Idea

Regisztráció: 2017-11-10 06:12:08

Hozzászólások száma: 513

Utolsó hozzászólás: 2019-10-16 11:40


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

NEW OPUS GLOBAL szerda, 11:40
Köszi.
NEW OPUS GLOBAL szerda, 11:09
Nem tudja véletlen vki, hogy Jászainak mennyi rv-e volt? Olyan 17.8M ugrik be, de lehet, hogy hülyeség. Hátha vki tud pontosabbat.
NEW OPUS GLOBAL kedd, 02:41
("jó de itt nem ez a lényeg... :D hogyan akarunk valakit megítélni a szülei/nagyszülei/ükszülei alapján ? :D nettó baromság"
.
Van ezekre egy jó szó. Amibe úgy kb bele van sűrítve minden ellenérzés, felhalmozódott sérelem, igazságtalanság és következményként a gyűlölet - legalábbis vidéken:
ávósivadék
.
Cserébe mi vagyunk a szemükben a nácik - nyilván érveik vannak nekik is.
.
Nincs is ezzel semmi baj, de ha a két irányvonal nem fér meg egymás mellett, mindkettő lövetne ha tehetné, valamelyiknek el kellene tűnnie. Szerintem annak amelyiket lényegesen kevesebben támogatják. Régen is csak a vörös hadsereg terrorja árán volt képes megmaradni az ávós irányzat, de még akkor is csak erős kompromisszumokkal vagy úgy se (1956). 1990 után rengeteg gazdasági/piaci pozíciót megkaparintottak, bár kopnak folyamatosan, mégsem eléggé. A mai napig van (több) tőzsdei cég is ilyen múlttal.
.
Szóval ennek az irányzatnak - a magyarpusztítónak - nem kellene itthon a továbbiakban érvényesülnie, elég ha az antant államokban erős, vagy ott ahol a vélt történelmi bűneink miatt rühellnek bennünket. Épp elég belőlük ott, idehaza nem kell.
.
Fidesz helyében legkésőbb a második ciklusuk kezdete után nyomtam volna a pereket, leleplezéseket a volt szdsz-mszp gazdasági, közéleti, (művészeti, írói, újságírói, stb) vonal ellen. Ne tudjanak megmaradni az országban, mert mindig van ellenük nav vh, mindig indul épp valamilyen vizsgálat, stb. Kopjanak ki innen, ölték-dúlták-fosztották-alázták már a magyar népet eleget. Kibaszottul kurvára elég volt.)
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 11:12
Talán ez a megoldás.
.
Talán most az megy, hogy gyalázatosan szarnak kell mutatni minden vagyonelemet - Mátra, szállodák, építőipari cégek - mert vinné őket az a kör akihez kerülniük kell?
.
Csak úgy eszembe jutott, hogy az építőipari cégeknél is volt ÉCS. És - ha igaz - itt van a kertek alatt a kínai vasúti szerződés megkötése. Ám jön most valaki és megveszi az építőipari cégeket amik együttesen birtokolják az RM 100%-t, annál az árnál olcsóbban mint amennyi a könyvszerinti érték, de - tekintettel arra, hogy - a cégértékből sok a várt nyereség, vhol 50-60 mrd között. Majd megkapja az RM a kínai szerződést és az új tulaj bombaüzletet csinál, mi meg nézünk...
Nem -e a holding kiüresítése folyik, megy minden oda akihez a vagyonelemeknek kerülnie kell?
.
Ugyanakkor választás előtt vagyunk, tehát mindent tízzel kell osztani.
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 10:55
Nem vitatom, hogy igaz, de egy ilyet egy jó hír mellé tennék be ha enyém lenne a cég. Most választások előtt vagyunk és ömlik a szar a cég felől, köztük olyanok is, amit lehetett volna időzíteni máskorra. Mintha az lenne a cél, hogy szántszándékkal lenyomni minél alacsonyabbra az árat.
.
Ennek akkor lenne értelme, ha pl ML beapportálna ide vmit ami a sajátja, és olcsó rv-ből minél többet adna saját magának. De van neki elég papírja, szóval ez nem annyira nyomós érv. De csináltak már ilyet, Tiborcz amikor pénzügyileg renndezte az Appeninnt, aznap volt a lokális alj. Ugyanígy volt egy apport még 2018-ban ahol az apport napján lokális alj volt újra. Tehát játszanak azzal, hogy a saját vagyonelemért olcsó rv-t kapnak, másnak meg felhúzott rv-l fizetnek/fizettek.
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 10:45
Mintha direkt jönnének ki ezekkel ömlesztve most.
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 10:36
Pl 1m db-t kell neki visszavenni. Ebből valamennyi megvolt tegnap, de elég sokan rácuppantak a témára 330  majd főleg 320 alatt. Mi van, ha feszíti a kötelezettség?
/Ezzel együtt persze lehet tömés, nyilván./
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 10:27
Egy töméshez feljebb kellene engedni - gondolom én - nem cikk lokális alj felett 20 ft-tal tömni.
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 10:24
Ezt gondolom én is.
Ha eladni akarna nem tenné be, hanem adogatná 2-3.000-vel, beállna szélesen.
leves csütörtök, 01:08
-3% nekem a mai nap, a teljes tőkére nézve.
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 09. 12:50
Én addig addig filozofálok amíg elmegy a lehetőség.
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 09. 12:41
Elbizonytalanítottál...
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 09. 12:29
Gondolkodom én is egy adag vételén.
leves 2019. 10. 08. 05:57
(Azon gondolkozz már el, hogy van -e bármiféle motivációm is nagyot mondani?
.
Pénzét nem akarom kezelni senkinek.
Felbeszélni papírt nem szoktam. (Néha lelkesedni azért igen.)
Rinyálni esésen nem szoktam.
.
Pedig már gondolkodtam, hogy leírom JL négy olyan szabályát ami a kicsiknek is jó :)
.
Neked csak azért válaszoltam, mert sokszor naivak a beírásaid szerintem.)
KISBÜFIK (balentum) topikja 2019. 10. 08. 04:52
"Három féle ember van:
Van aki alá vesz eséskor,
van aki elad
és van a kivár, na ez vagyok én."
A negyedik ember cselekszik helyesen. Nem tuti, de azért az övé statisztikailag a  nagyobb megtérülés. Nyilván én is csak tanulgatom, kísérletezgetek.
.
Valamint kis veszteséggel eladni az egyik legkomolyabb (tanult) képesség itt.
leves 2019. 10. 06. 18:53
(Off. El kell mennem egy pszichológushoz.
.
Émász topikba írtam keserűen, hogy legalább itt menjenek valahogy a dolgok, ha minden más szarul megy - aztán ezen gondolkodtam egész este, hogy miért megy szarul. Aztán leesett. Van egy ellentmondás a személyiségemben, ami a büdös, két-három hónapja nem mosdott ÁM EKÖZBEN kilós fuxot hordó kivagyi cigányhoz tesz hasonlatossá.
Az ha büdös mert nem mosdik - helyén kezeljük.
Az ha kilós fuxot hord de közben rendben van a megjelenése, mondandója - szintén a helyén kezeljük.
De ha van benne egy brutál ellentmondás, az idegesít, irritál bennünket - pusztuljon a sosem mosdott fuxos cigány, mire veri magát miközben még annyit sem tesz meg, hogy megfürdik időnként.
.
Nahát egy ilyen ellentmondást fedeztem fel magamban, sosem tűnt fel, hogy van ilyen: bármit mondok, bárhogy nézek ki, mindent oszt tízzel az az adottságom ami még a másiknak sem tűnik fel, csak alattomban/tudattalanul teljesen más emberre következtet ösztönösen mint aki vele szemben áll. És ez idegesíti, hogy nincs szinkron. Visszagondolva sok-sok példa van arra, hogy akkor jutottam valamire, amikor a másik úgy gondolta, hogy gátba építendő salakanyag aki szemben áll vele - szinkronban volt számára a személyiség amit látott.
.
Ezt még tetézi, hogy egy gondolatmenetet - ami számomra kristálytiszta, de csak esetleg azért, mert már alaposan átgondoltam - nem fejtek ki alaposan, egy-egy egyszerű(nek vélt) logikai lépést is átugrok, aztán kövesse a másik ha tudja. Persze ezt legalább tudtam, feleségem figyelmeztet, hogy ne szaladjál előre, mondd el mi miből következik.
.
Hátha a pszihó megmondja mit kell tenni az ellentmondást ellensúlyozandó.)
leves 2019. 10. 06. 18:32
Félreérthető:
"Időzítés nem ér semmit: ez egy közhely, abban az esetben ér valamit, ha befektető vagy sok tőkével."
.
Tehát az "időzítés nem ér semmit" akkor jut inkább érvényre, ha befektető vagy sok tőkével.
leves 2019. 10. 06. 17:43
Livermore-nak négy egyszerű szabálya van ami az én szintemen alkalmazható - legalábbis én annyit szűrtem le belőle magamnak. (Egyszerű, de rohadt nehezen betartható - de csalódás lenne ha leírnám. Pl anélkül, hogy kifejteném: türelem - na ezzel ki vagy segítve...). Egy nagyságrenddel feljebb a lehetőségek kitágulnak, akkor újra el kell olvasni, mert akkor már valamennyire befolyásolni is tudja az ember a piacot, onnantól más a játék. Egyébként Livermore csak egy részelem a befektetési döntésekben - tehát nem sztárolom.
.
Időzítés nem ér semmit: ez egy közhely, abban az esetben ér valamit, ha befektető vagy sok tőkével. Ha arra mész, hogy megveszel valamit és tíz év múlva előveszed, akkor teljesen rendben van, nem kell időzítéssel foglalkozni. De ez még nem az én szintem...
.
Befektetési könyvek: Szerintem mindent el kell olvasni amihez az ember csak hozzáfér. Sajnos ez most nálam egy ideje szünetel, van más feladat, baj. De még a leggagyibb befektetési könyvben is van olyan gondolat ami épp a többiben nincs és alkalmazható alkalomadtán. Egy időben heti 1-2 könyvet is elolvastam.
.
Hozam 2017-18-19: Csak két éve vagyok újra itt (2017 okt), de összecseng azzal amit írtam. Bux 20x (kerülve a mínuszokat), évi 70-200%, sőt még Livermore :) is adott egy ajánlást - ami ezekkel szinkronban van -, hogy egy nyugis, nem kapkodós (újra)kezdő mennyit akarjon összeszedni az elején, a lehető legkisebb kockázattal. (Ő egy boltnyitáshoz hasonlította az 1900-s évek elején, ha ahhoz képest 3x-4x-t összehoz az ember az jó, nem túl kockázatos és pár éven belül lesz egy korrekt tőkéje.) Mondjuk úgy, hogy alulról ostromlom ezeket a célokat, meg-megérintve, sok-sok ostoba hibával - azzal együtt, hogy a június végi csúcsomhoz képest olyan -2.7%-ban vagyok, de voltam -4%-ban is.
.
Egyébként meg ez nem különösebben erős teljesítmény: a nagyobbak elérik a kispapírokban a többszörösét, igaz, hogy ők esetleg felvásárolhatják a közkezet arra megy az ár amerre akarják. Olyan chartot rajzolnak ami jólesik. De vannak itt olyanok akik kevés pénzzel megcsinálják huzamosabb ideje a maguk évi 100%-t (vagy többet), sokszor ki-be ugrálva. Én igyekszem a pluszos papírokban benne maradni, a mínuszosokat azonmód kivágni - van olyan sokszor, hogy kevesebb mint 1% mínuszban dobtam mert nem úgy alakult, ahogy reméltem - lehetőleg ne nagyon fogyjon a pénz ha rossz lóra tettem. Sokáig 2.000 ft volt az egy kötésen elszenvedhető max tervezett veszteség ha folyamatosan mozog az ár, ezt fel kellett emelnem 20.000-re egy jó ügylet után (aránytalanul többel emeltem mint amennyivel a tőke nőtt), de lassacskán kezd szűk lenni ez a korlát is. Nyilván rengeteg bukott kötés van.
leves 2019. 10. 05. 16:50
Törekedni kell rá. Ha meg se próbálod, persze, hogy nem fog sikerülni. Egyébként minimum 20x-t szeretnék, mindig az a cél. Ha mínuszos a bux, akkor meg az lehetőleg engem ne érintsen. Sima indexhozamhoz nem kell híreket nézni, nem kell helyzetekre, alkalmakra várni, amit bele tudsz tenni beteszed és ülsz rajta. De az ember szeretne kihozni a lehetőségből többet.
.
Egyébként meg ott vannak a példák: Jesse Livermore pl. Vagy az a párszáz ember aki évente megcsinálja a maga 70-200%-t csak nem verik nagydobra és felülről korlátos az összeg amivel helyezkednek. De az a legszebb, hogy még le is írják hogy kell mint kell és részben követhetőek is. Arra a részre ami meg nem követhető, arra az ember kitalál helyettesítő eszközöket amik valamelyest pótolják azt a részt ami mezei halandó által nem hozzáférhető.
leves 2019. 10. 05. 15:12
Csak el tudsz -e érni ezzel a hosszútávú tartással megfelelő hozamot? Általában nem. Azért a cél az, hogy megverjük az indexet, lehetőleg olyan 20x arányban, minimális, állampapírnál kicsit nagyobb, de vállalati kötvénynél egyértelműen kisebb kockázattal*. Ha nem is sikerül, legalább legyen ott célként, az se tragédia, ha csak mondjuk 18x a hozam a buxhoz képest (vagy kevesebb) de legalább legyen egy ambíciózus célkitűzés. (Ami nem lehetetlen, nem csak az utóbbi két évben voltak hozamok. Még nekem is van full tőkére négyszámjegyű hozamom 97-98-ból...)
.
*Nyilván ez ellentmondás - törekedni kell a feloldására...
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek