Több szolgáltató "félreérti"... sőt az MNB honlapon is téves:
"2014. január 1-jétől lehetőség van arra,
hogy a TBSZ-számlákon nyilvántartott teljes összegeket tulajdonosa –például, ha egy másik intézmény a korábbinál kedvezőbb számlavezetési vagy tranzakciós díjakat kínál átviheti más szolgáltatóhoz anélkül, hogy az a lekötési időszak megszakításának minősülne. Az intézmények között csak pénzösszegek
mozgathatók, így először TBSZ-számláról lekötött betét lekötést meg kell szüntetni, míg az értékpapírokat el kell adni.
"... az értékpapírokat el kell adni"
na ez kész vicc !!!!
viszont amit meg mások nem "reklámoznak":
A lehetőség a 2014. január 1-je előtt nyitott TBSZ-számlákra is vonatkozik.
Szóval minden szolgáltató a saját érdekeinek megfelelően "reklámozza" a TBSZ-t ...
Decemberben is kitört mintaszerűen a hetes ékből-szignifikánsan.
Most mintaszerüen szívok a 12k-s pakkjaimmal.
Komoly külföldi eladói nyomás van az összes magyar cégen.
A MOL olaj cég - meneküljünk belőle.
Ez az általános hozzáállás. Komoly megnyugvás kellene egy valódi trendfordulóhoz.
Továbbra is azt mondom, hogy egy jó gy.j. felnyithatná a nagy büfik szemét.
nem teljesen ertunk egyet. ilyen aron nem kell az rwe. Igy viszont nincs a koztudatban mas akvizicios lehetoseg az esetleges ina eladas helyett, igy az ina eladas ures fenyegetes es bloff marad. szerintem igy gyengult a pozicio a horvatokkal szemben.
Azzal, hogy kritikával illettem a trédjeidet, nem megbántásból tettem, hanem figyelemfelkeltésből, hogy figyelni kell a TA-t is időnként és nem betolni a teljes pakkot.
Nyilván nem mindenható a technikai elemzés és a cég fundamentumainak ismerete, de bizonyos kapaszkodókat bizosít egy statégia kialakításához.
A funda és a TA nálam kb. 25-25%-ot tesz ki, a maradék 50%-ot az egyéb tényezők (bel/kül gazdasági/politikai folyamatok, egyéni/csoportos sentimentek, stb.), melyet akár a szerencse kategóriába is sorolhatnánk.
De amit tehetünk mi traderek, hogy ami a rendelkezésünkre áll, a TA-ból nyert információkat kellőképpen tudjuk alkalmazni. A TA szerinti stratégia elkészítése nem egy bonyolult feladat, inkább annak a kellő fegyelemmel történő betartása okozza legtöbbször a bonyodalmakat.
Ezen iránymutatók/kapaszodók, mint a TA és a funda ismeret hiányában 100%-ban a psziché irányítja a kereskedést. Az meg ugye tudjuk, hogy nem jó tanácsadó. +1 lényeges kockázatcsökkentési tényező a diverzifikálás, s nem egy papírba tolni az össze cash-t.
Nyilván a TA, ezen belül a támasz sem jelent mindig biztos forgatókönyvet, mert a fent írt 50% "egyéb tényező" bármikor felülírhatja. Szóval nem egyszerű szakma a tőzsdézés, a jó stratégia mellé azért szerencse is kell:)
Most ezeket nekem írod? Én nekem nem kell elmagyarázni, de itt Gézánál már kármentési akció folyik, a csorba kiköszörülése. Hétfőn, mivel technikai alapon korrekciózni kellene, már lesz jó hír a MOL-nak. Erről írtam néhány napja. A nagyok nem lutriznak, ők tutira mennek. Kifizetnek egy jó hírt és kész. A TA mozgást megtámogatják hírekkel lefelé is felfelé is.
nem a 2-3 éves eső trend vége felé kell zárni a pozikat és 300 forintokért hatalmas kockázatot vállalni!!! akkor már tartani kell.
mi a kockázat? jön egy hír és megugrik!! ahogyan 11700-nál sem vette vissza egyik kolléga miután eladta 11250-en... és valószínű hogy 5 évet öregedett közben... hatalmas mázlija volt, hogy jött a semmiből megint egy nagyeladó és hogy nem jött izgalmas hír...
persze jöhet még egy két év stagnálás, de nagy esés nem valószínű, nincs hova. NULLA nem lehet a részvény értéke 16000-es eszközérték mellett... :-))
legrosszabb esetben is csak 1-2 ezer van lefelé, felfelé, láttuk már 2-szer is, akár 10000 pont is van...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.