Csukás mester, Az OTP fórumból már ki lettél tiltva a folyamatos marketingeddel. De innen is ki leszel (és a többi fórumból is.) A privát véleményedet bármikor megírhatod a fórumokba (ha egyébként van olyan), de ezekkel a színvonaltalan elemzésnek látszó valamikkel kérlek ne vezesd félre itt a népet! Szép napot!
Értem, amit írsz, igaz amit a likviditásrol írsz, én csupán azt firtattam, hogy pl miért nem várnak ki az eladók, hisz, mint írod itt vevő mindig lenne, hétfőtől meg főleg.
Azért kaptad a minuszokat, mert elég értetlen vagy, és ugyanazt a hülyeséget szajkózod... Elolvashatnál egy mikroökonómia I. tankönyvet, (elég lenne az első néhány fejezetet) ami a kereslet-kínálat és ár kérdéskörrel foglalkozik, hogy megértsd, hogy mikor és miért emelkedik az ár, és mikor csökken. Egyébként azért szeretünk blue chip-ekkel kereskedni, mert ezekben általában van likvidítás (a mi kisbefektetői üzemméretünkben), azaz mindig van vevő és eladó is a papírban (ma például az MTel-ben 1,7Mrd Ft értékben, de pl az OTP-ben ez 14MrdFt volt a mai napon.)
úgy értettem h ma pl, az srv még el se indult, köszönöm a válaszokat, nem egyszerű, mondjuk azért nem hiszem h sok olyan van h jaaaj jaaaj kell a pénz és adjuk el gyorsan, aki ilyen annak többnyire részvénye sincs, egy befektető odafigyel a pénzére, ez alap.
Néhány intézményi szereplőnél szigorú hozam-elvárások vagy benchmarkhoz igazított teljesítménykényszer van – 15–20%-os emelkedés után kötelező nekik realizálni, akár tudják, hogy még feljebb is mehet.
Tehát az, hogy folyamatosan adják, nem meglepő: profitrealizálók, technikai szintek, opciós szintek, algoritmusok miatt, de a vásárlói nyomás ezeket szépen felszívja (és ez a fontos), az árfolyam nem azért megy, mert nincs eladó – hanem mert van vevő, aki hajlandó kicsit drágábban venni. És ez már önmagában bullish jel – különösen egy hivatalosan is elinduló SRV-program előtt.
Az SRV-program nem garantált rakéta – hanem tudatos ármenedzselés
Bár valóban vevőként lép be az MTelekom, nem mindenáron vásárol, hanem napi limitekkel, akár algoritmikusan:
Ha az ár hirtelen kilő, vár, nem veszi meg az eladási oldal tetejét.
Ha jönnek eladók (pl. kisbefektetők, swing traderek), akkor olcsóbban tud vásárolni. Ez szándékos.
Ezért tűnhet úgy, hogy „sokan eladnak, mégis megy fel” – az SRV és az általános kereslet szépen felszívja a likviditást.
1.) Nem mindenki várja feljebb az árfolyamot (csak ti, akik még nem láttatok ilyet, és nem hiszitek, h eshet is srv alatt) 2.) Akinek kell a pénz, mert lakást, kocsit, stb. akar venni mostanában, az mind az eladási oldalon áll. Akinek gyorsan kell a pénz, az meg akár piaci áron is eladja, mert lehet, h jövő héten kell befizetni a karibi hajóutat...
ezt pontosan értem, írjuk itt h mehet feljebb, talán ez a konszenzus itt most, de napok óta figyelem a kereskedést és a folyamatos eladás ellenére emelkedünk, de miért adják ennyire folyamatosan, ha hétfőn srv indul és az átlag konszenzus az h mehet innen még feljebb? Erre kérdeztem rá, nyilván akik nem így gondolják, de ennyien vannak?
Mtelekom