"Szvsz itt elsősorban a mindenkit hajtsunk be államkötvénybe a legfőbb cél, és első körben a fő célpont a bankbetét volt" Nem a cél a fontos, hanem a miért. A miértre meg egyszerű a válasz,nincs az a h*lye a világban, aki a magyar ámokfutást alacsony kamat mellett finanszírozná. Nem egyszerű gazdasági botlásról van szó,ez rendszerhiba. És amíg ez a kormány marad, addig ez a hiba sem lesz kijavítva. Folyamatos igény fog mutatkozni mások vagyontárgyainak, megtakarításainak az elkobzására.
"240832Ha jól értem Boby, akkor részvény rossz, állampapír rossz és egyedül a befalap az üdvözítő, nem? " Rosszul érted, de legalább erős fantáziával bírsz, hogy mindezeket beleláttad. Telekomom? Nincs. Minek lenne, ha jól emlékszem valahol 520 körül eladtam. Talán egy rövid adok-veszek volt benne. Amúgy nagy biznisz volt tartani, hullára kereste magát benne mindenki.
Nem 100%, de szerintem ott csak a július 1 után megszerzett értékpapír kamatára vonatkozik. Elvben Szja tv. 65. § (1) bekezdés b pontja vonatkozik rá, ezek szerint pedig "b) pontja szerinti kamatjövedelem esetén az e rendelet hatálybalépésétől megszerzett értékpapír kamatára, hozamára"
Szvsz itt elsősorban a mindenkit hajtsunk be államkötvénybe a legfőbb cél, és első körben a fő célpont a bankbetét volt, a befektetési alap csak a járulékos veszteség (ugye ehhez jön még a minden bank küldjön levelet a fogyasztónak, mennyit veszít ha nem állampapírba rakja a pénzét (ajánlom, szerepeljen az is, 2010 óta mennyit veszített, ha nem bitcoinba tette...). Gondolom a terv emögött az, hogy mivel növelik a keresletet, az eddiginél sokkal rosszabb kondíciójú papírokat is el fognak tudni adni (PMÁP-nál már elkezdődött, az új sorozatnál csökkentették a prémiumot...). Hogy mi lesz a következő csesztetés, azt nehéz kitalálni. Lassan már olyanokon sem lepődök meg, ha az emberek fizetésük egy részét kötelezően hosszú lejáratú államkötvényben kapják, vagy hogy ha részvényt vásárolsz, kötelezően kell ugyanakkora értékben állampapírt is venned (már látom, ahogy lekommunikálnák, hogy ennek célja a kisbefektetők megvédése az esetleges veszteségektől):
Ha jól értem Boby, akkor részvény rossz, állampapír rossz és egyedül a befalap az üdvözítő, nem? Persze TBSZ-en mert egyébként 15+13%. TRÉKOM-részvényed van?
Kamatjövedelmekre vonatkozik a Szocho kiterjesztése. Se osztalékre, se részvények vétele-eladása közti árfolyamnyereségre nem. Befektetési jegynél számít árfolyamnyereségre is.
A meglévő részvényeid eladása utáni árfolyam nyereségre se kell még a +13 -at fizetni. Csak ha ezután veszel és azt adod el nyereségesen. Szóval tartani kell a TELEKOM részvényt. :)
'(15 + 13 ) = 18% ....na akkor ennek beharangoztak + a reménybeli tőkejövedelemnek is + osztalékhozamoknak is ...eddig is nagy kaland volt ez a sz@rkupac, ezután ki fog ebből venni???...
látom izgulsz.... nekem a Telekom story 40 milla nettot hozott annyira nem volt rossz. ugyhogy panaszra nincs okom, bár igaz ha nincs a "szemétláda" akkor lehetett volna több is....
Mtelekom