Kedves Topiktársak, Az Opus Global-ba akarok befektetni. Ehhez szivesen olvasnám véleményeteket, de legszívesebben politikai háttér nélkül. A cég feltételezett politikai háttere ismert, ill csak azt ismerem, amit itt olvastam, mivel nem Magyarországon élek. Engem ez a háttér csak akkor érdekel, ha a befektetésre közvetlen kihat. Ilyen lehet pl. az épitöipari részleg, ami nagyrészben állami megrendelésekkel van kitömve és egy esetleges kormányváltás után kipukkan. Tehát engem csak a gazdasági háttér érdekel, hiszen befektetésem is csak erre céloz. Véleményeteket elöre is köszönöm
Kedves István, tudom, te állításod szerint mindig semlegesen személed a dolgokat, bár azért mindig egyirányú a kommunikációd a politikai síkon, így nem tartom egyenes beszédnek a megnyilvánulsaidat, sőt érdekes módon, folyamatosan velem foglalkozol, ha erre jársz. A példát azért hoztam fel, mert sok az álszent hang, végre el kellene dönteniük, hogy pacskeroljon el fő tulajdonosi kör és a vele párhuzamban járó politikai elit, mert sokak összes megnyilvánulása kb. erre terjed ki ezen a fórumon - nem volt még olyan nap, ha ide "beolvastam" ne ezzel találkoztam volna -, de közben az ördöggel is táncolnának, ha kapnak érte egy kis morzsát. Ez esetben nem tudom mi különbség van a bírálat célpontjai és rájuk testált magatartási normák, illetve a bírálók között, max. az, hogy nem egy dimenzióban mozognak. Ez a magatartás az élet más területein is ezerszer visszaköszön, ezért hoztam most egy másik példát, sajnos sok a hasonló társadalmi reflex. A "nem bizonyítható" eset kapcsán javaslom olvasd el az elmúlt hónapok fórum hozzászólásait a sielok.hu portálon, ha már annyira magabiztosan minősíted a véleményeimet.
Eléggé erre a rúgóra jár az agyad. Kitalálsz valami nem bizonyítható, túlhúzott vádat, jól odapörkölsz a képzelt ellenségnek. Pedig lehet, nem is létezik az a képzelt ellenség.
Sokaknál az itteni hozzáállás kb. olyan, mint azoknál a "szegény" síelőknél, akik folyamatosan a kormányt szidják a korlátozások miatt (pedig komplett alpesi hatalmak mondják, hogy most nem) és majd éhhalál küszöbén látják az országot, de mint elnyomott polgárként már ebben az időszakban is harmadszorra járják meg sítalpakon Svájcot üzleti útként álcázva és közben azon rugóznak, hogy csináltassanak-e Covid tesztet a költségek miatt, sőt némelyikük még a gyermekeket is viszi, mint ha szünet lenne, de a végén az éhbérét dolgozó pedagógust és a rendszert fogja baszogatni, hogy a szegény gyermeke lemaradt a tanulásban.
Szerintem a fórumozás nem arról szól, hogy leminuszolom a hozzászólást, ha a pozimmal ellentétes irányú, ahelyett, hogy ellenérveket sorakoztatnék fel.:)
Főleg, hogy milyen lentről volt az a 6%. De ahogy írtam is, az is gond, hogy szerintem nem természetes piaci emelkedés volt ez a 6% se, hanem reggel valaki felrántotta a hír kapcsán, aztán a piac már nem húzta tovább.
Ha képbe vagytok a tőzsdét illetően,akkor tudjátok hogy egy ilyen hírre nem ennyit kellene mennie a papírnak.De persze tegyen mindenki szabad akarata szerint(de a folyamatosan csökkenő trend azért sejtet valamit)
Szerintem, bizalomra nem adtak okot a fejlemények (100% helyett a fele, külön cég) és végülis kicsi ezeknek a cégeknek a nyeresége, igaz viszont azt a nem nagy nyereséget garantáltan hozzák, ha nem tesz keresztbe nekik az állam. OV biztosan nem fog ilyet tenni ezek után, hogy a NER betette a lábát az energia piacra.
NEW OPUS GLOBAL