A portfolion van egy hír 9.46 kor. Nincs megnevezve ki vette meg az airport logisztikai telepet. Tud valaki valamit erről ki lehet a vevő? "Budapesten ez az Airport City logisztikai ingatlanának
eladását és egy kis budapesti irodaingatlan értékesítését jelenti,
melyre 2021 decemberében írták alá a szerződést. Bár az Airport City
logisztika kiválóan teljesít és a logisztika egyébként is a
legnépszerűbb globális ingatlanbefektetési területek egyike, a
csoportnak nincs nagy lefedettsége a hazai logisztikában, így a vonzó ár
miatt értékesíti az érintett ingatlant. Mindkét tranzakció várhatóan
2022 első negyedévében zárul le."
Köszi! Mint írtam az én véleményem nagyon más mint amit bemásoltam. A tiedhez áll közelebb csak sok minden érthetetlen számomra is. Pl miért nem éri meg egy komoly befektetőnek sem a részvényből venni ha olyan jó áron van? A cégvezetők miért nem vesznek részvényt ha annyira megérné? Mert amúgy én is azt látom, hogy tavalyi év eleje óta egyre kiszámíthatóbb a működés.
Tudod van 200 oldalas jelentés, abból tudsz csinálni egy olyan listát, hogy mi miért rossz, és egy olyat is hogy mi miért jó. Az 509Mrd hitelnek tudod milyenek a feltételei, hány évig nincs fizetési kötelezettség, milyen kamatra kapták? Viszonyítsunk hozzá egy árbevételt. Ami mondjuk 250Mrd. Azaz a teljes hitel állománya két éves bevétele. Van 100Mrd feletti kp a cégben. Csak decemberben 70Mrd pályázatot nyert a cég. Ezek a hitelek milyen futamidővel készültek? Emlékszel, hogy pár éve ezeket átstruktúrálták, olcsóbbra. Nyilván jóval piaci alatti kamatok - hisz a saját bank adja. . Másrészt a kockázat így a banké, nem a cégé. Megvehetné kp-ből, de olcsóbb a finanszírozás, hiszen a kp-ből tud majd mást venni. Egy vállalat esetében a hitel szükséges, és nem a szükséges rossz. . Az hogy mi a pontos nyereség sosem fogjuk megtudni ennél a céghálónál, lehetetlen. Ez miatt nem aggódnék. Ha akarnak kimutatni mutatnak ki nyereséget, ha nem akarnak nem. Ez egy kis Kft-nél is így van kicsiben, gondolhatod itt nagyban milyen mozgásterek vannak. . Ha azt nézed, hogy emberek felveszenk 40M hitelt, évi 4M bevétel mellett, 20 évre, és azon senki nem szisszen fel, akkor itt az 500Mrd hitel úgy hogy évi 250Mrd az árbevétel ( a közvetlen csoport a mészáros csoportban meg 1200Mrd) egész más dolog szerintem, főleg, hogy ott van cash amiből éveket előre ki tud fizetni. . De ha szeretnéd legyen felfújt lufi, nekem olyan mindegy. CSak nézz meg egy BVPS arányt, itt és mondjuk egy tesla esetében vagy sorolhatok neked 30 céget ahol sokkal nagyobb a hitel arány, és mégis bvps 3-4-10X-esén forog az árfolyam. Itt meg pont a felén. . Sokkal okosabb emberek rakják itt a kockákat egymásra mint a tihanyi nostradamus, aki utálatból és ellenszenvből elemez, és várja pl a 4iget 0-ra...
Inkább letöröltem amit irtam erre,mert öröre letiltottak volna.Habár azt sem bánnám.
Törölt felhasználó2021. 12. 21. 10:07
Orbán hamarosan élőben beszél. A Magyar gazdaság jelenlegi helyzetét az opus globál nagyszerűen tükrözi. Hazugság, hazugság hátán. Ez a Magyar gazdasági csoda. Ajka.
én is feszült lennék az évzáró kormány infó előtt, amit OV tart személyesen. és itt is mindenki feszült. mindenki akit csúnyán beszopattak. de reménykedjünk, mert a hüppögésen túl úgy sem tudunk itt mást csinálni. addig mosoly és séta, mert ha nem mosolyogsz az opus akkor is esik. A séta pedig jól jön ezekben a covidos időkben és még inni is tudsz, ha nagyon feszült vagy. összegezve: lófasz nem lesz itt....
NEW OPUS GLOBAL