Az azért egy kicsit más volt. Az afgán gerillaharccal még az USA/NATO haderő sem bírt. Afganisztán teljes területe felett - történelme során - még senki nem szerezte meg a szuverenitást, - másrészt pedig ott nem kellett a választókkal szembenézni a kudarc után sem az oroszoknak, sem az amerikaiaknak. Az oroszoknak pedig nem volt létkérdés.
Egy amerikai és szövetségesi világuralmi helyzet vélhetően jobb (ha nem is tökéletes), mint egy orosz-kínai, bár vannak itt olyanok akiknek elment az eszük és kipróbálnák a másikat. Egy náci német győzelemmel végződő II. világháború is tetszene egyeseknek, bár valószínűleg meg sem születtek volna ebben az esetben. :D
Én kétszer elolvastam ennek a Böröndinek a beszédét. Félelmetes ostobaságok, propagandasérült ez a figura is, lassan eljutunk odáig, hogy a lojalitás mindent felülír, még a szakmaiságot is. Mit lassan, már ott vagyunk....
"Szerintem sem kellene meghalnia senkinek sem, amin egy azonnali fegyverszünet és a béketárgyalások elkezdése segíthetne" Jé, Böröndi úr megszólalt :-)
"Szerintem a realitás az, ha egy-két történelmi tapasztalatot és jelenbeli tényt figyelembe veszünk. Oroszországot még senki nem tudta legyőzni - legfeljebb visszavonulásra bírni pl. Afganisztánban." . Ez jelenleg a cél most is. Hogy vonuljon vissza. senki se akarja megszállni oroszországot de még területet se tőle. Márpedig oroszoroszág nem egyszer veszített már területet háborúban. De az afgán példa pl tökéletes arra hogy még a nagyobb és erősebb Szovjetúniót is meghátrálásra lehetet kényszeríteni pedig akkor az a szovjet sereg reltíve fejlettebb volt és az afgánok töredék annyi segítséget kaptak mint most az ukránok. Az orosz veszteségek már sokkal magasabbak is annál.
Te most komolyan egy kalap alá veszed az orosz megszállást nálunk, meg Franciaország helyzetét a II. VH után? Elég ostoba és történelmietlen dolog. Nyilván te sem érthetsz mindenhez, lassan jönnek a válaszok a tartótisztektől.
És ezt honnan gondolod? Ha valaki szívott a szovjetek második világháború utáni megszállását követően, az a mi családunk volt. De ezt külön kell választani ettől. Szerintem a realitás az, ha egy-két történelmi tapasztalatot és jelenbeli tényt figyelembe veszünk. Oroszországot még senki nem tudta legyőzni - legfeljebb visszavonulásra bírni pl. Afganisztánban, de ott nem területszerzés volt a célja, a másik pedig az, hogy az Oroszország atomnagyhatalom, és Putyin után sokkal rosszabb is jöhet. Egy közvéleménykutatás szerint a sittes séf, Prigozsin népszerűsége már Putyinéval vetekszik. Márpedig, ha valaki, akkor ő biztosan nem kellene Oroszország élére. És utoljára pedig maradjon a patkányeffektus, mint érv, mivel nem lehet tudni, hogy Putyin - amennyiben mégis veszíteni, és más lehetősége nem maradna - milyen eszközökhöz nyúl, ami taktikai vagy netán stratégiai nukleáris fegyver bevetésével is járhatna "minden mindegy" alapon. Szóval szerintem ezt pár, jól hangzó mondattal nem lehet elintézni éppen úgy, ahogyan a véleményeket sem lehet fekete-fehér alapon kategorizálni.
A háború 1 módon érhet véget: az orosz kivonulnak Ukrajnából. Mindenki, aki nem ennek elérését követeli, és tesz ezért, az agresszor, és ezáltal háborúpárti.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!