Idea

Regisztráció: 2017-11-10 06:12:08

Hozzászólások száma: 1 236

Utolsó hozzászólás: 2021-10-27 10:04


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 5
Népszerűség: 4

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

25 464
2021. 10. 15. 19:56

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-11-21 16:30-ig (1 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-12-14 15:35-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
biztos van, akit nagyon érdekel a zsidózós szöveged, de meg kellene őket keresned az internet egy másik zugában. most lesz erre 10 napod. ha utána sem sikerül itt témát váltanod, akkor kitiltunk.

utolsó 20 hozzászólás

Futuraqua nyrt. részvényesek topicja ma, 10:04
Más is csak beugrott egy kis apróért lehet...
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja kedd, 13:32
Hasonló mint a Nutex vagy Delta nagytulajok - ha kell papír nyomtatnak, nem a piacon fognak szarakodni, ott lassan gyűlik és pénzt is kell adni érte.
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja kedd, 13:30
Hajlok inkább arra én is, hogy színház volt minden, mert a Triman nem támadta meg a tőkeemelést - ahogy én tudom.
.
Másrészt ilyen beírásoknak, hogy Orbók gyűjteni akar x ft alatt, semmi értelme nincs. Ő megkeletkezteti a papírt ha kell neki, nem gyűjti...
random capital hétfő, 13:10
Egyet kell értenem, pedig én tiszta szívből rühellek brókert dícsérni, de a Randomnak kijár egy nagy plusz. Többször volt már olyan, hogy egy papírt megkaptam olyan kényes helyzetben amikor tudni lehetett, hogy jó lesz és ment érte a versengés, ajánlatmódosítások ezerrel - nekem olyan érzésem van, hogy nem nyúltak bele, ha megnyerte hadd vigye, becsületesek voltak. (Nyilván volt olyan is sokszor, hogy versengésnél lemaradtam, de ott se éreztem, hogy ne lett volna fair a játék.) Ugyanez fordítva is, eladásnál. Többször éreztem azt is, hogy versenyelőnyben vagyunk a többiekhez képest. (El ne kiabáljam persze, ne kutyulódjanak el.)
.
Vannak a szoftverüknek jellegzetességei, de ezt ki kell tapasztalni, tűéles helyzetben jött már jól, hogy tudtam - kitapasztaltam a saját káromon - olyat amit talán sokan nem.
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja vasárnap, 07:20
Van egy olyan érzésem, hogy megszívatták a népet. Tegnap nézegettem egy kicsit mi történt az utóbbi időben a Setnél, mert gyanús lett, hogy más a határidő mint anno a társasház hülye határozatainál...
.
Úgy látom, nem támadta meg senki a tőkeemelést! Ment itt a fórumon mindenféle elterelő duma, de hivatalosan nem lépett senki, hogy ez nem okés. Van ennek vmi határideje szerintem meg talán nem is elég hozzá 1 db rv, hanem kell hozzá több, talán 1%. Akinek van sok, megérheti utánanézni - értékpapírjogász és törvény betűje szerint, mert a törzs így rengeteget veszíthet az értékéből, mert az osztalékot elviheti az osztalékelsőbbségi, a szavazatok jelentős részét meg a szavazatelsőbbségi. Minek is akkor a törzs? Írták, hogy még tapétázni se, mert dematerializált. Szerintem SZÉLSEBESEN lépni kéne akinek sok van, direktből talán már nem is lehet csak trükközve mint a partizánok...
.
De ha vkinek van infója, hogy mégis megtámadták, az ossza meg! 2021szept15-én jutott a tudomásunkra, akkor jött ki a közlemény, az mindegy mikori maga a határozat, szept 30 a cégbíróság.
leves péntek, 18:16
Általában azt hiszem egy-egy realizálás után, ha mérsékelt nyereséggel esetleg kis buktával zárok vmit, hogy mennyire béna voltam, lenne ebben sokkal több is - ezekről utólag ki szokott derülni, hogy nem is olyan rossz ügyletek voltak ezek, nem sokkal lehettek volna jobbak.
.
Néha azt hiszem, - mit hiszem, tudom :) - hogy milyen KIB. penge voltam - itt szokott az arcomra ütni a piac és kiderül utólag, hogy sikerült megfogni a mozgás 20-30%-t... Olyan kétharmad-háromnegyed ezeknek az aránya a rendkívül jónak vélt ügyletek közt. Viszont a maradék 1/3-1/4 a tutijónak gondolt ügyletekből utólag is jónak bizonyult - nehéz emelni az arányon.
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja csütörtök, 10:01
Ezt már írtátok egy párszor, hogy az új tulaj beletesz 1.5 mrd-t. Csak ez így hülyeség, mert ez az 1.5 mrd Orbók Ádám, Massa Bonorum és JG Sunflower követelése a SET-l szemben. Ha megnézzük az új részvényjegyzőket akikre ráengedményezték az 1.5 mrd követelést, vannak köztük olyanok akik már feltűntek korábban a Set körül. Ebből nekem az jön le, hogy pénz itt jó eséllyel nem forgott. (Apelso az egy vagyonkezelő, az iAxons mögött nem látni a tőkét)
.
De egyébként meg vszleg nincs jelentősége, hintáztatni kell az árat, nyilván jönni fog olyan jó kilátásokkal kecsegtető dolog ami felhúzza az árár 100 fölé, ott majd kiderül, hogy újabb légbőlkapott projekttel jöttek ki, kezdődhet majd az újabb kör...
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja szerda, 15:14
Ne egy napban gondolkodjunk már...
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja szerda, 14:38
Írtam egy kisregényt, de nem kell ebbe nekem belefolyni. Úgy látom az ár hintáztatására megy ki minden és minden színjáték. Lefelé is, fölfelé is. Lehet benne qrvanagyot nyerni, de nem gazdasági alapokon nyugszik ez az egész.
Warren Buffett aranyköpései 2021. 10. 19. 08:54
WB egyik trükkje ami megtolja a megtérülést:
Kiszemeli a megvenni kívánt papírt, ami mondjuk 108-n áll. De ő csak 100-t szeretne érte adni. Ahelyett, hogy beállna a könyvbe 100-n, elad put-ot 100-s kötési árral.
.
Ez hasonló, mint egy limites megbízás 100-n. Könyvben nem látszik. A put díját zsebreteszi. Hátrányok: én azt mondanám nem nagyon van, mert ha időközben változna a helyzet és emiatt megváltozna a vételi szándéka is, akkor lép és fedezi magát - akár visszaveszi veszteséggel a put-ot.
CIGPANNONIA kitartók 2021. 10. 18. 18:51
"There is always free cheese in the mousetrap." - hogy ez mennyire igaz ránk. Na de a mondás az usából származik, úgyhogy ott még inkább, a bét az csak kezdő varázslótanonc egy wallstreethez képest.
CIGPANNONIA kitartók 2021. 10. 18. 18:31
Ennek okai a múltban keresendők szerintem. Egy saga volt. Ez is...
CIGPANNONIA kitartók 2021. 10. 18. 18:30
"Talán a Vinton adta oda?"
.
:)
.
Sztori volt emögött, de amikor leesett a húszfilléres, olyan 2020 április körül, eléggé meg voltam tépázva a covid miatt, a -29 -30%-t súrolgattam a korábbi csúcsomhoz képest. Nem tudtam profitálni a sztoriból sajnos.
leves 2021. 10. 18. 15:53
Nekem ilyen van rendszeresen, pf egyszerű mutatja a valóságot, fél hat hat körül egyezni szokott a többi is.
leves 2021. 10. 16. 12:48
Elég egy black swan. Annyi igaz, hogy akkor csak a számlát nullázta nem a teljes tőkét, mert annak csak egy töredékével mozog a határidőn. Kicsit talán konzervatív vagyok, de nekem nem fér bele egy instrumentumba sok pénzt tenni, shorttal korlátlan kockázatot vállalni (1 max 2%-l be is zárom ha emelkedik, de tudom, hogy bármi lehet, kiver a víz :), vagy tdt-l túlmenni a tőkén. Minimális kockázatot keresek, lehetőleg semmit: veszteség korlátos (néha-néha zéró) legyen, nyerő potenciál meg korlátlan. Vszleg nem is itt kéne mezgerélnem hanem usában, putokkal fedezve minden egyes megmozdulást.
MOLly tulajok topikja 2021. 10. 16. 12:37
Hát legutóbb a mező megvétele a covid előtt azért nagyon ott volt a szeren... Kb tudhatjuk, ha a Mol vmi nagyba fog, azt rövidesen olcsóbban/kedvezőbb feltételekkel is meg lehet valósítani!
.
Nyilván ez annak a hülyesége aki a felgyűlő pénzt gyorsan jövedelemtermelésre szeretné fogni. Ahelyett, hogy várna a megnyíló lehetőségre, izomból fektet be. Ennél az sokkal jobb, ha mindent kifizet osztalékba.
leves 2021. 10. 16. 04:18
Nem mintha nem lett volna +30 vagy +40%-s hónapom az elmúlt időszakban, de nem reális.
leves 2021. 10. 16. 04:17
Szerintem ez hosszabb távon nem fenntartható, idővel elvisz az áttét. Kis kockázattal, plusz tőke nélkül, (azaz nem higítunk rá), bukók benyelésével, áttétmentesen mondjuk 1-1.5 évi állampapírhozam/hó. Sok odafigyeléssel...
EHEP várakozások 2021. 10. 16. 04:06
Amit írsz az olyan 95%-ban csak lelkiállapot, mert régóta döglődik a papír. Ilyenkor észérveket keresünk miért fog nullázni. Néha nullázódik is, de azért olyan 92-95%-ban nem, hirtelen, a semmiből, előjel nélkül egyszercsak fordul. Csak hát nincs rá garancia: 5-8%, hogy törlik a francba idővel.
.
De ez ilyen, a saját lelkiállapotunkkal egy befektetés kapcsán rohadtul nem érdemes foglalkozni, 95%-ban rábaszás a vége... (Vagy legyen kicsi a pozi és tűzön-vizen át, vagy SL.)
MOLly tulajok topikja 2021. 10. 16. 03:56
Lehetséges, hogy érdemesebb úgy tekinteni a Molra, mint az állami költségvetés kiterjesztésére. Ami megdobja a mozgásteret a GDP 1-3%-val. Egy 500 mrd-s költést vártam korábban ami gazdaságilag nem ésszerű: az itt írt bécsi reptér árazásához képest a pestiért ajánlott vételárból kb 1.000 mrd indokolatlan lehet. De nem baj, mert erősíti a nemzetgazdaságot. Lehet egyrészről ez nyomja az árazást.
.
Hosszabb távon meg lehet egy olyan hatás, hogy a környezetszennyező energia olyan megítélés alá fog esni mint az egészségromboló dohányzás: jól jövedelmez a cigigyártás, de a piaca a fejlett világban csökken, emiatt a pe hosszabb távon is alacsony lehet.
.
Ebből kiút lehet, ha tényleg átalakul megújuló energiatermelő/elosztóvá a cég, újrahasznosítás, hulladékfeldolgozás, egyebek - de ez idő meg pénz.

friss hírek További hírek