kispaleva

Regisztráció: 2016-10-31 09:20:06

Hozzászólások száma: 151

Utolsó hozzászólás: 2020-01-13 15:55


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Mi lesz veled Magyarország? 2020. 01. 13. 15:55
MOLly tulajok topikja 2017. 03. 16. 09:40
Igen, így tanultam én is. Csak az a bizonyos kivétel nem volna! :(
Remélem hamarosan ráérzek a hullámra és jókor adok, jókor veszek! :)

MOLly tulajok topikja 2017. 03. 16. 09:31
Úgy legyen! :)

MOLly tulajok topikja 2017. 03. 16. 09:22
Én már régebben dobtam és vártam a szakadást, rossz megérzés volt. Erre vettem és lehet, hogy most fog esni?
MOLly tulajok topikja 2017. 03. 16. 09:11
Visszaszálltam. Kár volt eldobni, de akkor nagyon úgy állt, hogy szakadni fog.
Talán most átviszi a 23000-et.
MOLly tulajok topikja 2017. 02. 04. 08:14
Ahogyan írtad, fájó szívvel én is elengedtem. Elfogyott a türelem. Most egy kis pihi és ha adódik valami akkor csüccs abba.
MOLly tulajok topikja 2017. 01. 27. 11:00
Jó kérdés. Történhetne már valami.Fogy a türelem.
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat 2017. 01. 23. 17:21
Nagyon jó ez a cikk. Bemutatja egy menekült gondolkodásmódját. Elmenekül a háború elől. A törökök befogadják, védelmet kap. Elmenekül a törököktől, a spanyolok befogadják munkát kap.
Azon gondolkodik, hogy vagy a németekhez vagy a hollandokhoz kellene menekülnie mert ott biztonságosabb lenne az élete.
Szentem-lelkem nem telhetetlen egy kicsit?

A saját és családom jövőjével kell foglalkoznom, nincs időm arra, hogy azzal az újságíróval törődjek
– mondta. Elárulta: három fia vele van, de a legkisebbnek – a kilencéves Zeidnek, akit a karjában tartott, amikor elestek – szüksége lenne az édesanyjára.

A férfi elmondta, hogy feleségét és 15 éves lányát hátra kellett hagynia Törökországban, ahová 2012-ben menekültek a polgárháború elől. Már nekik is van vízumuk Spanyolországba, de a török hatóságoktól még nem kaptak engedélyt, hogy útnak induljanak.

A kilencéves Zeid, aki tökéletesen beszél spanyolul, elmondta: minden nap beszél édesanyjával telefonon. Azt is elárulta, hogy a szomszéd kisfiú, Alex lett az új barátja, akivel rendszeresen bújócskáznak vagy rabló-pandúrt játszanak a házuk udvarán. Büszkén mutogatott egy albumot, amelynek képei azt örökítik meg, ahogy Cristiano Ronaldóval találkozott, és azt a focilabdát, amit a Real Madrid játékosai írtak alá.

Uszama Abd El Mohszín a hazájában egy első osztályban játszó focicsapat edzője volt. Spanyolországban egy fociedzők képzésével foglalkozó akadémiánál kapott állást, de végül nem hosszabbították meg a szerződését a hiányos angol és spanyol nyelvtudása miatt. Az akadémia igazgatója ugyanakkor azt mondta: továbbra is fizetik a szállását,
nem hagyják az utcán, és számítanak rá, ha fejlődik a nyelvtudása.
Az arabul és németül beszélő Uszama Abd El Mohszín azt mondta: tanul spanyolul, de fontolgatja, hogy inkább Németországban vagy Hollandiában próbál szerencsét, ha végül nem tud elhelyezkedni. Szeretné, ha Damaszkuszban maradt 84 éves édesanyját is tudná támogatni.

Azt reméli, hogy továbbra is focival foglalkozhat majd, ami a szenvedélye.
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat 2017. 01. 23. 16:44
Izraelnek nem kell betartani egy kötelező ensz határozatot? Amennyiben orbánc nem tartana be egy kötelező érvényű határozatot kapnánk érte szankciót?

"Az ENSZ Biztonsági Tanácsa pénteken elfogadott határozatában felszólította Izraelt, hogy vessen véget a telepeslakások építésének a megszállt palesztin területeken.

A jogilag kötelező érvényű határozat azt követeli a zsidó államtól, hogy “azonnal és teljes körűen vessen véget a telepeslakások építésének a megszállt palesztin területeken, köztük Kelet-Jeruzsálemben”. A dokumentum szerint az izraeli telepes-tevékenységnek “nincs jogi alapja, és súlyosan sérti a nemzetközi jogot”
Üdv Trump világában! 2017. 01. 23. 16:00
#15
Nem kizárt, hogy összeomlik a liberális világrend - külföldi lapok - 07:29
A volt svéd külügyminiszter szerint Trump beiktatási beszéde több ponton is felzaklatta az európaiakat - számol be a Washington Post. Sötét jövőt vázolt a Spiegelben Ann Applebaum történész. A Le Monde volt főszerkesztője azt elemzi, milyen is lesz a Trump által ígért új világ. Szelestey Lajos lapszemléje.
A volt svéd külügyminiszter szerint Trump beiktatási beszéde három területen is felzaklatta az európaiakat - írja a Washington Post. Az egyik, hogy Amerika mindenekelőtt, mert az öreg földrész ezt jól ismeri a saját történelméből, errefelé évszázadokon át rengeteg igazi vérontást okozott ez a felfogás. Épp ezért a politikai vezetésnek tanulnia kellene a múltból, ösztönöznie kellene a tömegeket, hogy lépjenek túl a nyers érzelmeken. A második a civilizált világ. Globális összefüggésben Trump egy szóval sem említette a szabadságot, noha a földkerekség számára alapvető, hogy az Egyesült Államok milyen szerepet vállal a szabadság elérésében, fennmaradásában. A harmadik a gazdasági protekcionizmus. Mintha a történelem éppen az ellenkezőjét bizonyítaná, mint amit az új elnök ez ügyben mondott, tehát hogy a bezárkózás éppen nem hoz fellendülést és ad erőt. Ráadásul jelen esetben az igen szoros európai-amerikai kapcsolatokat fenyegeti. A három téma együtt pedig különösen fenyegető. És Carl Bildt nagy bajnak tartja, hogy nem lehet tudni, a beiktatási beszéd a kampány vége volt-e, vagy netán a kormányzati munka kezdete.

Financial Times

A Koblenzben tartott hét végi csúcskonferencia után ’hazafias tavaszt’ ígérnek Európában a vezető jobboldali-populista pártok, mondván, hogy a Brexit és Trump hivatalba lépése kedvező politikai hullámról tanúskodik, csak éppen hiába nyilvánították ki az egységet, túl sok minden osztja meg őket. Mindenesetre abban bíznak, hogy az elitellenes, nacionalista széljárás őket is hatalomra segíti. Ám túl sok ellentét választja el egymástól mindenekelőtt a francia Nemzeti Frontot, illetve a német AfD-t. A találkozón nem volt szó közös politikáról, vagy szövetségről, viszont a részvevők igyekeztek egy olyan, szélesebb nemzetközi mozgalom részeként beállítani magukat, amely maga mellett tudhatja a történelem támogatását. Saját sikerüket jósolták az idei választások előtt. Csakhogy mind a kilenc párt túlságosan is a nemzeti ügyekre összpontosít, és nem sok jelét mutatja a szolidaritásnak.

Daily Telegraph

Óv a populizmus világméretű megerősödésétől a pápa. Az El Pais c. spanyol lapnak adott nyilatkozatban Ferenc arra a veszélyre is felhívta a figyelmet, hogy sokan kereshetik a megváltót, ám ez olyan diktátorokat hozhat felszínre, mint egykor Hitler volt. Az egyházfő ugyanakkor korainak nevezte, hogy véleményt mondjon Trumpról, előbb meg akarja várni, hogy mit csinál az újdonsült amerikai elnök. Azt viszont kiemelte, hogy a válságok félelmet keltenek, és ennek legékesebb példája az, ami 1933-ban, Németországban történt. A Führer nem lopta a hatalmat, a nép választotta meg, majd a diktátor megsemmisítette a saját népét, és ez a veszély napjainkban is fennáll. Éppen a történelmi tanulságok miatt alapvető a párbeszéd. Mint emlékezetes, a pápa a beiktatás napján arra szólította fel Trumpot, hogy az kövesse a szellemi és erkölcsi értékeket. Egyúttal igyekezett a politikus eszébe vésni, hogy Amerika jelentősége mindig is azon múlt, mennyire állt ki a szegényekért, a kirekesztettekért, a bajbajutottakért.

Der Spiegel

Nem sok jót lát az elkövetkező időkben a világ számára Ann Applebaum. A történész, aki egyben a Washington Post szemleírója, arra számít, hogy alapvetően megváltozik a hideg háború után kialakult világrend, meggyengülnek a békét és a szabad kereskedelmet szavatoló intézmények, az EU és a NATO. Azon kívül elképzelhetőnek tartja, hogy Oroszország újabb területeket foglal el Kelet-Európában, továbbá kampányt indít a demokrácia meggyengítésére a földrészen. Félő ugyanakkor, hogy fegyveres viszály robbanhat ki, mivel az Egyesült Államok várhatóan kereskedelmi háborút indít Kína ellen. Odahaza ugyanakkor Trump nekironthat több olyan intézménynek, amely ellenőrző funkciót lát el, így a sajtónak és a köztisztviselői karnak.

Ami Európát illeti, a szakértő tart attól, hogy a földrész, és elsősorban Németország nem tesz semmit a megrendült biztonság megerősítésére. Pedig hozzá kellene látni a közös védelem megtervezéséhez. Ugyanakkor az is látnivaló, hogy jelentéktelenné vált a hagyományos jobb- és baloldal harca, ezt a nacionalisták és a populisták már korábban felismerték. Utóbbiakban közös vonás, hogy gyűlölik az uniót és a NATO-t, ellenzik a szabad kereskedelmet és csodálják Oroszországot. Nem kizárt, hogy összeomlik a liberális világrend. Mindehhez járul, hogy az orosz rendszer kiszámthatatlanabb, összetettebb, mint az egykori Szovjetunió volt. Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a hatalmat gyakorló kicsiny csoport téves döntést hoz. De a demokráciának túl kell élnie a bajokat és túl is fogja élni azokat.

Le Monde

A lap volt főszerkesztője azt elemzi, milyen is lesz a Trump által ígért új világ, miután egy multimilliárdos nacionalista és protekcionista költözött be a Fehér Házba, ezzel párhuzamosan Nagy-Britannia bejelentette uniós kilépési tervét, ugyanakkor a kínai államfő a globalizáció mellett állt ki. Sylvie Kauffmann rámutat, hogy az Egyesült Államok elnökének világképe egyszerű: Amerika mindenek fölött és a világ több részének érdekei másodlagosak. Az eddigi szövetségesek szintén a háttérbe szorulnak, mert visszaéltek az USA nagyvonalúságával. Az biztos, hogy itt a Pax Americana vége. Viszont Kína egyértelműen nemzetközi szereplő lett, még ha egyhamar nem is áll a világ élére. Ugyanakkor Putyinnak sikerült visszacsempésznie Oroszországot a nemzetközi aréna középére. Tudja, hogy ezúttal Washingtonból nem kell bírálatokra felkészülnie. Európának ellenben nem csupán a Brexit miatt kell nyugtalankodnia, hanem azért is, mert Moszkva igyekszik destabilizálni, Trump pedig ostorozza, és azt szeretné, ha mások is kiválnának az unióból a britek után. Ilyen szándékot egyetlen tagállam sem nyilvánított ki, de Magyarország és Lengyelország kvázi-lázadónak számít. Az idei három kulcsfontosságú választás politikai káoszba billentheti az EU-t, de meg is erősítheti. Az említett erőpróbák közül is a francia eredmény a legfontosabb.

Neue Zürcher Zeitung

Az újság reménysugárnak nevezi a magyar szocialisták számára Botka Lászlót, ám arra is rámutat, hogy változatlanul nagyok a véleménykülönbségek a demokratikus ellenzéken belül. Az MSZP-n belül sokak számára ő az ideális jelölt Orbán Viktor ellenfeleként, de már látszik, hogy a baloldal megismétli a legutóbbi választásokon elkövetett hibákat és újabb csattanós vereségtől kell tartania. A baj az, hogy pártja nyomja a szegedi polgármestert, csak éppen nem egyeztetett róla a többi erővel. Miközben az MSZP egyfolytában azt hangoztatta, hogy kizárólag pártokon átnyúló összefogással képzelhető el a hatalomváltás. Most Botka kapott megbízást a párbeszéd lefolytatására, ám azonnal a DK orrára koppintott, amikor bírálta Gyurcsány Ferencet. Utóbbit ugyan lejáratta az őszödi beszéd, de ő továbbra is magát tekinti Orbán legesélyesebb kihívójának. A következő hetek mutatják meg, hogy ezek után milyenek a kilátások a megállapodásra. Az érintettek tisztában vannak azzal, hogy egyedül nem megy, csakis közösen. Ám Hunyadi Bulcsú a Political Capitaltől úgy ítéli meg, hogy a baloldal ismét magával van elfoglalva, jóllehet épp ez volt a 2014-es kudarc egyik fő oka. A kormányoldal ugyanakkor kihasználja azt az ötletet, hogy a baloldali pártok fogjanak össze a Jobbikkal.

(Klubrádió/Szelestey Lajos)
Gyurcsány Botka Vona kezdődjék a fight! :) 2017. 01. 23. 15:28
Miért lenne felesleges? Nagyon sokan dolgoznak gyerekek mellett is.

MOLly tulajok topikja 2017. 01. 23. 15:26
Ezt a piac szokásához híven fordítva is lereagálhatja. Én még tartom és bízok a céláramban.

Gyurcsány Botka Vona kezdődjék a fight! :) 2017. 01. 23. 15:22
Jól összeszedted, ne legyen kötelező az iskolába járás.

Legyen lehetőség azoknak akik tanulni szeretnének.

Tovább léphetünk, csak annak járjon családi pótlék aki iskolába jár.
Gyurcsány Botka Vona kezdődjék a fight! :) 2017. 01. 23. 15:19
Igen.

És ezen nem változtat semmit sem a 18 éves korhatár. Két évvel később teszi ugyanazt.

Az a két év pedig azoktól vesz el fontos tanulóidőt akik önszántukból ültek az iskolapadba.

Gyurcsány Botka Vona kezdődjék a fight! :) 2017. 01. 23. 15:13
1. A 16-ra levitt tankötelezettség vajon miben SEGÍT a problémán? Azaz az iskolázatlan, segélyes-bűnözői életmód, szegénység újratermelődésében? Segítek: semmiben. A 18-ra visszaemelés persze önmagában kevés, egy sor egyéb dolog kell még hozzá, de a 16 biztosan ront.

Én megtanultam és a PISA tesztem is sikerült.

A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat 2017. 01. 23. 15:09
Re: A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat
Értékelés: 0
előzmény (#44536: Hegyesi2) | válasz erre | Ma, 10:43
"Izrael nem vesztegette az időt Trump beiktatása után

A jeruzsálemi városháza jóváhagyta 566 új lakás felépítését az 1967-ben elfoglalt Kelet-Jeruzsálemben, írja az MTI az izraeli közszolgálati rádió nyomán. A döntést szinte azonnal meghozták azután, hogy Donald Trumpot beiktatták az Egyesült Államok elnökévé, mindössze két napot vártak vele."
link
pny-

Ezért.

Szerinted ha obánc nem tartana be egy kötelező érvényű ensz határozatot kapna érte Magyarország szankciót?
Gyurcsány Botka Vona kezdődjék a fight! :) 2017. 01. 23. 15:06
16 biztosan ront?

Nem gondolnám, így aki taníthatatlan és csak a családi pótlék miatt jár az iskolába 16 éves kora után már nem fogja vissza azokat akik tanulni szeretnének.

Érdekes, a több pénz szerinted sem megoldás és mégis azt írtad, több pénz kell az oktatásba.

Akkor miért?
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat 2017. 01. 23. 14:59
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa pénteken elfogadott határozatában felszólította Izraelt, hogy vessen véget a telepeslakások építésének a megszállt palesztin területeken.


A jogilag kötelező érvényű határozat azt követeli a zsidó államtól, hogy “azonnal és teljes körűen vessen véget a telepeslakások építésének a megszállt palesztin területeken, köztük Kelet-Jeruzsálemben”. A dokumentum szerint az izraeli telepes-tevékenységnek “nincs jogi alapja, és súlyosan sérti a nemzetközi jogot” – a határozat elfogadását az tette lehetővé, hogy az Egyesült Államok (amely a BT állandó tagja és Izrael szoros szövetségese) ezúttal nem élt vétójogával, hanem tartózkodott a szavazáson. A BT többi tagállama támogatta a határozat elfogadását.
Gyurcsány Botka Vona kezdődjék a fight! :) 2017. 01. 23. 14:32
Nem értelek.

Amennyiben 18 év lenne a korhatár már nem tudná őket a szülő bűnözésre kényszeríteni?

Miért kell fát lopnia ha hideg van? Az emberek jelentős része nem lopott fával fűt.

Amennyiben 10-szer több pénzt költenél az oktatásra akkor jobb PISA eredmény születne?

Amennyiben igen az miből következne?

Gyurcsány Botka Vona kezdődjék a fight! :) 2017. 01. 23. 13:45
A családi pótlékot, lakhatási támogatást, nevelési segélyt, stb. az életvitelre kell költeni és nem élvezeti cikkekre.Akkor nem kell fát lopatni a gyerekekkel és járhatnak iskolába, így ők is jó PISA tesztet fognak írni.

friss hírek További hírek