Sajnos szinte mindenki ki akar szállni, még az is, aki hosszútávú befektetésre vette, sőt, bizonyos szempontból a részvény árazáson kívül is számos más negatív hozadék is társult eddig a történethez. Ezért lesz itt nehéz normális módon szabadulnia bárkinek is. Én szívesen tartanám nagyon hosszú ideig is (osztalékért, természetesen normális árfolyam mellett), de nem "kényszerből", amit szépen elintéztek a szereplők. Nekem az fáj legjobban, hogy a történetben hívőkkel egyáltalán nem foglalkoznak, még egy picit sem próbálták nyugtatni az embert, hogy ne csak a tömör csődöt lássa, pedig nagy valószínűséggel személy szerint sokkal nagyobb áldozatot hoztam, mint bármelyik vezetőnk, nagy tulajdonosunk. Amennyiben nem(csak) a nagy tulaj holdudvarába tartozók felelősök a zuhanásokért, akkor már csak ezért is próbálok normális módon kommunikálni az "áldozatokkal". Bármilyen negatív üzleti eredmény okát is sokkal kommunikatívabb módon kellene "elmagyarázniuk" és szükség szerint egy perspektivikus jövőt felvázolniuk, nem beszélve a cég részéről a sok "beültető" üzengetésről, mert akkor bezzeg aktívak voltak. Tulajdonosként sokkal több információra van szükségem a már megtörtént dolgokról (is) az üzletmenetet illetően, ha ekkora szarban (árfolyamban) van az ember befektetése és még osztalékról sincs szó.
Én már csak undort érzek a papír iránt, csak egyszer húzzák fel, hogy ki tudjak szállni, bár erre alig van már esély, a jászai féle rallikat szerintem el lehet felejteni. Egy biztos, a gázszerelő helyében már csak presztizsből sem hagytam volna, hogy így szétverjék az egész művet, a nagy opust, lerombolva a bizalmat a nullára.
Beatrixnak és a teljes menedzsmentnek mennie kell. Amíg a helyükön vannak addig se a pletyka se a deal-ek nem fognak semmit segíteni rajtunk. Gratulálok mindenkinek aki még képes rá idegileg, hogy tartsa ezen az árfolyamon.
Jó hétvégét mindenkinek. Magasról tegyetek az árfolyamokra, koronára mindenre. Töltsetek a családotokkal értékes időd. Jövő héten úgyis lesz őrület ismét.... Odébb még a 611...
NEW OPUS GLOBAL