalom jelentéstartománya igencsak fedi egymást. Miért e fogalmi differenciálás? Mi szól az értelmiségfogalom használata ellen, s mi a reflexióselit mellett?
Schelsky (1975:99-106) szerint a közvéleményben az értelmiség fogalma túlzottan átpolitizálódott, inkább agitatív módon használják, s ennek eredménye, hogy politikai szimpátiát vagy ellenszenvet hív életre. Gyakorta tisztázatlan a fogalom terjedelme, így olvashatunk pl. "technikai-kultúrateremtő-társadalomtudományi" értelmiségről, ám hogy mindhárom együtt vagy ezek közül csak egyik-másik jelenti az értelmiséget, ez a szövegekben többnyire bizonytalan.
A kérdés az:
1. Az általam idézett definíció szerint értelmiséginek tartod-e magadat?
2. Schelsky hogyan definiálja az értelmiséget és aszerint értelmiségi vagy-e?
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 01. 14. 18:07
Előzmény: #121555  bigyula
Az az óriási különbség Orbán és Gyurcsány között, hogy Gyurcsány sem nyert egyéniben, sőt ha jól tudom, soha nem indult egyéniben.
Erre találták ki a pártlistákat. Vannak a pártok (bűnszövetkezetek) és akik a párt belső bozótharcaiban a lista elejére küzdik magukat vagy akit az egyszemélyes központ a lista elejére ír, azt lenyomják a párt híveinek a torkán, ha átugorják az 5%-os küszöböt.
Ez persze nincs mindig így. Ha a párt ráadásul kormányfőt is ad, akkor az egész ország torkán nyomják le.
Ha véletlenül megesik az, hogy a demokrácia szörnyetegét szabadítják rá a listaállításra, akkor még az a csúfság is megeshet, hogy MZP megelőzi Klárikát.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek