Vajon kik lesznek a limit eltörlés nyertesei/ vesztesei? Az ultra speka papírokon keresni vagy bukni lehet inkább emiatt? A kis közkézzel rendelkező vagy az alacsony részvényszámú társaságokkal lehet még inkább jól járni a jövőben?
Én nem egy ilyet láttam már, volt már itt -20-ról plusz 20, és a fordítottja is. A jó spekiknek szépen hoztak a limitszabályok, ez mindenképpen veszteség első körben. Abban lehet bízni, hogy az új szabályok is adnak majd teret hasonlóan kiismerhető, és felismerhető minták elsajátítására.
Szerintem szinte minden kispapírt beindítanak...holnap lehet, hogy új papírok jönnek. Függetlenül szerintem ez a "szektortól" , bár lehet, hogy ez is szempont.
Inkább az a kérdés hogy holnap hányan dobják majd a nutexet est vagy esetleg más papír miatt, az látszik hogy az IT papírokba lehet majd a legtöbb mozgolódás és a piacot is ezeken a papírokon keresztül oszthatják fel az üzleti körök
Vajon, ha már lenne no limit akkor lett volna 3 napos nutex emelkedés? A kérdésre adott válasz magában foglalja a no limit szabály egyik, ha nem a fő értelmét... :-)
Úgy látom lassan érdemes visszatérni a tőzsdére az elmúlt fél év elég uncsi volt de a limit határok eltörlése izgalmassá teheti az előttünk álló időszakot. 😊
Törölt felhasználó2019. 11. 18. 21:07
Azert ne felejtsuk ki a vola szakaszokat sem... egy atlag papirnal (nem blue) 4 vagy 5%nal jon a vola szakasz, ha pedig a vola szakasz lezarasanal ez elmozdulas 4%os arsavos papirnal 8% lenne (masik esetben 10%), akkor jon az extra vola, ekkor pedig a BET felveszi a kapcsolatot a broker ceggel az ajanlat megerositese erdekeben es manualisan zarja a vola szakaszt... ezek mind lassito hatasuak lesznek... megfontoltabban fognak sokan kereskedni, paran pedig a fundasabb iranyba mennek majd... de alapvetoen en pozitivnak tartom
Más lesz a pszhiologia szerintem azért lefelé nagyobb lehet a pánik mert most már nem lesznek olyanok akik “nem aggódók mert igyis +50%ban vagyok” emberkék, persze ugyanezz felfelé is sokan eddig abba buktak bele mert túl mohók voltak és 1-2 nap limit után mindig jött is visszateszt és megremegtek viszont ha most valami 3 napig vágtat az akár 3 nap alatt gazdaggá teheti az embert
ma is adott a lehetőség, minden kispapírban, hogy lenyomják alsó limitig, aztán felrántsák felsőig. ez 40% mozgás lenne napon belül. mégse történik ilyen :) szóval nem értem, mi a para az új rendszerrel kapcsolatban.....
A no limites kereskedés a kis likviditású papíroknál a napi nagy mozgásokkal ki fogja rázni a stopposokat... a spekák játéktere lesz pár kis papír (na jó, most is az, de fel lesz dobva a magas labda).
NO LIMIT