Teljesen igaz, amit írsz. Szerintem is örökös támadásban van az OPUS a balos-libsi médiumok által, de nem csak a médiumok, hanem a gazdáik személyesen is tesznek arról, hogy ez a papír évek óta nem tudja felemelni a fejét. Talán most mégis lehetőség lesz az emelkedésre és odakerül, arra szintre ahová értékében való, fel 600-800 közé.
Van par remego aki kiszorja szerencsere.Gyenge lancszemekre nincs szuksegunk.Majd visszaveszik ha elindulunk felfele.Tudatos gyujtes megy.Eleg nezni a konyvet.Szepen begyujtik amit odaadnak ezen a szinten.Konyv ures felfele.Lehet onteni batran.Tul szep lett volna pentek estig megerkezni 380-ig.Jo lesz az hetfon is.
Az mfor.hu cikk véleményezése Nyit egy bombasztikus címmel: Gondban Mészáros Lőrinc gabonafeldolgozói A címet olvasva egyből arra gondoltam, hogy az oroszok néhány jólirányzott Lancet drónnal lebombázták őket... Ok, a majom rákattintott (csenget a kassza), és elkezdi olvasni. A cikk első fele leírja, hogyí mennyi (állami) pénzt öntöttek a két cégbe (KALL, VIRESOL)... Aztán elmagyarázza, hogy lóf@szt sem ér a két cég tavaly 127 Mrd-os árbevétele, az egész egy kalap sz@r... Aztán azt is megmagyarázza, hogy közép és hosszú távon a magyar mezőgazdaság képtelen lesz versenyképes áron gabonát termelni... Ha ez így lenne, akkor egész Európának kampó lenne... A valóság ezzel szemben az. hogy az OPUS élelmiszeripari ágazatában a 22Q1/21Q1 59%(!)-al nőtt, ami az üzemi eredményt a 21Q1 -3Mrd-ról 2Q1-re +3Mrd-ra fordította. (Forrás Q1 jelentés). Aztán tovább diszkreditálja a KALL-t, azzal, hogy leírja, hogy felszámolást indítottak ellene. A cikk is beismeri, hogy egy egyszerű, hétköznapi elszámolási vita állt az ügy mögött, ami azóta rendeződött... Nem is tudom mit gondoljak? ha nem tudnám, hogy az mfor egy nettó balos műhely, akkor az gondolnám, hogy Lőrincék hűtik a piacot a Q2 előtt... Péntek este nyilvánosak lesznek a Q2 számai. Ki fog derülni, hogy a csökkenő gabona és energia költségek mellett, az árbevétel tovább növekedett (n.év/n.év alapon min. 60%-al), és ez egy akár kétszámjegyű n.éves üzemi eredményt is eredményezhet. A mfor pedig, farkát behúzva visszabújhat oda, ahonnan az anyukája kipottyantotta.
NEW OPUS GLOBAL