Idea

Regisztráció: 2017-11-10 06:12:08

Hozzászólások száma: 1 007

Utolsó hozzászólás: 2021-05-18 10:02


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 5
Népszerűség: 4

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

24 033
2021. 04. 17. 15:35

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-11-21 16:30-ig (1 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-12-14 15:35-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
biztos van, akit nagyon érdekel a zsidózós szöveged, de meg kellene őket keresned az internet egy másik zugában. most lesz erre 10 napod. ha utána sem sikerül itt témát váltanod, akkor kitiltunk.

utolsó 20 hozzászólás

KISBÜFIK topikja ma, 10:02
Néha el szoktam gondolkodni azon amit a világ állapotáról ír. Az ördög hatalmában vagyunk, néha a képviselőit is be lehet azonosítani.
.
Más dolog kapcsán vetődött fel, hogy régen a nemzetiszocialisták, a japánok, az oroszok és az amcsik is folytattak titkos emberkísérleteket. Mengele doktor, 731-s alakulat a japánoknál, orosz titkosszolgálati kísérletek melyeknek célja a képességek kiterjesztése volt. Végül az amcsinál rengeteg piszkos kísérletsorozat már a 2. világháború után. Pl szifilisszel fertőztek meg négereket, lássák hogyan folyik le a betegség. Kisgyerekeket elektrosokkoltak számtalanszor egymás után ill kábítószerrel adagoltak túl, hogy lássák miképp hat az értelmi fejlődésükre. Dioxin-túladagolás rabok körében amit kozmetikai kísérletnek hazudtak. Szellemi fogyatékos gyerekek reggeli tejadagjába hepatitiszes gyerekek higított székletét keverték. Ezek közül talán a legnagyobb és mára a leghírhedtebb az MK Ultra, ahol a CIA számtalan tudatmódosító kísérletet végzett, nem számított hány halálos áldozat lett közben. Megnevezik ezeknek a vezetőit is, vezető vegyész vagy orvos. 
.
Mi a csattanó? 
.
Ha rákeresünk az amcsi kísérleteket vezetők neveire, kiderül, hogy mind, egytől-egyig zsidó volt. Például maga az MK Ultra vezetője, Sidney Gottlieb is magyar zsidók gyereke akik Magyarországról vándoroltak ki az USA-ba (Haaretz cikke szerint).
.
És adódik ebből egy kérdés/következtetés is:
A mai magyar egészségügy részben vagy zömében nem egy ilyen emberkísérlet -e? A magyar népet rühellő zsidó orvosi személyzet megvan hozzá: emlékeznek nagyszüleik sorsára a 2. Világháborúban. Az eredmények szintén megvannak: Európában a legrosszabb vagy második legrosszabb egészségügyi állapot, egészségügyi kilátások, várható élettartam és a legrosszabb várható kórlefolyás számtalan betegségnél.
Az USA emberkísérleteiben visszatérő elem az áldozatok félretájékoztatása: itthon is állandó félretájékoztatás, elmondhatatlan számú hiba, félrekezelés, rossz diagnózis.
.
Vajon nem bennünket gyűlölő zsidók markában van -e még az egészségünk is?
.
Miért vagyok érzékeny a témára? Az én egészségem egy zsidó orvos tette tönkre, majd félretájékoztatott (hogy jobb lett amit alkotott mint ami eredetileg, anatómiailag volt...), végül lepattintott - akkor nem voltam olyan állapotban, hogy tegyek ellene. Azóta bárhol, bárkinél voltam, érdemi segítséget nem kaptam sehol, elsöprő többségében csak gúnyt, megvetést, arroganciát, lenézést és félretájékoztatást természetesen. Szerencsésen sikerült otthon helyrehoznom a műhiba következményeit pár hónap erejéig, majd ebből a tapasztalatból született egy tartós eredménnyel kecsegtető terápia, kb 20 perc kisebb sebészet kellene hozzá, de csak elutasítás mindenhol. Mintha visszaköszönnének az orvoskísérletek jellegzetességei...
.
Nem kell egyetérteni, de talán érdemes nagyon alaposan elgondolkodni a felvetésemen.
Rába és a láma hétfő, 10:00
Nekem is feltűnt, de csak sejtés szinten, nem vagyok biztos benne.
OTTone vasárnap, 13:42
(Részemről még az arab terrorizmust is pozitívan ítélném meg - pedig nem rajongok értük, pökhendi, sunyi népségnek tartom a kicsi minta alapján akikhez volt szerencsém -, ha nem ártatlanok ellen irányulna. Hanem azoknak az erőknek a felsővezetésére (politikai, katonai netán gazdasági) akikkel az araboknak bajuk van: izrael, usa esetleg néha-néha uk. Nem metrót robbantani vagy teherautóval belehajtani a tömegbe, hanem kilőni netanjahut egy távcsövessel 2km-ről - sokkal elegánsabb, szebb, nemesebb :) feladat lenne, nem beszélve a tett megítéléséről. Igaz nehezebb is.
.
Kíváncsi leszek milyen reakció jön az al-jazeera lebombázására, megsemmisül -e mondjuk 100 mrd usd izraeli vagyon szimbolikus helyeken és cégekben. Nyilván előzetes figyelmeztetés után, hogy - mondjuk - a goldman sach-t tessenek kiüríteni, mert félóra múlva már csak por lesz a helyén.)
OTTone vasárnap, 13:31
Oké, nem akarlak leminősíteni magamban arra a patkány szintre aminek az elsöprő többséget gondolom, üdítő érzés ha az ember kivételre talál a mocsokban. Hátha ilyen üdítő kivétel vagy.
.
Hogy értsd: ha a cigány késsel támad rád éjjel külterületen és van nálad is egy kés mit teszel? Én megragadom az esélyt és előveszem a saját késem. (Konkrétan volt is már ilyen, konkrétan velem, éjszaka, külterületen... A kés természetesen szabálysértő módon volt nálam...) Úgy gondolom, teljesen rendben van ha a támadásra a védekezés a válasz. Ha ez a támadás aljas módon történik - SZERINTEM - istenadta jogunk, hogy bármely módon fellépjünk ellene - merthogy nem adtam okot aljas támadásra -, akár úgy is, hogy a védekezésünk módja a támadás módjánál aljasabb lesz. "szükséges és arányos mértéket túllépi" - nem biztos, hogy van módunk mérlegelni és megválasztani/finomhangolni az eszközöket.
.
Annyiban van egy kis igazságod, hogy pl egy végrehajtó törvényes vélelem vagy bírói ítélet alapján jár el és ki vagyok én, hogy a törvénnyel szembemenjek? Ha rossz a törvény, megtagadhatjuk - írták a nagy gondolkodók. Minősíthetek -e én magam egy törvényt rossznak? Hát hogyne, annyit kell megnéznem, hogy az a szabály engem tendenciózusan rossz helyzetbe hoz -e ha néhány nagyon általános alapelvet betartok vagy arányos -e a szankció annak fényében amit szankcionálni akar. Vagy ha rosszul alkalmazzák a jó törvényt, felléphetünk-e az alkalmazóival szemben? SZERINTEM igen.
.
Csak a baj itt az, hogy az országot bólogató jánosnak nevelik. Dolgozz, adózz, tűrj és kussolj. Kötelesség mint égen a csillag, ha jog kellene lepattintanak. Engem is annak neveltek egyébként. Ennek talán az az oka, hogy nincs saját képviseletünk, saját kormányunk, nem magyar kézben van se a hatalom, se a gazdaság, se az oktatás, se a közigazgatás, se a rendvédelem - se semmi.
OTTone szombat, 22:00
(Tulajdonképp azért tartunk itt, azért van ezermillíó görénység, átverés, pénzügyi terror, sőt cigányterror is néhol ebben az országban mert a hozzád hasonlók nemhogy belenyugszanak abba, hogy minden következmény nélkül fosztogatnak bennünket és belénk rúgnak, de még egyenesen rühelled is azt aki ebből a gödörből/csapdából igyekszik kikerülni.
.
Szolzsenyicin, Gulag, 1991-ben jelent meg nálunk, sikerült hozzájutni még akkor. Ő írja, hogy a nép csak csodálkozva és ellenszenvvel, némi félelemmel és kis közönnyel figyelte azokat akik ellenszegültek a tapasztalataik fényében - azaz némi nyomozati vagy gulág tapasztalat után - a sztálini rendszer görénységeinek, bár először azok is csak belenyugvással tűrték ami történik velük. Közember közember ellen, az elnyomó hatalmat támogatva.
.
Ami most van nálunk, az pénzügyileg rosszabb mint a sztálini renccer volt emberi jogok tekintetében. És a nép is olyan, hogy eltaposandó férget lát abban - bennem pl - aki a nyilvánvaló fasssságokkal szembemegy. Mert ő maga nem mer megtagadni egy felszorzott uzsorahitelt, nem mer ellentmondani egy fmh-nak, nem mer perre vinni egy törvényes vélelmet, nem mer pénzügyminiszterig vinni egy apeh határozatot, nem meri se átbaszni a végrehajtó fejét se megfontolandó ajánlatot tenni neki sármos afganisztáni magyar veterán barátai közvetítésével. Hiába érze a méltánytalanságot, igazságtalanságot, egyértelmű kifosztást, csak magában morog és szidja azt aki tesz ellene.)
OTTone szombat, 21:04
(Stockholm szindrómás vagy. Szereted az elnyomóinkat. Mint az ország is.
.
Ha a komoly igazságtalanság törvényesen nem orvosolható, részemről megteszek mindent, hogy orvosoljam - bármit jelentsen is ez különböző helyzetekben. Ahhoz gratulálni kellene inkább, hogy az ügyek nem úgy oldódtak meg, hogy köröznének életellenes tettekért. Mert lenne egy pár tetű akit inkább elütni kellett volna mint kivédekezni a támadását. Használtam a jogot, kicsavarva, ugyanúgy ahogy ellenem használták.
.
És ne felejtsük el, hogy engem támadtak meg, én csak védekeztem.)
KISBÜFIK topikja péntek, 12:53
Van egy jó duma egyébként a társadalom különböző szintjeinek és a törvényeknek a kapcsolatáról:
.
Akik dolgoznak a pénzért, azoknak BE KELL tartani a törvényeket.
Akik dolgoztatnak, azok KIKERÜLHETIK őket.
Akik irányítanak azok ÍRJÁK a törvényt.
Akik a pénzt nyomtatják, ÍRATJÁK a törvényt.
.
Sokszor az alsó szint sorsa elég sanyarú, próbálkozni kell kimászni a húsdarálóból. Elég merev határok vannak...
KISBÜFIK topikja péntek, 12:42
Meg hát hitelem sincs. :) :) :)
KISBÜFIK topikja péntek, 12:41
(Olyan is van, hogy elég egy csapás, nem kell körbeugrálni semmit.)
KISBÜFIK topikja péntek, 12:39
Ha majd egyszer nagy szarba keveredsz és úgy érzed, hogy igazságtalanul, és MINDENKÉPP szabadulnál, rá fogsz jönni, hogy sok-sok mindent lehet tenni...
.
A közjegyzősnél nem is a közjegyző a legkeményebb alkotórész egyébként :) . Direktben nem is tudsz nekimenni, körbe kell ugrálni, mint amikor a hullámverés elmossa a partot. Csak kevés idő van rá - esetleg csinálni kell időt is, újabb plusz kör, plusz pénz, plusz hiba lehetősége. Mondjuk az egyik eljárás kiszedi az egyik védelmet, a következő másikat, következő eltolja az arányokat, stb, stb. Megtervezed és rájuk zúdítod, hogy elvi esélyük se legyen. Lényegében az otp (vagy bármely bank) úgy ahogy van homokra épül - legalábbis a mostani magyar jogrendben -, aki szeret hitelt törleszteni az törlesztheti, aki nem szeret az megfontolhatja mit tegyen. Szándék kérdése lenullázni őket. De pl engem különösebben nem bántott az otp, ill kapcsolatunk sincs egy ideje egymással, engem nem zavar ha üzletelnek.
KISBÜFIK topikja péntek, 11:10
Értelmetlen ebben a környezetben befektetési ötletet megosztani. Annó akikkel megállapodtam, hihetetlenül leleményesnek bizonyultak abban (ha nem ők, akkor ügyvédi, bírói, felszámolói, végrehajtói segítséggel), hogy vmi úton-módon kibújjanak a megállapodás alól. A közjegyzős alól is sikerült. Egyet látott a barom: ő itt és most eltehetett tisztán 20-700%-t, tiszta pénz. Ez a hozzáállás lényegében változatlan azóta is. Tökmindegy, hogy a nagybanin áruló zöldségessel, vagy akár leisztingerrel, mészáros lőrinccel netán bármely politikai vezérrel is állapodnék meg mert épp lenne egy meglátásom. Eltenni a profitot, lepattintani az ötletgazdát (vagy a mostani viszonyok közt: lelövetni ha túl sokat ugrál).
.
De mégsem volt haszontalan, mert nyertem tapasztalatot (ezen röhögni szoktunk kínunkban, de) : a sok jogi görénység jó volt kiindulópontnak amikor engem akartak kifosztani. Olyan 30M értékben. 15 évvel ezelőtt. Olyan a jogrendszerünk mint a hagyma: mindig van benne egy újabb és újabb héj, csak elég időt/energiát kell a jog kutatásába beletenni. Azóta én is ki tudok bújni a közjegyzős, jelzáloggal, továbbterhelési, elidegenítési tilalommal, vételi opcióval biztosított banki ingatlanhitel alól (is) - úgy hogy a kecske is jóllakjon s a káposzta is megmaradjon: a hitelt se kelljen visszafizetni és az ingatlan is hadd maradjon az enyém. Üzletszerűen nem gyakorlom.
Rába és a láma péntek, 10:35
Hiányolni fogunk - bár én csak messziről figyelem ezt a papírt és csak néha-néha vagyok benne, úgy kb az idő 2-3%-ban. Egyébként meg nem rossz az, ha nagyjából lehet látni kinek mi a motivációja, ki miként írogat egy-egy helyzetben.
leves csütörtök, 14:19
Hát a veszteségtől meg a leátlagolástól irtózom, nem mondom néha-néha befigyel egy-egy olyan, hogy vmi ígéretes, kapok belőle de utána esik és esetleg még egy adagot megkockáztatok, de kb ennyi. Sokkal gyakrabb az, - mondjuk 10x - hogy kidobom kicsi mínusszal. Ez akár -1, -2% vagy akár  jelképes nyereség de engem ne idegesítsen. Sőt ha felfelé menetel de fordul, akkor is inkább köszönöm szépen és a viszontlátásra.
leves csütörtök, 13:59
Múltkor írtam az ötletem, hogy ha vmi ígéretes, próbálom egy kicsit elfelejteni a pozit ha jó irányba megy. Próbálom nyújtani azt az időt amíg nyereségben ülök. Biztató eredmények vannak. Ma is volt épp egy ilyen: jutalék után egy szűk hétévi állampapírhozam (mert jól hangzik :) ), két vagy három hete dobták rám a papírt.
.
Persze nehéz dió, mert folyamatosan küzdök a rv-cash aránnyal: én úgy érzem magam jól, ha van bőven kess, akár 70-80% is, hogy ha van valami, ne máshol kelljen dobni hirtelen papírokat. Ez az arány megborult a covid elején mert a tőke felét azonnal kivontam és nem tettem vissza. Mostanában kezd úgy beállni a kess 40-50-60%-s szintekre, ez már kezd kényelmes lenni nekem is.
KISBÜFIK topikja szerda, 17:18
Még 1993-2000 közt volt egy párszor úgy, hogy volt meglátásom és gazdag emberrel megegyeztem, hogy a hozam felét/egyharmadát/negyedét megkapom. Olyan 8-10 eset volt kb. Minden egyes meglátásom bejött, volt olyan ahol a kezdeti befektetéshez képest 1200% volt rajta a profit két hónapon belül. Az első meglátásoknál megállapodás volt egy-egy gazdag emberrel. Később szerződés, egy esetben közjegyzős letét is. Volt aki meghétszerezte a tőkéjét az én ötletem alapján, úgy, hogy alulról fedezve volt a veszteség ellen. Volt olyan bróker aki 70%-t nyert a kp-jegyes meglátásom alapján amikor meghirdették az áramszolgáltatók privatizációját. Volt aki 40%-t tett zsebre egy hét alatt mikor bokros leértékelte a ft-t azzal a metódussal amit kitaláltam. Megjátszottam én is mindent, nyertem az összes meglátásomon. Akikkel megegyeztem, azok összességében 100m feletti pénzt tettek el.
.
Kitalálod mennyi pénzt kaszáltam ezekből a gazdag emberekből ugye?
OTTone szerda, 14:49
Az ott1-re visszatérve: ha úgy van ahogy gondolom és pl a Martonicz féle lélegeztetőgép-üzembehelyezési szerződés (6.2-6.5? mrd ft) volt a profithányad az ott1 által beszerzett gépek után (más egyéb húzásaik mellett), akkor érdemes mérlegre tenni az általuk elkövetett dolgok súlyát és összehasonlítani mondjuk azzal amikor engem basztattak különféle kötelezettségek elmulasztása miatt: (és a kettős mérce nem csak rám vonatkozik, széleskörben szívnak miatta)
.
Azért írom le ezeket a példákat, mert több mint 30m-t szerettek volna végrehajtani rajtam ami méltánytalan volt - pl nem volt mögötte adóztatható jövedelem, vagy megsokszorozták az eredeti követelést, stb, stb. Mellé - mintegy nyomásgyakorlásként - megkínáltak összességében 12 év letöltendővel is. Azaz hozzámérve az általam elkövetett dolgokhoz és a felkínált büntetéshez képest vagy az ott1 vezérkarát kell lefejezni nyilvánosan, vagy nekem kell felnőni odáig, hogy - mondjuk - Paksot robbantom fel valamilyen módon. Úgy lennének arányban a felkínált büntetési tételek (mert ezeket egytől-egyig végig kellett játszanom!) De ez általános, az ott1 csak egy elrettentő példa, mindenhol máshol méltánytalanság és kettősmérce van.
.
Béreltem egy irodát húszévesen, összejöttem egy lánnyal, az irodában végzett tevékenység később beütött, lett belőle egy tehermentes lakás, komolyra fordult a dolog a lánnyal - élveztem az életem és nem mondtam fel az irodabérletet miután abbahagytam ott az üzletelést. Hanyag voltam és szartam bele. Évekkel később végrehajtó meglepetésszerűen akart elvinni kb 2m ft-nyi értéket egy akkor már többszörösére duzzasztott, de még kamatokkal, eljárási díjakkal is "csak" 80.000 ft-nyi követelés miatt. Szembeszegültem, kicseleztem. Közben közvetett módon olyan egészségkárosodást szenvedtem ami miatt lassan meg fogok dögleni. Bárhol máshol már rég túllennék a dolgon, megkockáztatom akár Albániában is.
.
Vállalkoztam, lebetegedtem újra, nem tudtam vele foglalkozni, túlmentem az adómentességen egy kicsivel, majd a következő évben már adómentesség nélkül futott a vállalkozás. Harmadik évben már jobban voltam, de addigra az adómentesség elvesztése miatt majdnem nyolcszámjegyű pénzt követeltek rajtam, nyilván kamat, büntetés, eljárási díjak - holott a vállalkozás nem lett jövedelmezőbb. Konkrétan több tartozást róttak ki mint amennyi a bevételem volt. Vittek volna mindent: lakás, garázs, kocsi. Szembeszegültem, kicseleztem őket. Évekig fenyegettek utána még letöltendővel - költségvetési csalás még nem volt, évekig járkáltam bíróságra.
.
Vettem egy új autót, chf hitelre, pörgött a cég, úgy gondoltam egy éven belül visszafizetem, volt az OTPben egy elég korrekt lehetőség, halogattam a visszafizetést, a többlet oda ment. Beütött 2009. Nem volt elég a tőzsdei szakadás, még előtte újból lebetegedtem, szokásos nem tudtam foglalkozni a dolgaimmal: azaz nem ugrottam ki az otpből sem. Késedelmes törlesztés, 1-2-3 havi elmaradás, bank 2-4-6 havi díjat kért volna, egyrészt az elmaradt havi törlesztők, másrészt mégegyszer annyi "büntetés"-t. Leírtam a helyzetem egyezkedtem volna velük, megkaptam a pofámra, hogy mit gondolok én, csak nem azt hittem, hogy a bank van értem, hát én vagyok a a bankért. Fenyegetések, végrehajtás - kocsi, lakás, garázs, földek. Szembeszegültem, kicseleztem őket. Évekkel később nyolcadáron megegyeztünk a hitel eltörlésében. Később nekem jöttek, hogy én csalási szándékkal vettem fel a hitelt, vagy büntetőügy, vagy fizessek mindent - mindezt már a megállapodás után.
.
Volt egy panellakásom ahol vagy 20-25 éve nem volt gázfogyasztás, mert kellett minden hely a vállalkozásnak. Eleinte másénak, később a sajátomnak. Kibeleztük a konyhát, kiment minden: konyhabútor, mosogató, gáztűzhely. Tízévi átalányfogyasztás díjáért akarták hivatalosan lezárni a csövet. Hívtam egy gázost, ledugózta, lefényképeztem, előhívattam, írt a gázos egy nyilatkozatot, eltettem a paksamétát. Mai napig 10-20 éves gázdíjakat hajtanának be rajtam, hiába nem volt egy molekula fogyasztás sem. Az volt az érv sokáig: nekem a fogyasztás lehetőségéért kellene fizetnem. Szembeszegültem, kicseleztem őket. (Itt egy esetben benyeltem a dolgot: -200.000 ft) Fenyegetés, miszerint nem lett szakszerűtlenül megszüntetve a gázvételezési lehetőség, 20 éven át veszélyeztettem a panelt - szerencsére sikerült találni olyan lakást ahol ők dugóztak 1995-ben, semmiben sem tért el az én gázosom eljárása az övéktől...
.
Szóval ha rajtam lehetett követelni 30m-t és fenyegetni 12 év sittel, akkor mit kellene tennem ahhoz, hogy a 12 év sitt realitás legyen ahhoz képest ahogyan az egyenlőbbeket kezelik nálunk? Vagy mit kellene nekik kapni ahhoz, hogy arányban legyen a nekem felkínált büntetésekkel?
OTTone szerda, 13:58
magánrendelésén tárgyalta ki - ez fontos
OTTone szerda, 13:56
Az egészségügy az egy kritikán aluli fos. De ezen pénz nem fog segíteni, se műszerezettség, se új épületek, se munkaszervezés. Kitenyészett egy réteg amire a "fehérköpenyes patkány" egy objektív jelző: önmagát a teremtés abszolútumának gondolja, félreinformál és zsarol a helyzeteddel. Optimatákat nevelt a renccer zéró felelősség ill erkölcs nélkül. Kivételek vannak, de az általános rohadásban csak néhány %. A többi 90-95% nem orvosnak való, egyenesen kártétel, hogy ott van.
.
Ezek régi folyamatok egyébként, nyugaton jó 40-50 éve kezdték mondani, hogy a pénz beáramlása tönkreteszi az egészségügyet - ha az orvos dinamikusan nagy vagyont halmozhat fel, (ami mondjuk összemérhető egy jobb kis vagy középvállalkozóéval) egy idő után már a vagyon gyarapítása, menedzselése lesz a célja - van olyan aki rendszeresen a rendelési időben tárgyalta ki már ezelőtt 10-15 évvel, éppen hogyan áll a mol részvénye és a bróker szerint mit tegyen. Onnantól a szellemi energiáit a vagyonra koncentrálja, egyébként meg robotpilóta üzemmódban ténykedik.
.
Kb le kéne cserélni a 90-95%-t, kivéve azokat akikről valamilyen értékelési rendszer alapján tömegesen születnek a jó visszajelzések, vélemények. Az egészségügynek minimális funkciója van így ebben a formában, a 90-95%-nyi robotpilóta orvos nem sokat tesz hozzá. Le kéne cserélni az egészet valamilyen full csóró ország frissdiplomásaira akik az otthon elérhető jövedelmük sokszorosát kaphatják meg itt, brutális ellenőrzéssel karöltve. (Ilyen ország nincs, ellenőrzés meg nem lesz a fejük felett, szabad a vásár, nem probléma bármit is tesznek vagy épp szarnak bele.)
OTTone kedd, 18:11
Nem tudod esetleg, hogy ezt mikor közölték, hogy nem lesz nagy profit a gépek beszerzésén? Legjobb lenne a pontos dátum.
Rába és a láma kedd, 12:05
Érdemes ebbe belekapni vajon?

friss hírek További hírek