Ha már CEZ: Az létezik, hogy 425-ös árfolyam mellett (tavaly) 40 koronás osztalékot fizettek a csehek?
34,6 EPS mellett ez aligha tartható, de ha leviszik 30-ra, akkor is duplája a MOL vagy OTP osztalékrátájának. link link
Nekem elfogyott a türelmem, elcsorgattam az összes MOL részvényemet ma délelőtt. Nem volt rossz ez a pozi végül is. Az osztalékig meg még sok olaj átfolyik a barátság olajvezetéken. Persze lehet, hogy drágábban fogom vissza venni.
Tegnap reggel hallgattam egy elemző csókát a CEZ pakk lehetséges alternativáíról.........
Majd beleszédültem de egy adott pillanatban szerintem Ő is....
Felvázolta hogy legalább 5 lehetséges verzió van a kötvénytulajdonosok számára és bonyolultabbnál bonyolultabb összefüggésekkel bombázott..
ezek közül csak az egyik a részvényre való átváltás és eladás ....és akkor bekavar az oszti pld ...meg egy rakás kikötés van ami tovább nehezíti egyes szereplők lépéseit ez ügyben...
Ami biztos az hogy kb. 6 hónapig játszik ez a CEZ mizéria és ebből kifolyólag lehet nyomás alatt a paper...
Nekem is ràèr azzal nincs baj.Csak az bosszant h ilyen faszsàggal szopatnak itt minket, àrfolyamot!Meg persze az is h 3-4 honapig ezèrt nem tud emelkedni! Azt se èrtem Mol mièrt nem ad v.mi infot.
Hàt èn most ki vagyok akadva...Mindenhol ezt irjak h nyomàs az àrfolyamon!Előzö hèten 23-26k s cèlàrak! Nincs kedvem itt tokolni honapogig..azon agyalok eladom a pics..ba..több mint 3 ève tartom, azon agyalok àtülok teloba..Pali te hogy làtod ezt..valòs a problèma v.csak tùl van ez agyalva
A vállalat saját részvény állománya 9%-ra rúg, de ez sem jelent korlátot, hiszen a legutóbbi közgyűlés 25%-ra emelte a saját részvény vásárlási limitet. Technikailag tehát adott a lehetőség, hogy akár a Mol saját maga tompítson egy esetleges árfolyamra nehezedő nyomást. A Mol-nak egyébként akár 7,68 millió darab részvény vásárlására is lenne kapacitása, az eladósodottsági ráta ~35%-ra hízna, a nettó hitel/EBITDA ráta pedig 1,36-ra emelkedne (még mindig a kitűzött korlátnak számító 2-es szint alatt állna). KBC
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.