Ez szerintem úgyis elindul, mert alul-árazott. Közgyűlésen balhézni, az igazgatóságra pressziót gyakorolni, dióslakizni az szerintem idiotizmus lenne, mert attól még egyetlen részvény árfolyama sem emelkedett. Ez nem spekarészvény, és szerintem akkor lehet majd osztalékban gondolkodni, ha a befolyásoló részesedéssel rendelkezőknek a jelenleginél jóval több lesz a részvényük aránya a közkézhez viszonyítottam. A Takarék JZB-nél is - és más részvényeknél is - eljátszotta a TEBÉSZ ezt a játékot és az lett az eredménye, hogy a részvények árfolyama nem emelkedett, sőt ......
Lehet a vezetőséget szidni, de állítólag nem azok szórják a részvényeket. Tessék a spekákat ostorozni, akik először jól feltolták az árat, aztán szépen nyakukba öntötték a későn érkezőknek. Itt a fórumon olvastam olyantól hozzászólást, aki a saját bevallása szerint, éppen a mészáros papírok rallyja miatt lett nagybüfi. Na ott van a pénzetek, nála (is).
Ez érdekes. Piacbefolyásolásra buzdítani a vezetőket? Mit kellene tenniük? A szabad piac határozza meg az árat. Az itt sajnálkozók nyugodtan kiszállhatnak. Ja, bukóban nem szeretnének, majd ha 611 re feltornázzák az árat. Megsúgom, a tőzsdén bukni is lehet, bármennyire is furcsának tűnik. Akkor senki nem reklamált, mikor világrekord emelkedésen volt túl. Azokat kell megkérni, hogy dobják vissza a brutális nyerőjüket. Elvégre mindenkinek lehetősége van feltornázni az árat, csak jó sok részvényt kell megvenni. Hajrá, lehet kezdeni. Be kell bele tolni mindeneteket, sőt, most nagyon jó hitelek vannak. A robinhoodosok is ezt tették, nem mindig másra kell mutogatni.
Az élen továbbra is Mészáros Lőrinc áll (a teljes lista itt böngészhető). A felcsúti dollármilliárdos válása lezajlott, a vagyonosztozkodás vita nélkül megtörtént. A Mészáros Csoport továbbra is hasít az építőiparban, az energetikában továbbra is komoly kapacitásokkal rendelkezik, terjeszkedik a médiában, agráriumban és az élelmiszeriparban, miközben az osztalékból származó vagyon továbbra is jelentős.2020 sem volt rossz éve Mészárosnak, tőzsdei befektetőcége, az Opus Global ugyan komolyan megérezte a járvány első, tavaly tavaszi hullámát, de szépen lassan korrigált az árfolyam. A csoport turisztikai kitettsége komoly, de a szállodafelújításokat célzó államilag finanszírozott Kisfaludy-program egyik nagy nyertese épp az Opus kötelékébe tartozó Hunguest Hotels lett a megítélt 17,7 milliárdos támogatással. A Mészáros Csoport fókusza a külföldi terjeszkedésen van: a csoport lapzártánk után jelentette, hogy a svájci Stadlerrel vegyes vállalatot hoz létre, vasútikocsikat fognak gyártani.Mészáros Lőrinc érintett a jelenleg zajló legnagyobb üzletekben is, melyekben az állam mind jelen van: Paks II., Budapest-Belgrád vasútvonal és az MKB-Takarékbank-Budapest Bank összeolvadása.
„számos ponton lát olyan személyi, működésbeli tényezőket : Személyi : gyakori változások a vezetésben, kommunikáció hiánya részvény árfolyammal kapcsolatban. Működésbeli/ felügyeleti hatósági elvárások / : Elhúzódó MNB vizsgálat. Bét részvények pl. utóbbi évben pozitív hírre, elemzői felminősítésre emelkednek. Opus nem, folyamatosan adják a részvényt ?
Persze, jó lenne több, de azért jelzés értékű lenne 15 forint is, hogy egyáltalán van osztalék...sok kisrészvényes nyugodtabban ülne tovább a papírban, nem köpködve. (kb 3000 ember, ahogy eddig itt saccoltuk). Ha a 3000-ből 1500 rájuk szavaz, vagy nem szavaz, esetleg ellenük uszít az ismeretségi körükben, szerintem nem mindegy.
NEW OPUS GLOBAL